De vorba cu sZempöl Offchestra, trupa care canta in maghiara, romana si engleza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

sZempöl Offchestra este o trupa care si-a schimbat sound-ul de-a lungul timpului, ajungand la o energie care combina teatrul, muzica, povestile intr-un mix care contine vioara, trompeta, tobe, bass plus un dj care-i actor la teatrul de papusi.

Abia asteptam sa ii vedem live miercuri, 18 ianuarie, in Control de la ora 20:30. Pana atunci, iata un preview despre ce te asteapta.

1. Mereu pe drum, așa s-a născut sunetul vostru. Ce înseamnă muzica pentru voi?

Poveste, joc, viață, nebunie. Energia pe care o transmite artistul publicului, aceea atmosferă unică, acele multe stări prin care trecem împreună. Muzica noastră s-a schimbat mult în ultimii ani. Ne–am schimbat noi, s-a schimbat și muzica noastră. Sunt piese care au minim 5 versiuni, simțim că asta e bine.

Orice artist iși dorește să fie mereu pe drum. Noi am reușit să ne plimbăm puțin și în țară și dincolo. Am cântat si la festivaluri ca Sziget Festival - Budapesta, TIFF, Noapteea Muzeelor sau Peninsula. Am fost pe scenele multor festivaluri de teatru. Ne place și în club si cocoțați pe deal, la Roșia Montană. Suntem fericiti pentru pentru această diversitate de evenimente și locații.

Cântăm în maghiara, română și engleză.

2. Care este pregătirea artistică a fiecărui membru și cum v-ați găsit?

Magor (vioară, trompetă și voce) a terminat facultatea de regie de film, a studiat vioara la Conservatorul din Cluj, Bence (live sound) este actor, a studiat 12 ani violoncelul in școală. Amândoi scriu muzică de teatru, ei sunt și fondatorii trupei.

Ákos (dj, turntablist) este actor la teatru de păpuși și organizator de evenimente.

Áron (tobe), Viti (bass) și Álmos cântă și în alte trupe.

Cum ne-am întâlnit? It’s a long story. Acum zece ani, Magor a fost întrebat de patronul clubului Szimpla - care pe vremuri era cel mai alternativ local din Sfântu Gheorghe – dacă are o trupă. Magor a zis că are, sigur că nu avea, la care patronul a zis: “na, atunci hai că mâine aveți concert la mine”! Și așa, de musai, s-a înființat trupa.

De aici vine cumva și numele trupei: Szimpla – sZempöl. Cuvântul sZempöl provine din cuvântul englez “sample”, scris fonetic în maghiară. Cum foloseam și un sampler ca instrument, a venit și numele.

3. Cum se nasc piesele voastre, care e nucleul?

De cele mai multe ori vine careva dintre noi cu o temă, o idee muzicală, pe care o are în cap și pe care o cântăm ore întregi, ca să înțelegem ce vrea să ne spună.

Dacă găsim replica motivului o punem într-o structură muzicală, apoi piesa se scrie de la sine. Ca și influențe avem o listă din mai multe stiluri diferite, de la jazz, prin dub, de la muzică folclorică până în electronică și trip-hop.

4. Un mesaj pentru fani:

Nimic si totul trebuie luat in serios in timpul unui concert ! Haideți la concert! Aducem si pălincă. :)

Bucuresti: 18 ianuarie, Control Club
Open doors: 20:30
Pret bilet: 20 lei, pentru studenti 15 lei.
Biletele cu pret intreg se gasesc in avans, online pe eventbook.ro, la Club Control si in reteaua Eventbook, iar cele pentru studenti in ziua evenimentului, la Club Control, pe baza legitimatiei de student.
Incepand cu ora 18:30, inaintea concertului, zSempol va fi live la Guerrilla Logout, rubrica #Nesemnatii cu Bogdan Serban.

Timisoara: 19 ianuarie, Daos Club, ora 22:00
Pret bilet: 20 lei. Biletele se gasesc la club, in ziua concertului, incepand cu ora 20:00.

Arad: 20 ianuarie, Club Flex, ora 22:00
Pret bilet: 20 lei. Biletele se gasesc la club, in ziua concertului, incepand cu ora 20:00.
1 comentariu

De vorba cu sZempöl Offchestra, trupa care canta in maghiara, romana si engleza
AUREL DUMITRU
#1 -

Comentariu nou

I-am vazut pe baieti anul trecut in Bucuresti , la festivalul ETNORAMA . Fac spectacol adevarat . Melodiile lor ritmate te "obliga" sa dansezi sau ma rog , sa te batai daca nu le ai cu dansul , dupa foarte putin timp. Ceea ce nu este usor lucru , intr-o lume in care cei mai multi " stau cu castile in urechi" si nu-i mai impresioneaza nimic . Merita ascultati , cel putin o data caci ... nici nu stiti ce pierdeti !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje