Interviu inedit cu formatia Kumm

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Baietii de la Kumm au revenit in atentia publicului intr-o noua formula si cu un nou stil, iar noi ne-am dorit foarte tare sa stam de vorba cu ei si sa aflam mai multe detalii despre aceste schimbari. Dupa sapte ani, Catalin Mocan a parasit formatia, iar la voce a trecut Oigan, chitaristul trupei. Am fost tare curiosi sa aflam povestea din spatele acestor intamplari, dar si sa descoperim ce fac baietii de la Kumm in timpul liber, ce planuri de viitor au si cand ii mai putem vedea intr-un concert in Bucuresti.

Iata ce ne-au raspuns:

Sursa foto

Stim ca solistul Catalin Mocan a parasit trupa, insa nu stim motivele :) Ce a dus la ruptura?

La un moment dat nu am mai comunicat ca inainte, inclusiv pe plan muzical. In plus, cred ca se plictisise de partea mai putin poetica a vietii noastre, drumurile lungi, hotelurile uneori suspecte, etcetera.

Cum merg lucrurile in noua formula?

Ca dupa orice experienta care necesita o schimbare, lucrurile tind sa mearga spre bine.

Cum a ajuns Calina la voce? Va fi de acum cu voi peste tot?

Pe Calina o stiam de ceva vreme din Targu-Mures de unde si provine. Intre timp ea a venit in Bucuresti si din circumstante muzicale de pe la chefuri unde ne-am jucat de-a jam session-ul ne-a venit ideea sa incercam ceva impreuna, si ne-a placut.

Cum a primit publicul toate aceste schimbari? L-ati simtit aproape, v-a sustinut?

Publicul reactioneaza aproape in exclusivitate la schimbarile de solisti. Fiecare om si voce are fanii si ne-fanii sai. Credem ca cel mai interesant pentru ascultatorii KUMM a fost intotdeauna muzica noastra. Publicul s-a mai schimbat, la fel cum am evoluat si noi, dar a fost mereu alaturi de experientele si cautarile noastre.

Apropo de public, cum simtiti publicul din Bucuresti fata de cel din tara? Unde credeti ca aveti mai mult succes?

Publicul din Bucuresti este singurul care are de unde alege in ceea ce priveste evenimentele. Avem o gasca constanta de ascultatori, in rest depinde de eveniment si de cat de "trendy" esti intr-un moment sau altul.

Sursa foto

Ascultand "Sa nu spui nimanui", observam ca v-ati schimbat un pic stilul fata de piesele trecute. Catre ce directie muzicala va doriti sa mergeti? Cum v-ati descrie, ca si stil, in prezent?

Nu ne-am schimbat neaparat stilul, ci am compus o piesa in acelasi mod cum facem de obicei, la sala, cu contributia fiecaruia. Daca a iesit acustica si mai luminoasa inseamna ca asa a vrut ea.

Pregatiti un nou album, despre ce va fi vorba si cum se va numi?

Noul album inca nu are titlu. Cel mai greu lucru atunci cand faci muzica este sa dai titluri la piese si la album :) Si nu are un mesaj direct de genul: "viata e asa, faceti aia - nu faceti aia".

Sunt cateva piese despre care s-ar putea spune ca sunt piese de dragoste...sau cel putin apartin prototipului de cantec cu "un el si o ea" in diverse ipostaze, in rest apar meduze, nave spatiale, fete frumoase, masini si capsuni.

Ne-am dori sa stim care este mesajul pe care vreti sa-l transmiteti prin muzica voastra? De ce ar trebui lumea sa asculte Kumm, sau de ce nu?

Mesajul nostru este unul optimist, de incredere in oameni si in viitor. Vorbind serios, fiecare piesa poate spune altceva fiecarui ascultator. Nimeni nu ar trebui sa asculte KUMM decat daca ii place ceea ce cantam si, in acel caz, nu mai e o obligatie.

Ce parere aveti despre industria muzicala din Romania?

Industria muzicala din Romania este minunata. Din pacate este o industrie, deci nu are treaba cu muzica.

Ascultati band-uri din tara? Pe cine respectati sau incurajati?

Ne plac baietii de la Robin and the Backstabbers, precum si alte tinere sperante care isi fac incet loc pe scenta muzicala autohtona. Lights Out din Cluj, Rubik`s Cube din Timisoara, The Noise din Sibiu sunt exemple bune.

Cum decurge o zi din viata voastra, ca si band?

Este exact ca orice zi din viata oricarei trupe. Nu facem nimic interesant sau spectaculos.

Ce faceti in restul timpului, individual?

  • Mihai: Studiaza la saxofon si urmareste CSI-Miami
  • John : Studiaza fizica cuantica.
  • Andras: Face cocktail-uri la J`ai Bistrot
  • Oigan:  Urca munti si traverseaza mari.
  • Utu: Bea cafea si asculta Pfotek.

Sursa foto

Ce concerte pregatiti in viitorul apropiat, unde va putem vedea?

Dupa ce cantam la Zilele Clujului pe 30 mai, ne intoarcem in Bucuresti si intram in studio pentru a inregistra noul album. Pentru programul de vara revenim cu detalii.

Aveti si proiecte individuale pe langa Kumm? Daca da, va rugam sa ne povestiti, suntem tare curiosi :)

Iordache are o trupa de jazz care se cheama...Iordache, Oigan va lansa un album cu un proiect care se numeste Moon Museum, Utu Pascu este basist si in trupa Blazzaj. John nu are alte proiecte, sau are dar nu ne spune :)

Si pentru ca dati un interviu pentru Metropotam, ne-am dori sa ne spuneti, pe rand, care este locul vostru preferat din Capitala, dar si un bar de suflet, in care va duceti mereu cu placere (si unde va pot gasi fanii)

J`ai Bistrot (citeste cronica) desigur. Pe Mihai il gasiti si in Green Hours.

Kumm - Să nu spui nimănui (Official video)

1 comentariu

Interviu inedit cu formatia Kumm
Kiwi
#1 -

hippie

Sunt dezamagita de noua piesa. Este prea hippie. Wtf?! Au fumat un cui?
Linia melodica este enervanta si vocile nu se potrivesc. Vocalistul parca recita o poezie, si nici macar nu o face cu intonatiile necesare.
Pana nu vor scoate o piesa mai cu caracter nu are rost sa ma duc la concerte.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje