Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Blazing Vibez Soundsystem este la acest moment cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania, cei patru selecta avand la activ party-uri saptamanale, numeroase mix-uri si colaborari cu artisti cunoscuti din zona muzicala urbana si chiar propria scena in cadrul celui mai mare festival autohton, B’ESTFEST.

Motive destul de bune si convingatoare pentru a-i lua la intrebari si cunoaste mai bine.

Interviu - Blazing Vibez
Blazing Vibez inseamna: Chesarion, DJ Oldskull, DJ Undoo si Zodiak (Colentina Sound System).

Cum a aparut Blazing Vibez? O scurta istorie si cum ati ajuns la formula actuala.

Chesarion: Povestea Blazing Vibez a inceput in octombrie 2010, cand echipa de la Jah Army Events s-a pus pe dat telefoane pentru a organiza un party reggae cu frecventa saptamanala in Bucuresti. Pana sa ajungem la o formula stabila a durat ceva timp. Am inceput cu un lineup de 6 Dj, dintre care majoritatea sunt acum implicate in alte proiecte.

Undoo si Zodiak s-au alaturat proiectului Blazing Vibez in toamna anului 2011, iar Oldskull in iarna anului 2012. Si astfel, am ajuns la the dream team – DJ Undoo, Chesarion, Dj Oldskull, Zodiak.

Cat de diferiti sau asemanatori sunt membri Blazing Vibez in materie de muzica pe care o mixeaza si asculta?

Chesarion: Desigur, fiecare are preferintele lui, insa toti suntem suficient de deschisi pentru a aprecia muzica buna indiferent de stil. Probabil ca ne intelegem bine si am plecat toti de la hip-hop, fiecare urmand propria lui cale prin labirintul muzical din zilele noastre. Deoarece Blazing Vibez este un proiect tematic, stilurile mixate la party-urile Blazing Vibez se reduc doar la muzica jamaicana sau de influenta jamaicana, insa fiecare dintre membrii Blazing Vibez are stilul lui propriu.

Dj Oldskull: In principiu, cu Chesarion ma inteleg foarte bine atunci cand trebuie sa punem muzica impreuna, asta nu inseamna ca nu ma inteleg cu Undoo sau Zodiak, pur si simplu asa s-a nimerit pana acum, sa pun muzica foarte des cu Chesarion.

Zodiak: Suntem 4 din 4 cu background de hip-hop. Asta ne uneste, zic eu :). Apoi, ne place si mixam si roots, pentru ca vine cu good vibez, si new roots si dancehall, pentru ca e de party. Si facem asta pentru ne place sa vedem cum se simte lumea bine si pentru ca ne simtim noi bine. Again, common ground. Acum, ca Undoo e mai dubios muzical, asta e, asa a fost mereu :)

Dar si eu si Chesarion, de exemplu, avem dubioseniile noastre, cand mai nimerim cate o piesa cu sonoritati de moombahton sau cu basi si ritmuri de dubstepareala trapoasa…

Interviu - Blazing Vibez Interviu - Blazing Vibez

Cat de populara este muzica promovata de Blazing Vibez in Romania? Si cat de populara credeti ca va deveni in urmatorii ani (avand in vedere ca multe hituri mainstream, nu neaparat autohtone, au inceput sa incorporeze elemente reggae)?

Chesarion: Muzica pe care o promovam este bine cunoscuta segmentului de public urban cu varsta pana in 35 de ani. Nu este muzica mainstream, insa nici nu urmarim acest lucru. Scopul nostru este sa promovam muzica buna, cu mesaj pozitiv si credem ca, daca facem lucrurile cum trebuie, satisfactiile nu vor intarzia. Si ce satisfactie poate fi mai mare decat a aduce ceva frumos pe lume si a-l vedea cum creste?

Zodiak: Mi se pare cel putin dubios cum la noi, mai nou, toata lumea incorporeaza influente reggae in piese fara legatura cu acest curent, dar piese reggae (new roots/dancehall/whatever) bune (si hitoase) nu intra in constiinta colectiva.

Pe afara e mai popular genul decat e la noi, sunt artisti si soundsystems care au following local sanatos, iar artisti internationali au showuri cu public numeros. La noi, de Bob Marley si de Damian deja stie mai tot poporul, si sunt cateva hituri care au fost preluate de mai multi DJ de club la care lumea tresare si danseaza. Dar ce a fost la show-urile lui Alborosie, Gentleman, Patrice ne cam arata ca este o comunitate restransa.  

Dj Oldskull: Din punctul meu de vedere, in ultimii ani, muzica reggae si dancehall a inspirat foarte multi artisti si ma refer in mare parte la cei autohtoni. Daca stai sa asculti odata un radio mainstream autohton, nu-ti va lua mult pana sa te prinzi ca multe piese romanesti sunt inspirate din muzica reggae si dancehall.

Ca ei le transforma in niste piese bune sau in niste mizerii, asta este alta treaba, dar in principiu cred ca acest gen de muzica a devenit tot mai bagat in seama in ultmii ani si nu putem decat sa speram sa ia o amploare si mai mare.

Interviu - Blazing Vibez

Ce inseamna "miscarea reggae" din Romania? Care sunt valorile pe care le promoveaza "miscarea reggae" din care faceti si voi parte?

Chesarion: "Miscarea reggae" in Romania este inca la inceput si de aceea nu este definita bine. Mai mult decat atat, la nivel international genurile muzicale individuale incep sa-si piarda identitatea si sa se influenteze reciproc atat de mult incat, in multe cazuri, devine complicat sa definesti genul unei melodii. De aceea, miscarea reggae, atat in Romania, cat si in lume, cauta sa se defineasca din punct de vedere muzical. Ceea ce constituie, de fapt, identitatea acestei miscari la ora actuala este setul de valori pe care il promoveaza si care nu s-a schimbat de la Bob Marley incoace: Peace, Love and Unity.

Dj Oldskull: Pentru mine lucrurile stau destul de simplu. Nu sunt atat de implicat in "miscarea raggae" din Romania cat in dezvoltarea unor party-uri reggae reusite, care sa multumeasca publicul Blazing Vibez si care sa ma multumeasca si pe mine. Sunt un dj, nu un guru :)), m-am apucat de muzica pentru ca imi placea cum suna.

Care sunt evenimentele de care sunteti cei mai mandri? De exemplu, zona Blazing Vibez de la B'ESTFEST 2013 a fost una dintre preferatele noastre :)

Chesarion: B’ESTFEST 2013 este, de departe, evenimentul de care suntem cel mai mandri pana acum. Am mai mentiona si concertul Ziggi Recado de la Colectiv din Octombrie a.c, Pool party-ul Blazing Vibez din iunie si editia speciala Blazing Vibez de 1 mai din Goblin Vama Veche din 2011. Dar, in principiu, suntem mandri de coerenta pe care a capatat-o conceptual Blazing Vibez de-a lungul timpului si de faptul ca publicul stie ca unde apare Blazing Vibez Soundsystem pe afis, acolo va fi si un party memorabil de reggae.

Zodiak: Scena de la B’ESTFEST 2013 a fost si preferata mea. Mai ales duminica, la 6:05 dimineata. One Love.

Dj Oldskull: O mare parte din evenimentele Blazing Vibez ce se desfasoara in Goblin Bucuresti, la Goblin Vama Veche au mai fost cateva foarte reusite, B'ESTFEST 2013 si a mai fost o Alba Iulia prin vara.

Cu ce se ocupa membri Blazing Vibez atunci cand nu fac muzica?

Chesarion: Sunt pasionat de filosofie si box. Si hochei pe gheata. Cand am inspiratie mai scriu pe blogul personal sau, cand am si mai multa inspiratie, scriu pentru reviste de filosofie.

Dj Oldskull: Pai, tot cu muzica. In paralel cu proiectul Blazing Vibez, mai sunt si alte poiecte sau evenimente la care iau parte, cum ar fi: party-uri hip hop, concerte, productie muzicala etc.

Zodiak: gatesc, ma uit la seriale, ies in oras, fac sport, calatoresc. Oameni normali, serios.

Interviu - Blazing Vibez Interviu - Blazing Vibez

Unde se face cea mai buna muzica reggae din Europa? Si ce artisti internationali de reggae v-ar placea sa vedeti in Romania?

Chesarion: Cea mai buna muzica reggae din Europa se face in UK, pentru ca este tara cu cea mai mare comunitate de jamaicani din Europa si pentru ca societatea britanica a fost influentata foarte mult de cultura jamaicana si invers (Jamaica a fost colonie britanica pana in 1962 – Funny fact: Bob Marley, nascut in 1945, a fost nascut ca cetatean britanic).

In principiu, orice artist international de reggae e bine venit in Romania, mai ales pentru ca lucrurile merg greu aici in ceea ce priveste concertele reggae. O lista scurta de artisti pe care personal as vrea sa-i vad live ar fi: Damian Marley, Tanya Stephens, Stylo G, Elephant Man.

Zodiak: Cred ca in UK se face cea mai multa. Dar, pentru “cea mai buna” trebuie sa fiu putin subiectiv. As zice Germania, pentru Gentleman si Patrice.

Dj Oldskull: Banuiesc ca in UK si in Olanda. A fost deja unul pe care-l apreciez destul de mult: Ziggi Recado, pacat ca nu am avut cum sa ajung la concert, si mai este Stylo G, din UK, care, daca ar veni, cred ca ar face un mare spectacol si ar iesi o foarte mare distractie. Sunt multi artisti reggae sau dancehall pe care mi-as dori sa-i vad in Romania, vom incerca si noi sa aducem cativa.
 
Cei mai multi oameni asociaza instant muzica reggae cu marijuana (a match made in heaven). Cat de gresita sau corecta este aceasta asociere?

Chesarion: Cam la fel de corecta (sau gresita) cum e asocierea muzicii electronice cu ecstasy-ul :)
Dj Undoo: Eu nu fumeaz iarba, dar iubesc muzica Reggae! Si cred ca nu sunt singura exceptie :)
DJ Oldskull: Din moment ce regele regilor, The King, Bob Marley, era asociat cu marijuana si majoritatea artistilor consacrati au cel putin o piesa dedicata marijuanei... ce sa mai zic? Trageti si voi concluziile...

Interviu - Blazing Vibez Interviu - Blazing Vibez

O intrebare la care ne-a placea sa ne raspunda fiecare membru in parte: Muzica carui artist reggae (sau nu neaparat) v-a facut sa va apucati de ceea ce faceti acum?

Chesarion: Sizzla – pentru ca a fost artistul care mi-a atras atentia asupra muzicii reggae dupa o lunga perioada in care am ascultat alte genuri muzicale (in special hip-hop).
Dj Oldskull: Nici nu mai stiu, sincer sa fiu. Radacinile s-au infiripat acum multi ani in urma, incat nu cred ca a fost vorba despre o singura piesa sau un sigur artist care sa ma determine sa ma apuc de muzica, fie ca este vorba de reggae sau orice alt gen muzical. Muzica reggae este pentru mine o muzica speciala, ma linisteste, ma binedispune si din aceste motive cred ca incepe sa ia amploare tot mai mare.
Dj Undoo: Collie Buddz, Damian Marley, Culcha Candela, Gentleman.
Zodiak: Cypress Hill/ DJ Premier/ Wu-Tang Clan/ Bob Marley/ Gentleman

Muzica reggae a fost indreptata intotdeauna impotriva coruptiei si a distrugerii mediului, unde va plasati in contextul protestelelor impotriva exploatarii de la Rosia Montana? Cativa artisti au iesit deja in fata si sustin protestele impotriva exploatarii, aveti un mesaj pentru protestatari sau pentru RMGC?

Chesarion: No politics for me. Just music.
Dj Undoo: Eu unul am pariticipat la aceste proteste si in strada si online si prin acte artistice. Nu sunt de acord cu expolatarile de la Rosia Montana si nici cu abuzurile si faptele de tradare ale celor alesi, care iau decizii nesanatoase pentru tara.

Blazing Vibez Stage @ B'estfest Summer Camp 2013
8 comentarii

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Ras Dawa
#1 -

Cea mai mare insulta adusa MUZICII REGGAE !

Sunteti mai mult decat penibili, VA MINTITI SINGURI COPII, in primul rand nu sunteti reali, in al doilea rand aveti vreunul voce? Sau cum faceti voi muzica? Aveti vreo productie la activ? Din 2010 pana acum nu imi amintesc sa primeasca cineva ceva de la voi decat IGNORANTA si muzica furata cu nesimtire de burtea spatarul care se autointituleaza dancehall don, dar nu are nici urma de voce daramite de dancehall pe el...

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Ras Dawa
#2 -

RASTAFARI INSEAMNA UMILINTA !

In timp ce voi nu mai stiti cum sa va scoateti in evidenta ca niste pitipoance de mall RASTAFARI inseamna umilinta si REGGAE de acolo a plecat nu de la voi, dear beloved baldheads...

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Ras Dawa
#3 -

DUB VIBRATION - TETE A TETE - BUCURESTI - PARCUL HERASTRAU - 2 NOIEMBRIE 2013

Pentru credinciosi aici se intampla un Groundation real, veniti sa vedeti cu ochii vostri si sa auziti cu urechile voastre !

https://www.facebook.com/events/528821823866106/

LETS GET TOGETHER AND CELEBRATE !

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Cristi Simion
#4 -

Împărăția nebunilor

Ras Dawa cred că e de pe altă planetă.

”Aveți vreunul din voi voce?” man, sunt numai Dj în crew-ul lor. tu șii măcar despre ce vorbești? :))) Incredibil

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Ras Dawa
#5 -

Imparatia nebunilor

Pai domnule Simion hai sa vedem cine nu stie despre ce vorbeste, termenul de DJ in cultura asta se aplica celor care nu doar pun muzica, dar, celor care o canta, o reprezinta asa cum trebuie si mai ales care o respecta (adica nu o fura de pe internet ca domnul Chesarion), asta in primul rand, in al doilea rand, da, stiu despre ce vorbesc, despre un baiat cu dreaduri de plastic care pretinde ca este ceea ce nu va putea fii niciodata pana cand nu va avea credinta. In al treilea rand, de unde atatea impresii in cap cand el a inceput in 2010, noi cu mult inaintea lui, nu ma face sa fac istorie cu tine aici ca il fac de ras GRAV, daca nu sa facut destul SINGUR...

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Ras Dawa
#6 -

Chesarion

Ia spune maestre cand umbla domnisoara PR de la petrecerea ta pe la mine cu RUGAMINTI sa va mai recomand o melodie doua sa se mai imbunatateasca lista de piese? De unde ai auzit tu de nouazeci la suta din muzica pe care o folosesti fara nici un drept? Nu cumva de la aia care o asculta si o canta de cand erai tu in scutece? Lasa impresiile ca uite ce impresie lasi la oameni, ca efectiv faci ceva cand din pacate nu faci decat niste urme adanci in canapea...

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
Cristi Simion
#7 -

Tot de pe alta planetă

În primul rând trebuie menționat că nu am nicio legătură cu oamenii din acest crew. singurul pe care îl cunosc cât de cât e Undoo, care face muzică dinainte să faci tu pseudo rap cu Arsură.

Mi se pare jenant că la 39 sau 40 sau câți ani ai tu, stai să faci trolling peste tot. Înafară de Dub Vibration un concert nu am văzut să ai și tu. Așa mare artist ești că nimeni nu își dă seama de calitățile tale. Că vorbeai de talent, de tine râd pînă și colegii tăi, pe bune acum.

Vrobești de cultura Rasta dar ești plin de ură. Stai să comentezi tot timpul ce închipuiri ai tu despre unul sau altul, în loc să îți vezi tu de ale tale și să faci tu bine în jurul tău. Ok, poate oamenii și-o ard prost și aiurea, dar tu, ești prăjit rău.

Iar că vine vorba, ei nu pun muzică în stilul sound system culutre, ci sunt Dj, despre ce vorbești tu, e Selectah. Așa că mai ușor cu lecțiile.

Mai mult decât ți-am scris aici nu am ce să îți spun. A, încă ceva, chiar ești agramat. Serios, pune mâna pe un abecedar și ia-o cu școala de la început că ești jenant și penibil.

Interviu - Blazing Vibez, cel mai important crew de reggae si dancehall din Romania
fya burn
#8 -

Putin respect

Cristi Simion, atentie la limbaj. Daca te-as putea privi, te-as privi cu mila si as incerca sa te ajut daca pot sau cel putin sa te las in pace pentru ca esti destul de chinuit de tine insuti.
Daca respecti oamenii, te respecti in primul rand pe tine.
Iar pentru tine Ras Dawa, un sfat prietenesc: aplica regula de imunizare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje