Interviu: Antarctica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Antarctica
Antarctica se vrea o noua stare de spirit – sound-ul formatiei isi gaseste inspiratia in noul val al synth pop-ului anilor '80 si new-wave. Cei doi componenti, Delia Opran si Ciprian Lemnaru, au colaborat inainte de a pune bazele trupei la un alt proiect, numit Insound. Trupa tocmai si-a lansat albumul de debut – Explorers si odata cu acesta au lansat si primul lor videoclip. Ocazie cu care ne-am gandit sa le adresam cateva intrebari.


Cum v-ati apucat de muzica? Sunteti o trupa tanara (2009), ati mai fost implicati si in alte proiecte muzicale?

Cipran face muzica de cand se stie. A absolvit liceul George Enescu. Eu mai tarziu, am debutat alaturi de Racla.

De ce ati ale numele Antarctica?

Antarctica a fost ca un fel de stare dobandita in urma trecerii printr-o perioada tulbure. Inghetasem. A fost insa ceva benefic, izolata in Antarctica, la capatul pamantului, am inteles ca aici sunt mai aproape de cosmosul meu interior, mai mult ca niciodata. M-am regasit. Sau, mai bine spus, ne-am regasit muzical impreuna.

Antarctica
Pase magice este singura voastra piesa in limba romana. De ce ati optat pentru versuri in limba engleza (o practica des inalnita la formatiile de la noi)?


Nu ne propunem dinainte nimic. Imi place mult mai mult sa scriu in limba romana, dar engleza, in multe cazuri, este mult mai melodioasa, plus ca este pe intelesul tuturor. In orice caz, mi se pare ca atunci cand reusesti sa transmiti, treci chiar dincolo de cuvinte, de limba in care te exprimi. E sufletul din aparat, ca sa-i parafrazez pe Suie, pentru ca au spus-o mai bine ca oricine, care face sa vibreze ceva in tine.

Cu ce artisti romani ati vrea sa colaborati? Sau pe care ii respectati?

Respectam tot ceea ce este autentic. Deocamdata colaborari nu avem in plan, cel putin ca trupa.

Ce planuri aveti pentru 2012?

Sa ne crestem vibratia si sa fim mult mai prezenti pe frecventa.

Antarctica - Pase Magice

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje