Interviu: Luiza Zan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru ca Luiza Zan ne pregateste o poveste muzicala primavaratica la Madame Pogany, impreuna cu Sorin Romanescu, ne-am gandit ca un scurt interviu ar fi bine venit. In cele ce urmeaza veti afla cate putin despre proiectele muzicale ale Luizei, despre cum este sa fii mamica si cantareata de jazz si cateva dintre pereferintele sale in materie de carti, filme si baruri.

Ce mai face Luiza Zan in afara de muzica?

 Luiza Zan se muta, deci varuieste, emaileaza, lacuieste...

Cum se impaca rolul de mamica cu cel de cantareata de jazz?

Nu e usor, dar e frumos. Uneori, pe scena, imi doresc sa fiu acasa, cu pruncul in brate, mirosindu-i parul. Asa ca inchid ochii si se rezolva.

Ce ne poti spune despre Scribble?

Scribble este un proiect pe care l-am nascocit impreuna cu pianistul Albert Tajti si contrabasistul Daniel Dumitrana, apoi ni s-a alaturat si percutionistul Florin Romascu. Este un proiect in care cantam muzici intime pentru oameni deschisi.

Dar despre seria de concerte alaturi de Sorin Romanescu?

Alaturi de Sorin cant de prin 2004 si, in ultima vreme, am tot concertat sub titlul de proiect "Doi oameni simpli", in care este vorba despre oricare doi oameni, un barbat si o femeie, care pot avea orice fel de relatie, pur si simplu.

Stim ca, printre altii, ai mai cantat si cu Brazda lui Novac, cu cine ti-ar placea sa mai colaborezi si de ce?

Proiectul cu Brazda lui Novac inca nu a aratat ce am facut noi mai frumos. Abia astept sa se intample. Cat despre muzicienii cu care mi-ar placea sa colaborez, e o lista lunga de tot, dar, pentru ca m-am intalnit cu el ieri, imi vine in minte primul numele lui: Cezar Stanciulescu (Roa).

Ce parere ai despre "industria muzicala romaneasca"? Exista asa ceva? Si unde te situezi /pozitionezi in acest peisaj?

Desigur ca exista o industrie amuzicii in Romania, iar eu ma bucur ca pot spune ca habar n-am despre ce e vorba aici. Eu cant, ei/ele asculta si cred ca astfel ma pozitionez deocamdata :)

Cum este muzica jazz primita de publicul roman?

Publicul roman este unul din cele mai primitoare plaje pe care muzica de jazz se scalda. E foarte cald publicul nostru, vine in numar mare, cumpara bilete, se bucura daca se canta frumos, e ok, zic eu. Si am repere.

Mergi la festivaluri muzicale (in public, nu ca sa canti)? Daca da, la care?

Merg la concerte si, daca se intampla ca la vreun festival pe unde cant, sa ma intereseze un anume concert, merg. De exemplu, la Garana as merge la toate concertele cu nume mari.

Exista artisti noi (romani sau din alte tari) pe care i-ai recomanda fanilor tai sa-i asculte?

Sunt, sunt multi. Nu neaparat noi, dar nu foarte cunoscuti la noi. Beady Belle, de exemplu, sau Lizz Wright, Zap Mamma, Bilal, Meshell Ndegeocello...

O carte preferata, un loc preferat, un bar preferat, un film preferat pe care fanii tai sa le poata cauta.

Adam si Eva (Liviu Rebreanu), Serendipity (ceainarie, dar si sala de lectura si de multe alte lucruri frumoase), Green Hours, After Life (de Hirokazu Koreeda)

(sursa foto)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje