Interviu Live from Buena Vista - The Havana Lounge

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Live from Buena Vista- The Havana Lounge, formatia care a cucerit publicul roman de trei ori la rand in concerte sold-out, vine pentru ultima oara in tara noastra. Cubanezii talentati simt, atunci cand vin in Romania, ca sosesc la "a doua casa a lor", asa cum declara chiar superbunicul Julio Alberto Fernandez, fost membru al Buena Vista Social Club:

„La fiecare intalnire cu publicul roman, acesta a rezonat extraordinar cu muzica traditionala cubaneza, probabil datorita spiritului latin ce ne uneste. Pentru noi este o adevarata onoare de a ne intoarce aici, Romania este ca o a doua noastra casa, iar iubirea si respectul publicului roman pentru cultura cubaneza sunt coplesitoare in fiecare spectacol”.

havana 1

Asadar, publicul roman are sansa de a-i vedea pentru ultima oara pe membrii Havana Lounge in concertul de pe 12 februarie de la Sala Palatului. Noi nu ne-am multumit cu o simpla ultima revedere, asa ca i-am abordat pe superbunicii care ne-au oferit de fiecare data concerte senzationale (Pasion de Buena Vista, Live from Buena Vista in 2009, Live from Buena Vista in 2008) si le-am pus cateva intrebari despre muzica lor, despre Romania si ultimul lor concert aici.

Inainte sa ne vedem la concert, citeste interviul cu "Live from Buena Vista" ca sa intri in starea de "Havana lounge". Noi ne-am imaginat ca dragii cubanezi s-au strans la un trabuc si un rom veritabil, ne-au citit intrebarile, s-au consultat si au trimis intrebarile cu multa caldura, atat cat sa ne mai dezghete si noua monitoarele si fetele inghetate.

havana 2

Interviu Live from Buena Vista- Havana Lounge

Care sunt ingredientele prin care reusiti sa va incantati publicul mereu, care e cheia succesului in muzica din perspectiva Buena Vista?


Noi cantam din suflet, cu toata inima si cu respect pentru tara noastra, pentru radacinile noastre. Acest lucru se observa pe scena, publicul sesizeaza pasiunea cu care cantam, o remarca si ne multumeste pentru acest lucru.
 
Ati fost in Romania de 3 ori pana acum. Ce credeti despre tara noastra, despre romani si despre felul lor de a se distra?
 
Exista multe puncte comune intre cultura cubaneza si cea romaneasca, cred ca asta se datoreaza mostenirii noastre comune, cea latina. De aceea, noi suntem foarte apropiati de Romania.
 
Ati calatorit prin toata lumea. V-ati gandit vreodata sa parasitit Cuba pentru alta tara? De ce da, de ce nu?

Niciodata. Cuba si cubanezii ne deschid mintea si ne dau energie, au grija de noi si ne rasfata. Nu am putea sa facem ceea ce facem fara sa fim intr-o permanenta legatura cu radacinile noastre.

Concertele si muzica... au devenit acestea un job sau inca mai gasiti pasiunea si placerea de a vedea aceste activitati ca pe un joc distractiv?


Adevaratului artist, muzician in acest caz, ii este imposibil sa faca altceva. A fi profesional vine cu o anumita rigoare si cu niste obligatii, dar asta inseamna ca niciodata sa nu renunti la a face cu placere si pasiune cariera pe care ti-ai ales-o, in cazul nostru, muzica. 

In multe culturi, oamenii ar crede despre voi ca sunteti batrani. Cand este un cubanez considerat batran in cultura voastra?

Mai toti membrii formatiei au peste 70 de ani, dar noi inca ne simtim tineri. Ceea ce conteaza cu adevarat este varsta inimii si ca sanatatea sa faca un tandem perfect cu starea spirituala. 

La ce ar trebui sa ne asteptam de la ultimul concert Buena Vista din Romania?


Sa va asteptati la multa energie, veselie, asa cum v-am obisnuit in toate concertele noastre. Noi nu il vedem ca fiind ultimul concert, ci doar ca pe urmatorul concert. 

Descrieti Romania in 3 cuvinte.

In comparatie cu tara noastra, Cuba, si pe timpul iernii in Romania clima este rece, dar exista caldura umana.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje