Interviu - Pink Freud

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pink Freud vin in Romania pentru un concert plin de dinamism si de originalitate in clubul Control, ce poate fi caracterizat prin sintagma "trance-jazz-dance". Inainte de concertul din Control ne-am gandit ca poate ati vrea sa-i cunoasteti un pic mai bine, asa ca le-am adresat cateva intrebari. Ne-a raspuns liderul trupei Wojtek Mazolewski.

Exista atat de multe trupe care au culoarea roz (pink) in nume. Ce reprezinta Pink Freud? De ce ati ales acest nume?

Vrem ca numele pe care l-am ales sa provoace imaginatia ascultatorului. Publicul nostru este inteligent, asa ca nu vreau sa-i inhib imaginatia. Le ofer aceasta solutie, care e un joc de cuvinte. Iar ei au atat de multe interpretari interesante, e un lucru minunat pentru mine.

Va plac lucrurile roz, pasarile flamingo? Sau sunteti fani ai lui Freud?

L-am cunoscut pe Freud cand eram la scoala, iar felul in care observa si studiaza viata m-a intrigat. Imi plac oamenii extraordinari, iar el a fost unul dintre ei.

Cum v-ati descrie muzica?

Titlurile albumelor noastre arata foarte bine directia si stilul nostru. De exemplu: "Punk Freud" sau "Monster of Jazz". PINK FREUD este un fel de monstru si va manca toate stilurile muzicale si va face o pasta din acestea. Rezultatul are un gust total diferit ;)

Care sunt influentele voastre?

Viata ne inspira. Muzica noastra inca se bazeaza destul de mult pe improvizatie si din aceasta cauza piesele noastre suna destul de diferit de fiecare data cand le cantam live.

Datorita influentelor din fiecare zi, dupa ce vom vizita Romania vom avea cu siguranta noi emotii inauntrul nostru ce se vor reflecta in muzica noastra. Eu sunt o persoana ce pune accent pe estetic, in tinerete am vrut sa fiu pictor. Am citit biografiile unor artisti ca Van Gogh, Modigliani si Francis Bacon, iar arta lor a avut un puternic impact asupra mea. Erau idolii mei.

Acum imi plac foarte mult filme de Fellini, Almodovar, Lynch, Polanski si chiar Tarantino :) 

Care sunt planurile voastre pentru viitor? Unde va vedeti peste cinci ani?

Lucrez din greu cu trupele mele - Pink Freud si WMQ. Viitorul apropiat ne va aduce multe provocari. Sper ca in cinci ani lumea va aprecia mai mult ceea ce facem, iar muzica noastra ne va da inca satisfactie si ne va face placere s-o facem.

10 lucruri roz care va plac?

1. Fete, 2. Fete, 3. Fete, 4. Fete, 5. Fete, 6. Fete, 7. Fete, 8. Fete, 9. Fete si 10. Fete.

Ce trupe ati recomanda fanilor vostri sa asculte?

Wow… sunt destul de multe in "casa mea magica" ;)

Soil Pimp Sessions din Japan, SuperSilents, Bon Iver, Warpaint, The Black Keys, Gonjasufi, Justice. Sau clasici ca The Roots, RHCP, Led Zeppelin :) 

Astea-s trupe.

Marii improvizatori sunt adevaratii artisti pentru mine, de la Dolphy la Zorn, sau de la Vandermark si Tony Malaby la Dennisa Gonzalesa si multi altii de la casa de discuri Clean Feed.

Sunteti din Polonia, cum percepeti Romania si publicul roman pentru care veti canta? Care sunt gandurile voastre despre aceasta tara?

Imi imaginez ca Romania este o tara foarte romantica, unde o mare aventura ne asteapta.

Ati facut un cover dupa Nirvana - Come As You Are. Acum toata lumea face coveruri dupa cantece mainstream (Rihanna, Lykke Li, Beyonce etc.), e o moda. Daca ar fi sa faceti un cover dupa o astfel de piesa comerciala, care ar fi aceea?

Folosindu-ne de instrumentele noastre si de felul in care cantam, e mult mai bine cand facem coveruri dupa piese mai grele, cum ar fi Nirvana sau RATM, pentru ca dau un contrast bun si construiesc o tensiune muzicala. Dar daca ar fi sa vorbim despre muzica pop si despre artisti pe care i-ai listat tu, cred ca am alege Beyonce - One Woman Orchestra ;)

La ce ar trebui sa se astepte publicul roman de la concertul vostru?

Ca ne vom da toata silinta!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje