Interviu despre byron cu 6fingers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Zilele trecute, baietii de la byron au lansat la radio o noua piesa, Road Trip, pe care o vom putea asculta in curand si online. Road Trip e a doua piesa de pe urmatorul album byron, care va aparea in primavara si despre care l-am invitat pe 6fingers, unul dintre membrii trupei, sa ne povesteasca.

Se odihneste citeva saptamini, toata lumea e plecata care-ncotro, urmind ca saptamina viitoare sa ne revedem proaspeti si bronzati, plini de avint muncitoresc. Avem multe de facut, si, desi e atit de cald afara, vom gasi puterea sa ne dezlipim de canapele si sa ne apucam de treaba. O sa mai updatam aplicatia byron pt Android (in caz ca n-o stiati, incercati-o, eu zic ca merita), probabil ca va aparea in curind si cea pt iPhone... Intre timp am lansat un nou single - Road Trip.

                     6fingers

  • Cum a fost in turneu? Mai aveti concerte vara asta sau sunteti in vacanta?

Sigur ca mai avem, gata cu vacanta, vara e vremea insolatiei si a festivalurilor. Va anuntam unde/ce/cum, pe blog si pe pagina noastra de Facebook. Batute in cuie pina acum sint 15 iulie, Cluj-Napoca (I.O.I. Fest) si 10 august, Mamaia (Ursus Evolution).

Turneul a fost foarte placut in general, cu ups and downs, normal, dar cel mai bine ne-am simtit la Iasi si Timisoara (unde eu am chiulit, dar sigur m-am simtit bine, doar ca altundeva, in concediu). Am stat si la bere dupa concerte, a fost distractiv. In orasele unde existau librarii Carturesti am organizat impreuna cu ei niste intilniri cu fanii / prezentari de disc / miniconferinte de presa care in general au fost un succes si pe care cu siguranta le vom repeta. 

  • Am ascultat ultima voastra piesa, Road Trip. Am inteles ca e inspirata dintr-o intamplare reala. Care e povestea?

Fara a intra in detalii, e inspirata dintr-un road trip real si tragic al unor prieteni ai lui Dan. Restul e... tacere. Sau muzica. A fost compusa de Dan in februarie in cadrul unui challenge pe un site de profil, un challenge personal de tip "compune si inregistreaza un album intr-o luna". Dan a compus si inregistrat 10 piese. Acum nu mai sint acolo, dar timp de citeva luni, cine cauta putea gasi un album intreg byron inedit :)  Ca noi toti, Dan lucreaza foarte bine sub presiune, i-au iesit bine de tot.

  • Mi se pare ca are un sound diferit.

E bine atunci. Speram ca si bun. Probabil ca tot albumul nou va suna usor diferit, si asta nu poate fi decit bine.

  •  Cum de v-ati gandit sa faceti un “trio” de piese, o piesa in engleza, traducerea ei, si apoi si o piesa remixata? 

E chiar un cvartet, pentru ca remixul e si el bilingv. Despre acesta, incercam sa atingem un public care nu ne cunoaste. Ce-o iesi, vom vedea, e un experiment.

Variantele in romana sint bonusuri, cumva. Sigur ca publicul roman rezoneaza mai bine la piese scrise in limba proprie. Sintem curiosi sa vedem daca e asa si in cazul muzicii noastre nisate, si, cum multi ne roaga sa cintam si in romana, putem sa impacam capra si varza. O oferta diversa nu poate strica.

Chiar mai mult decit atit, Road Trip are si un clip (simpatic, zic eu) facut de bassistul nostru Dome, continind filmari din turneul Live Underground. Daca nu ma insel, va fi vizionabil de luni pe Youtube.

  • Am ascultat deja Running in Circles si Road Trip, care or sa fie incluse pe urmatorul vostru album. Cand o sa lansati albumul?

Albumul este programat pentru primavara, e deja prea tirziu sa-l lansam in toamna. Cel mai greu va fi sa stabilim ce piese ramin pe el, cred ca avem material de aproape 3 albume, nu stiu cum vom face, mie-mi plac aproape toate.

Titlul de lucru este Long Story Short, vom vedea daca va ramine asta, mai sint propuneri..

                         6fingers

  • Ne mai pregatiti si alte piese in limba romana?

Da, in principiu ne-am gindit ca ar fi simpatic sa existe si variante in romana ale tuturor single-urilor. Sa vedem daca experimentul va dura. Probabil ca ele nu vor intra pe disc, dar vor fi disponibile pe alte cai.

  •  O sa mai auzim vreo piesa de pe urmatorul album pana la sfarsitul anului?

Cu siguranta, poate chiar doua.

  • Pentru piesele noi v-ati mai gandit la colaborari? (precum cele cu Ada Milea, Ioana Mintulescu si Alexandru Andries)

Da, de regula avem multi invitati pe albume, ma astept ca si noul album sa includa citiva invitati, dar cu siguranta nu la fel de multi ca Perfect. De fapt, Perfect a fost un experiment separat, nu e un album byron propriu-zis - de aia nici nu apare logoul byron normal pe el. Insa urmatorul va fi. Speram ca va placea - exista piese mai hitoase, exista piese ceva mai indigeste, e cite ceva pentru fiecare.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje