Interviu - Fluturi pe asfalt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trupa clujeana Fluturi pe asfalt a cantat pe 6 mai in deschidere pentru americanii de la Deadhorse, in clubul Control. Acolo au avut primul contact cu publicul bucurestean si invers. Feedback-ul a fost unul bun, asa ca ne-am gandit sa-i cunoastem mai bine.

Cat de nou este proiectul Fluturi pe Asfalt? Ne puteti spune cate ceva despre voi?

Trupa exista de vreo trei ani, conceptul e putin mai vechi. S-a format in Cluj - in timp s-au mai schimbat oamenii sau doar instrumentele la care canta fiecare. Acum suntem patru: Gheo, Ionescu, Flaviu si Eugen.

De unde asocierea cu creaturi atat de gingase... ca fluturii?

Am putea face o compunere de zece pagini pe tema asta, dar nu e cazul. Pentru noi numele are un sens, pentru ceilalti s-ar putea sa aiba altul. Daca ne uitam doar la cuvinte, unul reprezinta ceva frumos, celalalt ceva urat - impreuna sunt "Fluturi pe asfalt".

Lumea va catalogheaza ca fiind o trupa post-rock. Ce fel de muzica cantati si ce va inspira cand compuneti?

Muzica noastra e in mare parte instrumentala, cu voci pe unde am fost inspirati sa punem - ciudat oricum. Cand ne-am apucat de cantat si aveam deja o parte din piese compuse, primul nostru chitarist ne-a informat ca ar fi post-rock. Ne-am documentat si noi, am ascultat trupe interesante din sfera respectiva, da' pana la urma tot am facut cum ne-a dus capul. Chiar daca voiam ca o compozitie sa sune intr-un fel, toate scapau de sub control si ajungeam la ce cantam acum. Din experienta fiecaruia, din preferintele si chiar din putinele compromisuri am ajuns la a canta "Fluturi pe asfalt".

Aria acoperita de post-rock e vasta, deci poate ne incadram si noi acolo. De inspirat ne inspira multe, tot ce trebuie e sa fim impacati, suparati sau doar sa avem chef de cantat. Fiecare din noi canta ce vrea, iar cand nu stim ce sa facem, iesim la o tigara.

Pe unde ati concertat si unde v-a placut cel mai mult?

Pana acum am mai cantat in Iasi si Bucuresti, dar majoritatea concertelor noastre au avut loc in Cluj. Ne-a placut peste tot unde a sunat bine si unde lumea a fost prietenoasa, dar si la celelalte concerte, din care am invatat multe, de fiecare data. Oricum, o facem pentru ca ne place, iar daca mai place cuiva, cu atat mai bine.

A fost diferita experienta unui concert in Bucuresti fata de cea a unui concert in Cluj?

In Cluj cantam de vreo trei ani, am reusit sa ne facem o baza de oameni cu care ne intalnim la concertele noastre, multi din ei prieteni si din ce in ce mai multi oameni noi. Recent am cantat in Bucuresti, publicul a fost neasteptat de linistit, dar probabil si pentru ca a fost primul nostru concert in capitala, sau doar pentru ca nu stiau cine suntem si ce cantam. Am avut si noi emotii, dar ne-au sustinut oricum.

V-ati muta din Cluj in Bucuresti? De ce?

Deocamdata nu ne-au trecut ganduri de mutat, dar nici nu cred ca ne-am gandit la asta pana acum. Pe fiecare ne leaga cate ceva de Cluj si ar fi chiar greu sa ne mutam toti in bucuresti. de mutat nu ne mutam, dar de cantat o sa mai cantam si va asteptam in numar cat mai mare la viitoarele concerte!

Ce locuri ati recomanda unui bucurestean sa viziteze in Cluj?

In cluj sunt multe localuri faine, e plin de tineri de peste tot. N-ai cum sa vii si sa nu gasesti pe cineva cu care sa rezonezi in vreun fel. N-o sa recomand statui si muzee, dar scena clujeana e in crestere si e calcata de tot mai multe trupe bune, de oriunde, de tot felul. Clujul merita trait, macar pentru o vreme.

Care sunt planurile voastre de viitor? Album? Videoclip? Colaborari?

Daca vom avea colaborari, va fi ceva spontan. In lipsa unui material discografic, nu ne-am putut aplica ideile pentru videoclipuri, dar urmeaza. Am terminat de inregistrat un album. la toamna il vom lansa si vom sustine si niste concerte prin tara cu ocazia asta. albumul va avea 7-8 piese, in total aproape o ora, inregistrate live, la un studio din cluj. Live pentru ca am vrut sa surprindem starea pe care o avem in concerte. Am preferat sa nu fie un album steril si perfect executat, in primul rand pentru ca nu se putea perfect, in al doilea rand pentru ca, atunci cand le asculti, trebuie sa-ti dai seama ca piesele sunt cantate de niste oameni, nu de roboti.

Fluturi pe Asfalt - Reconstituirea

1 comentariu

Interviu - Fluturi pe asfalt
em
#1 -

albumul reconstituire pe youtube

https://www.youtube.com/playlist?list=PLHh-qN4N0jNEJTL0u5K8ITSRmPT0M0Ix5

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje