Interviu cu Sharleen, solista trupei Texas

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am intrat in cabina celor de la Texas cu emotie. Nu neaparat pentru ca ar fi fost un moment tensionat, ci pentru ca intregul context parea rupt dintr-un film. Reporterii stateau la rand, in fata cabinei, usa se deschidea putin ieseau cei de dinauntru si intrau urmatorii, usile se inchideau repede.

La un moment dat, a aparut un fotograf si ne-a intrebat Nu va suparati? Sunt toate ocupate? crezand, evident, ca stam la coada la toaleta. Am izbucnit in ras, explicandu-i ca locul unde voia el sa intre pentru diverse nevoi este, de fapt, cabina celor de la trupa Texas.

Cu zambetul pe buze si cu ceva emotii, cum am zis la inceput, am intrat in camera si am descoperit o Sharleen dezinvolta, amuzanta, cu o cultura cinematografica impresionanta. Dupa prima intrebare, s-a relaxat, s-a intins pe canapea si am inceput sa povestim, ca si cand am fi stat la o cafea. Cand a venit vorba de fiica ei, s-a luminat toata si ne-a povestit despre obsesia acesteia pentru vampiri.

Dar nu va mai tinem de vorba si trecem la interviu:

Interviu Texas, B'Estfest 2013 Interviu Texas, B'Estfest 2013

Ai vreo superstitie inainte de concerte?

Da. Trebuie sa fiu mereu ultima persoana care paraseste cabina; daca cineva isi uita ceva, atunci ma intorc repede. Fac asta inainte de fiecare concert.

Vreo experienta ciudata pe scena?

Milioane! Crede-ma, fac asta de 25 de ani si se intampla mereu chestii ciudate. De la oameni care sar pe scena, lucruri aruncate catre noi, altii care au venit cu tamburina si tot felul de alte intamplari neprevazute.

Numele trupei a fost inspirat de filmul Paris, Texas al lui Wim Wenders. Care e legatura voastra cu acest film?

E amuzant, filmul a fost o inspiratie, atat pentru mine cat si pentru Johnny (n.r. McElhone, chitarist, compune si versurile; impreuna au fondat trupa). Cand ne-am cunoscut prima data, nu stiam mare lucru unul despre altul. Si am descoperit ca amandurora ne placuse mult filmul, asa ca am zis: cum ar fi sa ne facem o trupa care sa se numeasca chiar asa, Texas?

Ai pastrat acea conexiune cu filmul, avand in vedere ca a trecut mult timp de atunci?

Da, cu siguranta. Este un film frumos, inspirational, inca are un efect puternic. In general patesc asta: filmele ma inspira. Mereu, cand compun o melodie in minte, mai intai o vad, am o imagine clara despre cum arata, abia apoi vin sunetele si versurile. Asa ca partea vizuala e foarte importanta.

Interviu Texas, B'Estfest 2013 Interviu Texas, B'Estfest 2013

Cum iti alegi hainele pe care le porti pe scena?

Mereu am avut un stil androgin. Pe scena sunt mai atenta, ma gandesc dinainte cu ce sa ma imbrac, insa important e sa ma simt bine si confortabil. Niciodata nu am avut un stil feminin, pur si simplu, nu ma caracterizeaza.

Esti mereu pe drum, mai ales in perioada aceasta. Ce visezi noaptea?

Nu pot sa cred, chiar despre asta vorbeam in drum spre Romania. Ultimul vis puternic pe care l-am avut a fost cu un camp plin de iepuri albi. Vreau sa spun un camp uriaaaaaaaas, gigantic, cu sute de iepuri. Si cum atingeam iepurii cu talpile, incercand sa merg pe acolo, iepurii se transformau in lebede albe care zburau spre cer.

In vise, te vezi din exterior ca pe un personaj?

Nu, nu ma vad din exterior, ci vad totul la nivelul ochilor, ca in viata reala. Totul pare extrem de veridic.

Care e ultimul artist pe care l-ai ascultat?

 Daft Punk, ultimul album - mi-a placut.

Interviu Texas, B'Estfest 2013 Interviu Texas, B'Estfest 2013

Ce stii despre Romania?

Haha. Chiar am sunat-o mai devreme pe fiica mea, care e in Londra, si i-am zis Ghici unde sunt? Ea e pasionata de vampiri, asa ca i-am spus ca sunt in capitala vampirilor si ca e tare intuneric. Cand ma uitam pe vremuri la filme cu vampiri, trebuia sa fie mereu un personaj care venea din Transilvania, nu se putea altfel! (rade) Numai ca fata mea e pur si simplu obsedata de orice fel de vampiri, din orice fel de filme, mai ales de cei din Twilight. Asa ca atunci cand i-am povestit ca sunt aici, era tare entuziasmata si tot spunea: COOOOL.

Unul din filmele mele preferate este The Fearless Vampire Killers al lui Roman Polanski. Cred ca este unul dintre cele mai bune filme cu vampiri. (si ne-a povestit putin filmul, e de vazut!)

Planuri de viitor?

Multe concerte, festivaluri, suntem full pana prin noiembrie. Si, daca o sa va placa de noi, speram sa revenim in Romania cu un alt concert.

Dupa interviu, cei de la Texas au urcat pe scena. La final, Sharleen a spus publicului "We love you, we are definitely coming back here!".

Vedeti si cum a fost concertul Texas de la B'Estfest 2013
3 comentarii

Interviu cu Sharleen, solista trupei Texas
tiby
#1 -

Comentariu nou

Desi imi plac melodiile celor de la Texas recunosc ca nu stiam ca numele a fost inspirat de un film.
Felicitari pentru interviu, sper ca Texas sa revina cat de curand in România.

Interviu cu Sharleen, solista trupei Texas
Andreea
#2 -

Comentariu nou

Este absolut cel mai cretin interviu pe care l-am citit vreodata. Iar paragrafele de inceput sunt absolut penibile.

Interviu cu Sharleen, solista trupei Texas
florin
#3 -

Comentariu nou

geez ce hateri, mie mi-a placut interviul, la mai mare!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje