Vienna Summer Night Concert sau cum Bucurestiul s-a transportat in gradinile Palatului Schonbrunn (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*articol sponsorizat de Oficiul de Turism al Austriei

Tare mult ne mai plac evenimentele in aer liber, asa ca nu am ratat nici Vienna Summer Night Concert, evenimentul de pe 26 mai din Parcul Unirii din Bucuresti.

Biroul de Turism al Vienei in colaborare cu Orchestra Filarmonica din Viena au organizat un eveniment in premiera in bucuresteana - o transmisiune live open-air din gradinile Palatului Schonbrunn.

GU_7056_Panorama.jpg

Concertul a inceput la dupa ora 21:00, iar organizatorii au fost dotati cu paturici si pelerine de ploaie pentru cei prezenti.

Am avut noroc si nu a plouat, asa ca am putut sa ne bucuram de o seara de muzica buna, live, asa cum se cuvine.

In Parcul Unirii a fost amplasata o scena de unde puteam vedea concertul transmis live si aproape ca am uitat ca ne aflam in centrul orasului.

GU_7048.jpg

N-am auzit nici zgomotele masinilor si n-am avut parte nici de agitatia specifica zonei, ci pur si simplu ne-am transpus in gradinile de la Schonbrunn si am ramas vrajiti de cele auzite.

Ne-a surprins numarul mare de tineri prezenti la eveniment, dar si adulti sau familii cu copii; toti stateau pe iarba si urmareau fascinati orchesta.

768A8353.jpg

Ce am ascultat:

Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc si Maurice Ravel, sub conducerea dirijorala a lui Semyon Bychkovsi cu participarea pianistelor Katia si Marielle Labeque.

Sonorizarea a fost buna, nu au existat intreruperi, asa ca nimic nu ne-a deranjat cat eram cuprinsi de sunetele minunate pe care le auzeam.

768A8026.jpg 768A8071.jpg

Vienna Summer Night Concert a fost initiativa pe care am apreciat-o si am inteles inca o data cat de multa nevoie au oamenii de evenimente in aer liber, unde pot uita de griji si stres si se pot relaxa, alaturi de cei dragi.

768A8188.jpg

Ar fi fost minunat sa fi putut avea si orchestra in fata noastra, dar sigur vom ajunge si la acel moment candva.

Pana una alta, ne-am bucurat de cele auzite, de cerul senin, de vremea calduta si ne-am imaginat cum ar arata excursia noastra la Viena.

Abia asteptam sa aflam si de la voi impresii, in sectiunea de comentarii de mai jos.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje