Interviu: E.M.I.L.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Din line-up-ul ultimei zile de Ciuc Summer Fest  fac parte si baietii de la E.M.I.L., o trupa ale carei concerte incercam de fiecare data sa nu le ratam. Pe 18 iulie o sa fim prezenti la Zone Arena, pregatiti sa cantam impreuna cu ei Barfly, Supradoza de vise sau Copacii infloriti. Pana atunci, Gabi Georgescu ne-a raspuns la un scurt interviu despre ultimul lor album, videoclipuri recente sau viitoare, concerte etc.

BESTFEST 2008 - E.M.I.L. BESTFEST 2008 - E.M.I.L. BESTFEST 2008 - E.M.I.L. BESTFEST 2008 - E.M.I.L.

Sunteti o trupa care are deja o mica istorie (de 10 ani) in spate. Care este cel mai memorabil concert al vostru?

Avem mai multe concerte memorabile de-a lungul celor 10 ani de activitate. Cred ca cel mai memorabil ramane totusi lansarea albumului "Rom, Fum si Vanilie" in noiembrie 2005. Evenimentul a avut loc la sala Preoteasa si a reprezentat un succes total datorita celor 1200-1300 de oameni prezenti in sala, un numar destul de impresionant pentru o trupa underground romanesca. Alte concerte interesante pe care le-am avut de-a lungul timpului au fost E.M.I.L. 5 Ani in club B52, concertul in cadrul primei editii a festivalului Stufstock in anul 2003 sau chiar prestatia pe care am avut-o in anul 2005 la acelasi festival, prestatie care s-a terminat cu "cantec" pentru formatia E.M.I.L. Daca vreti detalii despre aceasta, mai asteptati un picut, caci in toamna va aparea un DVD E.M.I.L. "10 Ani de Abuzuri, Excese si Imoralitati" si acolo va fi povestit totul cu lux de amanunte :)

In afara de Green Day si Sublime, ce trupe mai prizati inainte sa inregistrati un material nou?

Green Day si Sublime, alaturi de NOFX, Rancid, Mad Caddies, Dropkick Murphys sau chiar My Chemical Romance reprezinta trupele pe care le "prizam" de cand ne-am apucat de muzica. Niciodata atunci cand am intrat in vreun studio de inregistrare nu am intrat cu gandul sa facem treaba ca formatiile ascultate de catre noi cu o saptamana in urma. Influente exista, este normal, doar respiram aceasta muzica, dar nu avem un ritual anume atunci cand e vorba fie de compozitie, fie de sala de repetitii, fie de  studio :) Ba chiar este indicat ca inainte de compunerea unui material nou sa nu asculti aceeasi muzica pe care o faci si tu. ;-)

La noi lumea nu prea da banii pe bilete la concerte decat daca trupa este pescuita din mainstream. Totusi voi reusiti sa umpleti sala la fiecare concert. De ce credeti ca se intampla acest lucru?

In general, in Romania exista 3 categorii de oameni: prima este cea care plateste banii pe bilet ca au auzit ca trupele sunt cunoscute, iar dupa urmeaza after party interesant, asa zisa discoteca care este un pic mai altfel decat intr-o zi obisnuita in care nu presteaza vreun artist. A doua categorie, cea mai periculoasa, cea care este intotdeauna prezenta pe invitatii si ai carei practicanti cred ca daca socializeaza cu formatia/artistul respectiva/v arata bine in lumea mondena si poate reprezenta o rampa de lansare pentru ei in presa de gen. Ce am zis mai sus este strict pentru lumea mainstream si artistii de o vara din Romania.

A treia categorie priveste platitorii de bilet care iubesc muzica pentru care fac deplasarea la un concert si vor sa se simta bine alaturi de artistii lor preferati. Ei exista pentru ca formatiile "cu rocku’" nu mint niciodata si nu-si fac aparitia in club doar sa incante audienta cu hainele de firma cumparate special de la Milano. Apar in fata oamenilor asa cum sunt ei, fara fitze, fara haine de scena,  pur si simplu, oameni normali ca si cei care ii asculta in fata scenei. Auditoriul se simte bine, intra in stare, traieste o seara frumoasa si apoi se poate identifica linistit cu cei de pe scena. Ca paranteza: in lumea in care traim noi, nu exista: acum toate feteleee, acum toti baietii si de restul se ocupa tehnica: CD, enter, space, shift, ctrl-alt-delete (cu shift daca se poate :)). Totul este mult mai sincer si de aceea inca avem platitori de bilete, iar dupa concerte suntem foarte multumiti cu noi insine.

BESTFEST 2008 - E.M.I.L. BESTFEST 2008 - E.M.I.L.

Prin ce se diferentiaza "Stiu, ti se pare absurd" de celelalte albume ale voastre?

Se diferentiaza in primul rand prin sunetul foarte bun de care beneficiaza, prin maturitatea in compozitii si nu in ultimul rand prin mesajul versurilor. Reprezinta un protest la adresa show-biz-ului din Romania, un protest impotriva celor care ne considera inca in 2010 ca in 1992 "rockeri nespalati", un protest impotriva a tot ceea ce inseamna prostul gust, care in Romania reprezinta caracteristica majoritatii care din pacate creaza normalitatea.

La ce concerte veti merge vara asta?

Vara ne place sa lenevim un pic. E mai dificil pentru noi sa sustinem un numar impresionant de concerte. De obicei incercam sa participam la toate Open Air-urile care au un line-up decent si pe gustul nostru. Tocmai de aceea vom fi prezenti la Ciuc Summer Fest pe data de 18 iulie si la Stufstock 2010 Vama Veche pe data de 21 august.

Care este urmatoarea piesa care se va bucura de un videoclip?

Noi am dori foarte tare sa realizam un videoclip la piesa Rom, Fum Si Vanilie de pe albumul Stiu, ti se pare absurd. Cred ca cel ma probabil se va intampla in toamna acestui an si va fi un videoclip care probabil se va confunda cu stilul nostru de viata.

Cel planuri aveti pentru 2010 - un album nou, un videoclip nou?

Album nou, nu. Inca nu am terminat cu acesta din urma. Videoclip am povestit mai sus, dar cel mai important este ca pe data de 30 octombrie formatia E.M.I.L. va lansa DVD-ul aniversar "10 Ani De Abuzuri, Excese si Imoralitati", un DVD care va insuma toate imaginile cu formatia stranse de-a lungul a 10 ani de activitate muzicala. Va promit ca va fi ceva mai mult decat interesant. :) Nu zic nimic mai mult. Dupa care trupa se va gandi la productia unui nou album, care speram ca va fi lansat in anul 2011.

La ce festival de afara v-ati dori sa cantati si de ce?

Cred ca orice formatie din Romania, cel putin, dar si cele de afara isi doresc foarte tare sa ia parte la festivaluri de genul Rock Im Park, Rock Am Ring, Nova Rock, Reading sau Groezrock. Insa pentru Romania mai este mult pana acolo, cel putin vreo 50 de ani de munca in industria muzicala, iar cand vom scapa de muzica superficiala, iar cea bine facuta va trece la putere in aceasta tara, am putea spune ca vom avea o formatie care se va putea ridica la acel nivel vreodata. In acest moment pot spune: Stii cand vom avea o formatie romaneasca la Reading Festival?? NICIODATA! Stiu, ti se pare absurd…


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje