Vita de vie, concert acustic la Odeon - un show atat de frumos, care nu am fi vrut sa se mai termine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Baietii de la Vita de vie au sustinut un concert acustic la Odeon, iar noi am plecat de acolo fermecati si cu zambetul pe buze.

Ne-am asteptat sa fie un spectacol frumos, insa nu unul care sa ne impresioneze atat de mult, incat sa nu fi vrut sa se termine.

Concertul a fost organizat de Centrul de Studii in Istorie Contemporana si Fundatia Hanns Seidel, iar o parte din ideea acestuia a fost ca "libertatea de astazi nu poate fi inteleasa deplin fara a cunoaste sacrificiul celor care, in diferite forme, au spus "nu" comunismului."

Teatrul Odeon este unul dintre cele mai frumoase din Bucuresti, din punct de vedere al esteticii si arhitecturii, asa ca locatia a fost una perfecta pentru ceea ce s-a vrut a fi un concert memorabil, de la un capat la altul.

Am intalnit un public matur, probabil cei care au crescut cu muzica baietilor de la Vita de Vie, iar asta ne-a sters din sentimentul de nostalgie - trupa a crescut alaturi de ascultatorii sai si ne-a demonstrat ca nu este un band "al trecutului si al vremurilor de aur", ci un proiect care imbatraneste frumos si mai are multe de oferit.

Adi Despot, chiar daca a precizat ca este "un cantaret si nu un om al cuvintelor", a comunicat cu publicul, referindu-se la band ca la trupa "Basul si cu Toba Mare", specializata pe cover-uri.

Solistul a vobit despre Vita de Vie la persoana a treia, iar asta a destins atmosfera (un pic rigida, mai ales ca ne aflam intr-un teatru si nu intr-o sala de concerte) si ne-a amuzat.

Pe scena au fost Adrian Ciuplea (bas), Cezar Popescu (chitara), Sorin "Pupe" Tanase (tobe), Mihai Ardelean (clape) si Mandela Gajol (Marius Gagiu) care i-a acompaniat cu instrumente de suflat si percutie.

Atmosfera de pe scena, sincronizarea dintre ei si bucuria pe care o aveau interpretand piesele s-a transmis catre public, iar noi am luat parte la un concert din care nu ne-am oprit din zambit.

Asa arata profesionalismul si munca pe care o faci din pasiune!

Melodiile trupei au fost modificate pentru varianta acustica si au sunat extrem de bine - am fost purtati prin piese precum Abdullah, Vino la mine, Alunga tacerea, Iamma sau Praf de stele.

In spate erau proiectate diferite visual-uri hipnotizante, iar pe melodia "Mori" au fost puse proiectii din inchisorile din perioada comunista, impreuna cu texte care ne precizau numarul de detinuti si morti care au fost inchisi in ele.

Peste 150.000 de detinuti politic au fost inchisi in cele peste 100 de inchisori si lagare din tara, iar la Targusor cel mai mic detinut era un elev de 12 ani.

"SUFERINTA REZISTENTA MANTUIRE", sunt cuvintele scrise cu litera mari care au fost proiectate in fata noastra.

La un moment dat, Adi ne-a spus cum are placerea sa o invite pe scena "pe cea mai frumoasa si talentata femeie din Romania", Alexandrina.

Imbracata intr-o rochie visinie, eleganta, artista a urcat pe scena unde a interpretat, acompaniata instrumental de baieti, piesa "Avionul de aur". Ea are o voce divina care-ti amorteste simturile si-ti deschide sufletul, iar piesa aleasa este si una foarte sensibila, asa ca intreg momentul a fost unul special.

Despot nu-si putea lua ochii de la ea, vrajit de talentul sau. Au interpretat amandoi apoi piesa "Varza", s-au imbratisat, iar Alexandrina a parasit scena in aplauzele celor prezenti.

Surpriza show-ului a venit la piesa "Sunetul mai tare" - baietii au ales s-o interpreteze in varianta populara, dar si in aer liber. Spunem asta pentru ca acoperisul de la Odean s-a retras, iar noi am putut sa vedem cerul, aflandu-ne intr-un teatru.

Nu stiam ca la Odeon se intampla asta, asa ca am fost vrajiti de intreg momentul - intr-un decor elegant, am ascultat muzica buna, sub cerul liber.

Inainte de melodia "Visare", Adi ne-a prezentat familia lui prezenta la concert, inclusiv pe mama lui, cea care a scris versurile piesei, dar si pe bunica lui in varsta de 92 de ani care a venit la concert. Superb!

S-au intors la bis! si ne-am incheiat incursiunea muzicala cu piese precum Liber si Basul si cu Toba Mare. Publicul i-a aplaudat minute in sir din picioare, inca o confirmare a faptului ca munca artistilor a fost apreciata.

Au fost multe zambete de fericire pe scena si multe momente frumoase, asa ca tare ne dorim sa le mearga bine si sa continuam sa mergem la cantarile lor.

Sunt putine concertele de la care plecam "plutind", iar asta a fost unul dintre ele. Daca l-ati ratat, va recomandam sa fiti cu ochii pe urmatorul de acest gen. Nu doar merita, ci este o experienta pe care trebuie sa o simtiti pe pielea voastra!

Album foto

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje