Interviu - Milow

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Inainte sa urce pe scena de la B'Estfest Summer Camp 2012 pentru a ne canta Ayo Technology sau You Don't Know, l-am luat la intrebari pe Milow. A iesit un scurt interviu in care acesta ne-a povestit despre noul sau album, despre Ayo Technology si despre o surpriza de care am putea avea parte la B'Estfest.

North and South, noul tau album, este despre cum e sa fii tot timpul in turneu, dar si despre sistemul politic din Belgia. Ne poti spune mai multe despre aspectul politic al albumului, cred ca ar fi destul de interesant, pentru ca nu foarte multi stiu despre situatia din Belgia?

Nord versus sud este tema centrala care leaga atat muzica cat si versurile de pe cele 11 piese ce formeaza albumul. E cel mai personal album al meu de pana acum, pentru ca toate piesele au fost scrise si inregistrate cand traiam un paradox, prins intre viata mea profesionala si viata mea privata. Asa ca, acest album a devenit un album al contrastelor, despre extreme. Sunt cantece despre perioade din viata mea, bune si rele, despre viata si despre moarte, si despre cum e sa trebuiasca sa alegi in fiecare zi intre lucruri opuse.

De asemenea, este si despre maturizare si despre cum este sa traiesti intr-o lume din ce in ce mai polarizata. Faptul ca am facut acest album in tara mea, Belgia, care a devenit din ce in ce mai divizata in ultimii ani, a avut un impact puternic asupra materialului. Piesa The Kingdom a fost scrisa despre complicata mea tara, Belgia, si am compus-o bazandu-ma pe noua perspectiva despre problemele politice din tara mea, pe care am castigat-o calatorind. "Where I'm from they're divided -- between the North and the South".

In cei doi ani in care am lucrat la noul meu album de studio si pana l-am terminat, problemele politice dintre cele doua grupuri vorbitoare de limbi diferite din Belgia a ramas destul de acuta si acestea tot mai ajungeau in stirile de pe primele pagini ale ziarelor. Inca este neclar incotro se intreapta tara asta. Ultimul vers este unul crucial, explica sentimentele mele amestecate pe care le am pentru tara mea.

Felul in care ai luat o piesa populara ca Ayo Technology si ai schimbat-o radical a fost foarte cool si in acelasi timp te-a ajutat sa inregistrezi un succes foarte mare. Ai face acest lucru din nou? Daca da, ce piesa ai alege?

Sunt foarte mandru de cover-ul dupa Ayo Technology si sunt foarte recunoscator pentru succesul pe care l-am inregistrat cu acest cover si pentru usile pe care le-a deschis pentru muzica mea, pentru concertele mele, pentru cariera mea. Dar pe viitor nu o sa mai intregistrez un alt cover hip hop sau R&B, pentru ca nu ar mai reprezenta o provocare pentru mine. As prefera sa caut un alt tip de provocare, de exemplu, sa continui sa lansez piesele pe care le-am scris eu, sa sustin concerte in jurul lumii, sa-mi duc muzica in tari in care nu a mai ajuns etc.

Inca de la inceputul carierei tale ai fost un artist DIY, fiind deopotriva propriul manager, producator si lansand albume la casa ta de discuri. De ce ai ales aceasta cale? Nu inseamna ca ai mai putin timp pentru a scrie si compune?

Am inceput sa fac totul de unul singur (sunt parte din generatia DIY) pentru ca acum 5-6 ani nimeni nu credea in muzica mea in afara de mine, si nicio casa de discuri nu voia sa-mi ofere un contract. Pentru mine cele mai importante lucruri sunt pasiunea, dedicarea si munca grea. Dar ce e mai important e ca atunci cand compun sau inregistrez, ignor toate celelalte activitati, asa ca procesul creativ nu poate fi afectat de celelalte moduri de a gandi.

Tot ce incerc sa fac este sa scriu piese care sa fie fantastice atunci cand sunt cantate live. Nu inseamna ca am mai putin timp pentru compus. Ce este cel mai grozav in legatura cu felul in care fac eu lucrurile, este ca am 100% control artistic peste toate aspectele pe care le presupune muzica mea, iar aceasta libertate imi ofera tot timpul de care am nevoie pentru a-mi scrie muzica.

Iti vei face timp pentru a vizita Romania sau Bucurestiul? Ce stii despre tara noastra?

Nu am fost niciodata in Romania, asa ca sper sa am un pic de timp pentru a vizita Bucurestiul inainte de concertul meu de la B'Estfest. Am auzit si am citit atat de multe lucruri bune despre Romania, asa ca abia astept sa ma conving si eu.

 In line-up de la B'Estfest Summer Camp va fi si Selah Sue, care este tot din Belgia. Va cunoasteti? Ne-am putea astepta sa cantati impreuna cateva piese pe aceeasi scena la B'Estfest sau o alta surpriza de acest gen? :)

Ne cunoastem foarte bine. Am cunoscut-o pe Selah Sue in 2007 si am ramas prieteni foarte buni de atunci. Inca nu stiu daca o sa cantam impreuna, nici nu stiu daca o sa cantam in aceeasi zi de festival. O sa vedem.

Milow - Ayo Technology

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje