De la Candy la Smooth Electro. Elena Vasilache: am plecat la Londra fara sa ma gandesc prea mult

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne amintim cu totii de trupa Candy (Claudia Pavel, Giulia Anghelescu si Elena Vasilache aka Selena), infiintata de Laurentiu Duta de la 3re Sud-Est, care ne canta acum cativa ani despre iubiri pierdute, distractie, mare si voie buna.

Trupa s-a destramat destul de repede dar fetele au continuat cariere solo de succes, fie in Romania, fie prin alte tari.


Foto Horatiu Lazar

Elena Vasilache (Selena, asa cum o stiu fanii) se afla momentan in Londra cu un proiect simpatic intitulat Hot Casandra, din care face parte si iubitul ei Paul. Iubeste in continuare muzica si desi vine si prin Romania atunci cand este chemata sa cante, a decis ca cel mai bine ar fi sa ramana in Londra pentru ca s-a acomodat foarte bine si se simte in largul ei.

Am vorbit cu ea si am aflat mai multe detalii despre viata ei muzicala...

Hot Casandra pentru tine inseamna....

Un mod de viata. Compunem saptamanal cateva cantece, mergem la concerte, facem jam session-uri la noi acasa sau pe bloc. mergem la concertele trupelor care ne inspira. Ne-am facut prieteni muzicieni romani si englezi cu care lucram la noul album.

Hot Casandra e o trupa destul de discreta, care nu forteaza nota. Cred eu ca avem un bun simt muzical care nu ne lasa sa facem compromisuri.  Vrem ca trupa sa creasca odata cu noi, sa se maturizeze odata cu noi.

Cum l-ai cunoscut pe Paul?

Pe Paul l am cunoscut intr-o dimineata de decembrie. Domnisoara regizor Carmen Vidu ne-a facut cunostinta cand ne-a invitat sa filmam pentru piesa "Lasati-ma sa trec, sunt artist" ( Mes Quins). Cred ca ne-am placut la prima vedere. Dupa care Paul m-a invitat sa cant alaturi de el la un concert Hot CasandraDe ce ai plecat din Romania? Si care sunt diferentele majore simtite de tine dupa plecare?

Mi-am dorit dintotdeauna sa locuiesc intr-o alta tara, sa vad cum este. Pur si simplu, am plecat, fara sa ma gandesc prea mult. Acum Londra aproape ca a devenit orasul meu. Imi place ca nu se fumeaza nicaieri in localuri, in schimb poti bea linistit un cocktail la un musical. E un oras minunat, dar greoi pentru multi. Eu insa ii sunt foarte ingaduitoare. :)

Care sunt artistii care te inspira si ce muzica asculti cand iti cauti inspiratia?

Ascult de toate de la clasic la death metal. Nu pot lasa niciun curent muzical deoparte. Totusi am observat ca prefer cantecele melancolice, visatoare. Cred ca sunt foarte old fashioned.

Cum e publicul britanic si cum se comporta la concertele voastre?

Publicul britanic este platitor de bilet. La concertele noastre vin prietenii care sunt din ce in ce mai multi, si curiosii. Publicul britanic are o cultura muzicala, nu te judeca si e loial. Si ce imi place e ca pentru orice gen exista ascultatori.

Care a fost cel mai frumos concert sustinut de tine?

Cred ca au fost multe. fiecare concert e nou, iar pentru mine publicul conteaza cel mai mult, care daca e de partea ta, iti da o putere incredibila.

Te gandesti sa te intorci in Romania cu un proiect muzical?

Nu avem de gand sa ne intoarcem, deja ne-am stabilit aici. Au trecut doi ani in care am avut destula activitate muzicala. Suntem chemati de cateva ori pe an sa concertam in Romania si asta nu poate decat sa ne bucure. Anyway, doar trei ore ne despart. :)

Candy - Mergem la mare


Elena Vasilache - Is it a crime
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje