Interviu: Les Elephants Bizarres

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Elefantii bizari tocmai s-au intors cu forte proaspete si chef de cantat de la festivalul Exit. In pauza de respiratie si-au rapit cateva momente pentru a ne rapsunde la un scurt interviu. Urmeaza sa urce din nou pe scena, de data asta la Ciuc Summer Fest. Noi o sa fim acolo sa le spunem welcome back si Hello!

Les Elephants Bizarres @ Bestfest Les Elephants Bizarres @ Bestfest Les Elephants Bizarres @ Bestfest Les Elephants Bizarres @ Bestfest

Care este povestea elefantilor bizari si a numelui trupei?

Ha ha! Asta este o poveste foarte lunga. La inceput a fost scurta, eu am zis ca la cum ne miscam si aratam ar trebui sa ne numim "les fammes bizarres" si dupa aceea Claudiu intr-o seara, la o bere dupa repetitii s-a trezit ca e un elefant bizar, adica nu are nici un ban in buzunare. Cine vrea sa vada un elefant bizar sa isi intoarca buzunarele pe dos. La baieti e mai evident. Dupa aceea povestea s-a lungit si a devenit plictisitoare.

Desi ati devenit una dintre trupele cu cele mai multe concerte prin cluburile de muzica alternativa, mi-e greu sa cred ca puteti sa va platiti chiria cu banii din muzica. Ce lucruri bizare fac elefantii pentru banii de chirie?   

E adevarat, in afara de superavantajul de a merge la concerte gratis, nu prea ne incheiem serile in club pe plus. Din fericire pentru noi si pentru muzica noastra (ne este mai usor sa nu facem compromisuri) ziua ne ocupam cu alte lucruri mai banoase. Seara se intalnesc trei programatori un sunetist si un art director sa scoata sunete.

De unde va inspirati (muzica, filme, carti...)?

Da! Asta e cel mai bun raspuns. Mai mult din filme si din muzica. La muzica nu este vorba de un stil anume, mai mult de o stare. Avem piese care ar merge intr-un film western, avem piese de dans, avem si piese pentru air guitar. Avem o piesa despre o gasca de biciclisti, care e inspirata dintr-un visual pe care l-am folosit mai demult. E dintr-un film vechi canadian despre respectarea regulilor de circulatie.

Les Elephants Bizarres @ Bestfest Les Elephants Bizarres @ Bestfest

Ati strans deja destul de multe piese cat sa umpleti un album. Pe cand un album Leseb?

Am strans destule piese dar noi vrem sa sune toate bine. Lucram la un album, mai este putin, noi speram sa iasa in toamna. Recunoastem, am promis asta si in toamna trecuta, dar de data asta va fi altfel.

Care este cel mai memorabil concert al vostru?

Stefan zice ca ultimul, cel din Pub Elephant, mai sunt voturi pentru Drobeta, Tg-Mures si pentru Chisinau. Eu o sa il tin minte si pe cel de la Exit.

Tocmai ati scos un videoclip pentru piesa Hello. Care este povestea acestui clip?

Cheia videoclipului este personajul principal, Speaker Boy. Este un tip care are in loc de cap un mare difuzor. Prietenul nostru Ismail, regizorul acestui videoclip, s-a gandit sa ilustreze cu ajutorul acestuia ideea din spatele piesei. Pentru ca Speaker Boy simte muzica la alte cote, el putandu-se conecta printr-un cablu la sursa de sunet, formatia, (adica noi :) ), il ia la un concert ca animator. Aici, desi timid la inceput, SB se dezlantuie, formatia avand alaturi de el un succes nebun. Ca in multe povesti despre celebritate, SB nu reuseste sa fie stapan pe el si incepe sa se poarte ciudat, se apuca de baut si devine violent. El se va scurtcircuita la sfarsit pe scena, pentru ca nu a stiut sa se opreasca la timp.

Care au fost reactiile pe care le-ati primit? La ce piesa va fi urmatorul videoclip?

Reactiile la videoclip au fost foarte ok. Cred ca cei mai nemultumiti am fost noi si regizorul, deci zicem ca e bine. Ce ne-am propus, am realizat: un videoclip fara multa cheltuiala, facut de oameni entuziasti care sa arate bine si sa poata fi vazut la tv. Vom continua sa lucram cu echipa aceasta si la urmatorul single. Nu as vrea sa spun acum care va fi, mi se pare ca stric surpriza. Cert este ca se lucreaza deja.

Cum ati ajuns sa faceti parte din line-up-ul de la Exit. Ce trebuie sa faca o trupa romaneasca ca sa ajunga sa cante la un festival de afara?

Am fost ajutati de firma de booking Livehouse, care au facut eforturi pentru noi si probabil am avut norocul de a canta ceva pe placul organizatorilor.
O sa spun ce o sa incercam sa facem noi ca sa mai mergem:
- o sa trimitem cv-uri peste tot
- o sa ne cautam trupe de afara care canta in stilul nostru pentru a colabora la concerte si turnee in afara
Cam atat imi vine acum in minte.

La ce festival de afara (in afara de Exit) v-ati dori sa cantati si de ce?

Toate.
Este foarte simplu. Numai asa vom deveni mai buni, cantand cat mai bine pe scene mari in fata unui public care nu ne cunoaste. Daca reusim sa transmitem ceva cuiva care nu ne cunoaste inseamna ca muzica a invins, si asta ne intereseaza.
1 comentariu

Interviu: Les Elephants Bizarres
iuli
#1 -

trupe romanesti

O trupa minunata!
De asemenea as recomanda un proiect aparut recent : Trouble is. Link catre videoclipul lor: http://www.youtube.com/watch?v=EltoF-romoM

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje