De vorba cu Mihai Ristea, solistul trupei Golan: "Meseria de muzician este cea mai imprevizibila meserie posibila"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ati auzit de Golan? Trebuie sa recunoastem ca vibe-urile acustice bossa nova, samba & co ne-au facut sa le ascultam piesele de pe youtube in heavy rotation. Trupa "locuieste in Bucuresti si este formata din Alex, Mihai si Ernesto. Sunt pe val, ii puteti auzi saptamanal live prin Bucuresti, iar sunetul lor "e melodios si visator, insa in acelasi timp te face sa dansezi pana nu mai poti", spun baietii.

Am stat de vorba rapid cu solistul si producatorul trupei, Mihai Ristea, care ne-a spus cateva lucruri despre el si despre Bucurestiul lui.

Completeaza spatiul gol: Eu sunt Mihai.

Esti bucurestean. In ce cartier ai crescut si ce ne poti spune despre acel loc?

Sunt bucurestean. Am crescut intr-o zona intre Piata Unirii si Timpuri noi. La fel ca fiecare bucurestean care si-a petrecut copilaria aici, am multe bile albe pentru cartierul respectiv. Am avut "norocul" sa cresc in perioada in care internetul inca nu se afisa si implicit sa imi pierd zilele si noptile in fata sau  spatele blocului. O varianta castigatoare de copilarit, din punctul meu de vedere.

In ce baruri/cafenele/cluburi din Bucuresti iti place sa iesi?

Unde este mai aproape. Nu pot sa spun ca sunt fidel anumitor localuri pentru ca nu ies atat de mult. In ultima vreme am nimerit mai des pe la A1 si Control pentru ca locuiesc in zona, dar repet, depinde mult de casa.

Ce fel de activitati iti place sa faci in Bucuresti?

Cel mai mult imi place sa lucrez in Bucuresti. In rest, vad ca nu mai fac nimic.
De luni pana joi sau vineri sunt in studio, iar in weekend pe drumuri. Practic raman doar 2-3 beri cu un prieten din cand in cand.

Pentru ca esti artist muzical, spune-ne ce muzica asculti tu si cateva trupe preferate.

Ascult orice si de oriunde. Am o lista mult prea lunga de preferati si nu stiu cum sa o desfasor aici.
Pot sa spun sigur ca dimineata incepe cu niste clisee. Ceva de la Motown, un Marley sau chiar Cool and the Gang merge mereu cand ma trezesc. Dupa pranz incep sa schimb atmosfera. In ultima vreme im ascult destul de mult David August. Este ceva acolo ce mi-ar placea sa fac si eu.

 La ce filme te uiti?

Ma uit la tot ce ma convinge din trailer si nu are cele mai proaste recenzii. Anul acesta cred ca este primul in care am reusit sa vad cam tot ce a rulat la Cannes, dar nu este meritul meu in totalitate. Nu sunt expert in materie de filme, dar prefer cinematografia nordica europeana.

Cum a pornit proiectul "Golan"? De unde atata inspiratie?

Proiectul Golan a pornit natural. Era ceva ce ne doream sa facem de ceva vreme si intr-un final a iesit. Probabil ca lucrurile naturale merg mai repede fata de cele fortate.

Cum ai explica meseria ta cuiva, in 5 cuvinte?

Cea mai imprevizibila meserie posibila.

Incotro merge "Golan"?

In momentul de fata incercam sa extindem proiectul cat de mult se poate. Vrem sa experimentam cat mai mult cu cat mai multi muzicieni. In luna ianuarie plecam intr-un fel de turneu timp de zece zile in europa, iar pe urma ne intoarcem pentru a termina materialele noi.
Suntem abia la inceput.

Pe Golan ii gasiti aici.

Pe aceeasi tema:


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje