Premiile EBBA 2016 - trupa Carnival Youth, marea castigatoare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe fiecare dintre ultimii 4 ani i-am inceput la fel, cu o calatorie pana in nordul Olandei, pentru a face pub/club crawling prin orasul Groningen si pentru a descoperi cele mai bune trupe europene, ce vor iesi din anonimat in urmatorul an.

2016 n-a facut exceptie de la aceasta regula si, ca de obicei, intreaga aventura a debutat cu decernarea Premiilor EBBA, pentru trupele europene care au reusit performanta de a inregistra succese in afara granitelor tarilor de origine.

Prezentator a fost tot carismaticul Jools Holland, dar, de aceasta data, au existat si cateva premiere interesante. De exemplu, va spunem de pe acum ca premiul cel mare, acordat in urma votului publicului, a fost castigat de o trupa din Letonia: Carnival Youth, cu care am si realizat un scrut interviu inainte de a pleca spre Olanda.    

Nimeni nu se astepta la acest lucru (noi aveam o vaga banuiala), mai ales cand una dintre trupele din competitie era chiar foramtia britanica Years & Years, un adevarat fenoment al anului 2015, cu sute de milioane de vizualizari pe YouTube. 

Premiile EBBA 2016  Premiile EBBA 2016

Dar, inainte de toate, sa-i mentionam pe cei 10 care prin muzica lor au "rupt granitele" in 2015: Aurora (Norvegia), Robin Schulz (Germania), Kovacs (Olanda), Christine and The Queens (Franta), Years & Years (Marea Britanie), Seinabo Sey (Suedia), SOAK (Irlanda), Alvaro Soler (Spania), Oscar and The Wolf (Belgia), Carnival Youth (Letonia).

De unii ati auzit cu siguranta, insa toti merita ascultati, pentru ca fac muzica cu adevarat deosebita.

Preferatii nostri au fost: Aurora, Kovacs, Christine and The Queens, Oscar and The Wolf, Years & Years si SOAK.  

Premiile EBBA 2016  Premiile EBBA 2016
A
urora & Kovacs

Va spuneam de niste premiere / surprize. Ei bine, printre cei care au decernat cateva dintre aceste premii s-au numarat si Ministrul olandez al Educatiei si vice presedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, ale caror discursuri coerente si pertinente, despre importanta muzicii in ceea ce priveste identitatea culturala in Europa anilor 2000, ne-au facut sa ne reamintim cu rusine de clasa noastra politica si de ce ineptii sau platitudini ar fi putut sa debiteze daca s-ar fi aflat ei acolo, pe scena.

Dintre surprizele placute au fost recitalurile unor artisti precum Oscar and The Wolf, Kovacs si Aurora. De-a dreptul superbe.    

Premiile EBBA 2016  Premiile EBBA 2016

Pentru a clarifica un pic lucrurile, trebuie sa mai spunem si ca marii absenti ai galei de decernare a Premiilor EBBA au fost Years & Years, Robin Schulz, Christine and The Queen. 

Alte momente frumoase au fost intrepretarea piesei Back to Black (Amy Winehouse) de catre Alvaro Soler, Seinabo Sey si Jools Holland la pian, dar si momentul de la sfarsit, cand toti artistii au interpretat piesa Let It Be, a lui John Lennon.

Premiile EBBA 2016  Premiile EBBA 2016

Marii castigatori ai serii, Carnival Youth, au de acum incolo toate portile deschise, cel putin pe taram european, si este foarte posibil sa mai auzim de ei de acum incolo. 

Va lasam cu piesa care le-a si adus trofeul - Never Have Enough.

Vezi ai multe poze de la Premiile EBBA 2016 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje