Queen si Adam Lambert la Bucuresti - de ce nu ar fi trebuit sa ratati acest show de poveste si povestit mai departe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Queen si Adam Lambert au venit la Bucuresti pentru a sustine un concert pe 21 iunie 2016 in Piata Constitutiei.

Legendarii Brian May si Roger Taylor au inceput sa cante alaturi de Adam in 2009, iar de atunci au urmat o serie de concerte senzationale, drept pentru care, in 2014, au primit titlul de Trupa Anului; sa nu uitam ca au primit si titlul de Cea Mai Buna Trupa Live.

Maroon 5 a fost ultimul concert live-mare la care am fost si nu ne-am declarat extrem de multumiti, asa ca de la Queen am avut asteptari imense, mai ales ca Guido Janssens, boss-ul de la Emagic, a facut o serie de precizari cu privire la buna organizare.

Organizarea

Nu exista cuvinte negative in randurile de mai jos, cu parere de rau pentru carcotasi. Am zambit de la un inceput si pana la sfarsit, de ne-au durut falcile.

Ni s-a parut un concert perfect, incarcat de nostalgie, emotie, bucurie, energie.

Nu am avut probleme cu organizarea. Nu am stat la cozi sa intram si nici la cozi de bautura in timpul spectacolului; cel putin asta a fost situatia la Gazon A.

Bautura si gustarile se luau in baza unor jetoane care costau 5 lei. O bere era un jeton jumate (7,5 lei) si un cidru la 500 ml era 2 jetoane jumate (12,5 lei).

Nu au fost oameni prezenti pana la sufocare, deci te puteai misca fara probleme, iar asta crea putin spatiu si aer, mai ales ca afara era foarte cald.

Sonorizarea a fost foarte buna - fiecare sunet se auzea clar si la un volum indeajuns de ridicat incat sa putem canta in voie, fara sa auzim exact cat de afoni suntem.

Trebuie sa mentionam aici si decorul - Casa Poporului luminata este o imagine impresionanta si, cufundata in muzica, parca isi pierde, pentru cateva ore, din izul comunist.

In timpul show-ului, pe lateralele scenei erau puse ecrane imense unde erau proiectate cele petrecute pe scena.

Ne-a placut la nebunie intreg conceptul - imaginile erau facute ca si cum am fi vazut un videoclip - cu tot felul de efecte, ba alb negru, ba cadre cu chitara lui Brian sau tobele lui Roger.

Aveam sansa sa le urmarim indeaproape miscarile, desi abia ii vedeam pe scena. Bila alba!

Cum a fost show-ul

Artistii au dat dovada de profesionalism si dedicare, lucru pe care-l respectam si apreciem, mai ales de la legende ale muzicii rock.

Au inceput sa cante la 9:05 pm si au terminat de cantat la 11:05 pm.

Nu aveam nicio asteptare de la Adam Lambert, insa dupa aseara am devenit fani - un tip excentric, sociabil, indeajuns de nebun incat sa incerce sa se compare cu Freddie Mercury, zambitor, comunicativ si foarte talentat; am fost vizibil impresionati de calitatile sale vocale.

Au inceput cu melodia "The Hero" si au continuat cu:

  • One Vision
  • Hammer to Fall
  • Seven Seas Of Rhye
  • Stone Cold Crazy
  • Another One Bites The Dust

2.jpg
Foto ilustrativ

Publicul a fost formatat atat din tineri, cat si din rockeri "batrani" - s-a simtit multa energie din partea acestuia, oamenii erau relaxati, dansau, cantau, tipau, aplaudau si-i incurajau pe cei aflati pe scena.

De mult n-am mai vazut un public atat de bine dispus la un concert!

Brian May, inainte sa se adreseze celor din public, a facut o plecaciune in fata acestuia, semn ca apreciaza tot ceea ce se intampla in jurul scenei.

3.jpg
Foto ilustrativ

Ne-a uimit modestia de care au dat dovada Brian si Roger, iar Adam a avut grija sa-i aduca mereu in fata publicului si sa puna reflectoarele pe ei.

Nu le-am simtit cei aproape 70 de ani, dar nu am putut sa nu vizualizam anii lor de glorie si faptul ca au cantat in fata a milioane si milioane de oameni, iar acum erau in Romania.

Piesele pe care dansam sau le fredonam cand eram mici (dar si apoi) le ascultam acum live, iar asta ni s-a parut cu adevarat un moment special.

Adam a spus "Buna seara, Bucuresti", iar publicul a avut grija sa aprecieze acest lucru. Artistul s-a plans si de temperatura de afara, dar totul intr-un mod amuzant si relaxant.

Atat Brian, cat si Roger au avut cate un moment cu publicul (cat Adam isi schimba maieurile si accesoriile).

4.jpg
Foto ilustrativ

Brian a salutat si el in romaneste, iar apoi ne-a spus cum mereu si-au dorit sa vina in Romania si ca se bucura ca in sfarsit au ajuns; apoi a facut o poza cu selfie stick-ul, impreuna cu publicul.

A cantat alaturi de public - Love of my life - piese pe care a aparut si o scurta inregistrare cu Freddie, la refren.

Brian s-a emotionat vizibil, semn ca o prietenie adevarata nu moare niciodata.

A urmat momentul lui Roger, cu piesa A kind of magic.

5.jpg
Foto ilustrativ

Pe parcusul serii, printre jocuri de lumini, un discoball imens si lasere, Roger a mai avut momentul lui la tobe - un "battle" cu un alt baterist tanar din trupa (mai exact fiul lui Roger Taylor, Rufus), dar si Brian, care pur si simplu a facut MAGIE cu chitara lui.

In timpul concertului s-a simtit chimia dintre ei pe scena, s-au prezentat pe rand si si-au prezentat restul band-ului si au avut mereu grija sa comunice verbal sau nonverbal cu cei prezenti in Piata Constitutiei.

A fost si un moment in care Adam a spus cum el nu va fi niciodata Freddie, si cum Mercury este doar unul.

A precizat ca el il iubeste pe Freddie la fel ca noi si ne roaga un singur lucru - Putem sa-l sarbatorim pe Freddie si pe Queen impreuna?

6.jpg
Foto ilustrativ

Am cantat si ascultat si piese precum:

  • Crazy Little Thing Called Love
  • I Want To Break Free
  • I Want It All
  • Who Wants To Live Forever

Inainte de bis, s-a auzit:  Bohemian Rhapsody (unde a fost iar proiectat clipul piesei cu Freddie) si Radio Ga Ga.

Baietii s-au intors (Adam purtand o coroana) pentru -  We Will Rock You si We Are the Champions. A urmat un val de confetti aurii superbe!

Setlist-ul complet il gasiti aici.

Au fost indelung apreciati, iar Brian a facut semnul lui clasic de "ok", inainte de a iesi de pe scena.

1.jpg
Foto ilustrativ

Un show echilibrat, profesionist, perfect. Am fost emotionati, am zambit, l-am regretat inca o data pe geniul de Freddie, am dansat. A fost o seara de vara (cea mai lunga din an) care ne-a incarcat pozitiv si pe care nu o vom uita!

Voua cum vi s-a parut?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje