Interviu: Elektro Guzzi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Elektro Guzzi i-am vazut la Eurosonic, cand au primit premiul EBBA 2012. Si am ramas surprinsi de felul in care fac muzica. Nici publicul bucurestean nu este strain de muzica celor trei baieti din Viena. Acestia au mai fost invitati si la Rokolectiv. Noi ne reintalnim cu ei pe 16 februarie, in Control. Inainte de a-i vedea live inca o data, am stat de vorba cu ei, pret de 9 intrebari.

Tocmai ce ati castigat premiul EBBA Award 2012, cat de important este acest premiu pentru voi?

Pana acum nu stiam de acest premiu. Ce putem spune este ca e minunat sa primim atat de multa atentie, dar noi nu facem muzica pentru a castiga premii.

Stiati pe vreunul dintre castigatorii premiului EBBA din acest an? A fost cineva care v-a placut in mod deosebit?

Nu stiam pe niciunul dintre ceilalti artisti si, oricum, s-au intamplat atat de multe acolo, incat n-am avut prea mult timp pentru a vedea prea multe dintre concerte.

Ati cantat si in cadrul festivalului Eurosonic, poate totusi ati prins si cateva dintre concertele celorlalte trupe. Ne puteti recomanda vreuna anume?

Da, putem sa recomandam cu caldura trupa Rocket Number Nine din Londra. Este un duo care canta la tobe si synths. Ne-am intalnit prima data la Festivalul Mutek din Montreal si ne-am bucurat foarte mult sa-i vedem din nou la Eurosonic.

Am ramas surprinsi cand v-am vazut prima data live si cand am vazut ca muzica techno pe care o faceti e "handmade". V-am vazut si la Eurosonic si nu ne-a venit sa credem. Cum v-a venit aceasta idee?

N-am vrut decat sa cantam aceasta muzica, pe care o iubim si o ascultam in prostie, prin mijloacele noastre proprii. Adica, chitara bass si tobe. Asa ca, am cautat tot felul de metode pentru a pune in practica acest lucru. In primii doi ani dinainte de a inregistra primul nostru album, am petrecut foarte mult timp la repetitii, pentru a crea aceasta muzica prin instrumentele noastre. Cand am fost multumiti de ceea ce a iesit, am intrat in studio pentru inregistrari.

La ce lucrati in momentul de fata?

Mai e un pic si lansam ceva la casa de discuri Tapeworm din Londra. Va fi ceva special, pentru ca vom lansa materialul doar pe caseta si in editie limitata. Chiar in momentul de fata inregistram ceva pentru acest material.

Fiecare in parte mai are si alte proiecte in afara de Elektro Guzzi. Puteti sa ne spuneti ceva despre ele?

Ne-am intalnit in cadrul scenei muzicale din Viena si ne stim de pe vremea cand faceam parte din alte proiecte muzicale, cand faceam multa muzica improvizata sau experimentala. Jakob si Berni au propriul duo, numit Hummer Chips, si sunt pe cale sa inceapa cariere promitatoare de DJ-i. Bernhard canta, de asemenea, in alte doua trupe: Tumido si Metalycee.

Ce inseamna Elektro Guzzi? Sau ce ar trebui sa insemne?

Am uitat cum ne-a venit numele trupei. Probabil ca ne-am gandit la un moment dat ca acest joc de cuvinte ar fi amuzant.

Ce tupe noi le-ati recomanda fanilor vostri?

Sunt niste trupe pe care le ascultam in momentul de fata, precum: Surgeon, Omar S, Perc, GusGus si multa muzica africana si afro-cubaneza.

Ati mai fost in Romania si in trecut, la Rokolectiv. Cu ce impresii ati plecat?

Am fost in Romania de doua ori. Prima data am cantat la un festival din afara Bucurestiului, la Iarmaroc. N-a fost o experienta foarte placuta pentru noi. Dar anul trecut am venit inapoi la Rokolektiv, care a fost incredibil. Organizatorii si publicul au fost grozavi, iar locul in care am cantat ni s-a parut foarte ciudat. E o poveste buna de spus, ca am cantat pe acoperisul palatului lui Ceausescu.

Elektro Guzzi - Pentagonia

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje