Interviu: Loungerie II

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Loungerie II este o trupa tanara, dar ambitioasa si care a inceput sa-si faca simtita prezenta in peisajul jazzy al Bucurestiului, mai ales prin concerte live. Ne-am gandit sa va facem cunostinta cu ei printr-un interviu. Poate, mai departe, veti face cunostinta cu ei si la un concert live de-al lor. 

Loungerie II Loungerie II

Spuneti-ne ceva despre voi. Cum a luat nastere trupa? Cand? Care e povestea din spatele numelui vostru?

Loungerie II a aprut intr-o prima formula candva in 2008. Miss Tincea (aka Andreea Tincea), vocalista si lidera trupei, si-a dorit sa auda in forma piesele din capul ei. In timp, Loungerie a trecut prin mai multe formule si, din decembrie 2010 exista in echipa pe care o puteti asculta astazi pe scena: Miss Tincea - voce, Catalin Lungu - chitara armonie, Dan Michiu - chitara si sunete, Daniel Iliescu - tobe, Doru Boeriu - bas si, nu in ultimul rand, Andrei Bucureci - spoken word. Pentru ca multumesc tuturor instrumentistilor care au lucrat cu Loungerie in trecut, astazi trupa se numeste Loungerie II. Loungerie = lounge + orangerie + punk + jazzy + noise +....

Astazi, Loungerie II este doar unul dintre cele 4 proiecte ale colectivului muzical Cool Haters - Abator Collective, un grup de 9 tineri romani care se coaguleaza, dupa  inspiratie si expiratie, in mai multe idei muzicale. Proiectele colectivului sunt Loungerie II (loungerious punky jazz, 6 membri), Tunesinnaourheads (rock funk dub dance  hall punk 8 membri), Ualvarin vs. Seibartut (noise, 4 membri) si Dervisexcurva ( noise noise open project).

Loungerie II este proiectul melodic, adesea feminin, jazzy pierdut intr-un melanj de punk, funk si asezonat cu putin noise.

Cat din timpul vostru vi-l dedicati in totalitate muzicii? Ce faceti cu restul?

Pentru unii dintre noi muzica este ocupatia de zi cu zi, altii consuma muzica in loc de mancare (dar beau mult ceai!), altii sunt arhitecti cu pasiuni muzicale, altii sunt  muzicanti pierduti in hainele jurnalismului cultural, altii sunt graficieni cu viziuni noise, altii viseaza si uneori au norocul sa exprime asta in concerte.

Loungerie II Loungerie II

Ce parere aveti despre "industria muzicale romaneasca"? Exista asa ceva?

Ce rost are sa discuti despre un sistem la fel de impotmolit in money making ca si orice alta bransa a planetei numite Romania?! Alinierea la standarde, asa cum o practica industriasii de pe piata romaneasca de muzica, nu are nici o legatura cu arta! Sau cu sunetul! Sau cu puterea speciala a muzicii de a misca lumea intreaga inspre alte porti,  mai luminoase. Restul e tacere... desi se "canta".

Si unde va situati/pozitionati voi in acest peisaj?

Facem muzica! Unii oameni asculta. Unii oameni platesc bilet la concertele noastre. Unii oameni sunt in barca noastra.

Aveti un arist preferat din care va si inspirati?

Loungerie II este suma influentelor pe care si le asuma fiecare membru al trupei, in parte. Pentru orice element de gen din muzica noastra o sa gasiti probabil corespondente universale si particulare. Nu ne propunem "sa sunam", noi cantam piesele din capetele noastre.

Ce planuri de viitor aveti? Album? Video? Colaborari? Concerte?

Loungerie II este un priect care functioneaza live, destul de incurajator pentru un grup care a deschis pub-urile de gen din Bucuresti doar de vreo 4-5 luni. In 28 ianuarie suntem la Radio GrooveOn, in 29 suntem la Green Hours; in 5 februarie cantam in ArtJazz Club - locatia PasageClub - in deschidere pentru Luiza Zan & Za Band (vis implinit); in 9 februarie suntem la Centrul Ceh cu o prestatie experimentala (sunet pentru silent movie); Loungerie va fi mereu in concert... just look for it if you like it. Din
martie ne veti gasi, cu doua piese, pe net: vom inregistra in curand Night Driver si Orasul! Clipurile sunt in discutie cu doi tineri video artists.

Incepe muzica jazz sa se impuna pe scenele din cluburile romanesti, din moment ce apar din ce in ce mai multe astfel de trupe (Cuantune, Moonlight
Breakfast, Tiptil etc.)?

E greu sa faci jazz, e greu sa intelegi jazz... esti liber sa te joci jazz. Cui ii iese, ei bine acelora oamenii le vor plati bilet la concertele live... pentru ca muzica se consuma cel mai bine fata in fata cu cel care o produce. Exista public pentru orice ciudatenie muzicala. Scena jazzy din Romania are publicul ei, festivalurile de gen nu sunt niciodata in lipsa de public!

Aveti un mesaj pentru cei care inca nu v-au vazut live, pentru a veni sa va vada?

Pentru o experienta care poate sa aduca momente melodice alternate cu noise, funk, dub, spasme punk, cacofonii si note corecte... Loungerie II concerteaza in Bucuresti!


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje