Robert Glasper Experiment a ridicat publicul in picioare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

....sau cum a primit publicul din Cluj si Bucuresti un proiect experimental premiat la nivel mondial

Unul dintre cele mai importante nume ale jazzului contemporan, Robert Glasper Experiment, a concertat saptamana aceasta in premiera in Romania, luni la Bucuresti, iar marti la Cluj.

Grupul a ridicat publicul in picioare, la cele doua concerte, cu ritmuri de jazz, hip-hop si R&B.

De altfel, experimentul s-a dovedit reusit la nivel mondial, caci trupa a castigat pana acum doua premii Grammy (2013 si 2015), a ocupat prima pozitie in Billboard Jazz Albums si e considerata avangarda jazzului american.

Concertele Robert Glasper Experiment din Romania fac parte dintr-un amplu turneu, trupa a venit din Spania si urmeaza sa cante in Turcia.

„Sunt placut impresionat de modul in care am fost tratat in Romania, atat la nivel de organizare, public, cat si ca nivel de sonorizare si sali de evenimente. M-am simtit aproape de public, de-asta am si iesit la bis, chiar nu stiam ca avem atat de multi fani in Romania”, a afirmat pianistul american Robert Glasper.


„Reactia din timpul concertului de la Bucuresti si mesajele din Inbox-ul Jazz Night Out arata ca Robert Glasper Experiment er un proiect mult asteptat in Romania si putini erau cei care credeau ca acest concert va fi posibil in viitorul apropiat. Twin Arts si-a facut o misiune din a aduce artisti valorosi si care sunt in trendul jazzului mondial si ne bucuram enorm ca am gasit un partener ca Jazz in the Park cu care am putut pregati aceste doua concerte. Potentialul Clujului este foarte mare si suntem decisi sa continuam aceasta colaborare si sa crestem piata de jazz din Romania", ne-a povestit Dragos Basca, Managing Partner Twin Arts.

Cele doua concerte, de la Bucuresti si Cluj, au fost organizate de Jazz in the Park si Twin Arts, printr-o colaborare intre cei doi promoteri care anunta ca si anul viitor vor continua sa dezvolte piata de jazz din Romania.

„Sa faci un concert poate parea mai simplu decat un festival. Ca productie este, insa emotia si intensitatea zilei de eveniment este cam la fel, iar la nivel de comunicare trebuie sa lucrezi foarte mult la detalii. Suntem mandri ca ne-a iesit si le multumim participantilor la eveniment, in special celor care nu au stiut cine e Glasper, dar au avut incredere in noi ca alegem bine. Pe genul acesta de incredere se va putea forma o comunitate”, crede Alin Vaida.


2017 va fi anul in care cei doi promoteri anunta ca vor de dezvolte si mai mult piata de jazz din Romania.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje