Relaxare si muzica buna la Festivalul de Jazz in aer liber PE terasa Promenada

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

PE terasa Promenada are loc in perioada 18-24 august Festivalul de Jazz in aer liber. Ne-am uitat pe program si ne-am decis sa mergem la o seara de gospel si sa va povestim cum ni s-a parut.

Trebuie sa recunoastem ca ne era dor de concertele in aer liber, seara, cand se lasa racoarea si adie vantul. Iar cand ele vin la pachet cu muzica jazz si cu inaltimea terasei verzi (caci da, pe terasa Promenada se putea sta si pe iarba), e cu atat mai placut. Bonus: intrarea este libera in fiecare seara.

I-am vazut pe cei de la New Levites si relatam de la fata locului, dupa cum urmeaza.

La ora 20:30 cand fusese anuntat concertul, mesele teraselor dimprejur erau deja pline. Oamenii beau, mancau si asteptau show-ul.

Dintr-o singura privire iti puteai da seama ca te afli in mijlocul unui public mixt: copii de mai multe varste care alergau, parinti, bunici, cupluri iesite la inghetata, tineri iesiti la o bere pe pajiste.

Concertul a inceput la ora 21:00; prezentatorul care a introdus trupa ne-a anuntat ca vom asculta un gospel cu influente blues, jazz, soul si funk.

Apoi au intrat pe scena Emanuel si Daniel Picu, 2 frati care canta impreuna de peste 10 ani in trupa New Levites.

Intre melodii, Emanuel vorbea cu publicul cu povestea diverse lucruri importante pentru ei. Asa am aflat ca au avut concerte atat in tara, cat si in strainatate si ca, pentru ei, muzica este o modalitate de a transmite oamenilor un mesaj.

Preferatele noastre au fost I saw the light, This little light of mine si I'm going down to the river, despre care Emanuel ne-a povestit ca e foarte populara in Suedia. Probabil cantecul este si printre preferatele lor, caci il considera plin de substanta.

Cei doi sunt extrem de modesti, insa ne-am documentat si am aflat ca au fost invitati la diverse emisiuni TV din alte tari.

Avem si dovezi, iata un video care vorbeste de la sine.

Seara a continuat cu un public entuziast, care, spre final, a inceput sa bata din palme, tinand ritmul melodiilor.

Per total, ne-am simtit bine, am avut parte de o sonorizare impecabila si de o experienta gospel memorabila. Mai aveti timp, pana pe 24 august sa mergeti si voi PE Promenada de la 20:30 si sa ne spuneti cum vi s-a parut.

Zicem sa profitati si sa dati o fuga pe acolo. Concertele incep in fiecare seara de la 20:30 si se incheie la 22:30. Iata programul:

azi - Three for Helen
maine - Sorin Zlat Trio
vineri - Brazilian Music Duo (Gabriela Costa & Alex Man)
sambata - Romanian Jazz Collective (Catalin Milea)
duminica - Hammond Trip (Catalin Milea) + Teodora Spanu Trio

Intrarea este libera.

Poti vedea mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje