Peter Gabriel - Back to Front - un concert neasteptat de frumos care a electrizat Bucurestiul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am pornit spre concert nestiind exact la ce sa ne asteptam pentru ca n-am fost niciodata fani Genesis sau Peter Gabriel desi ne-a placut intotdeauna vocea artistului.

Curiosi sa-l vedem pentru prima oara intr-un concert live, pentru ca artistul a venit aseara pentru prima oara in Bucuresti cu show-ul ce face parte din turneul Back to Front, am ramas placut surprinsi sa descoperim ca Peter Gabriel, desi la o varsta onorabila, s-a prezentat pe scena intr-o forma de zile mari.

Concertul a inceput la ora 20:00 iar in primele 45 de minute ne-am bucurat de vocile superbe ale cantarelor suedeze Linnea Olsson si Jennie Abrahamson.


Foto: Alex Chelba

La 20:45 Peter Gabriel si-a inceput show-ul spunandu-ne cateva vorbe in limba romana si prezentandu-ne ceea ce urma sa traim pe pielea noastra.

"Sunt fericit ca sunt pentru prima data in Bucuresti. Nu vreau sa va mai distrug limba, asa ca am cerut subtitrare", a spus acesta in apaluzele celor prezenti la concert.


Foto: Alex Chelba

Si-a continuat discursul in limba engleza in timp ce pe monitoare se putea citit totul in limba romana. Spectacolul a avut trei parti, prima parte fiind intitulata aperitiv (artistul a comparat-o cu sesiune de repetitii), a urmat apoi felul principal (dedicat experimentelor muzicale) si desertul compus din piesele de pe albumul So.

Alaturi de el pe scena au fost Tony Levin (bass), David Rhodes (chitara), David Sancious (clape), Manu Katche (tobe), Linnea Olsson si Jennie Abrahamson.


Foto: Alex Chelba

Concertul a inceput cu piesele O But, Come Talk To Me, Shock The Monkey si Family Snapshot. Energia si naturaletea lui Peter Gabriel a facut publicul sa intre in extaz imediat. S-a aplaudat, s-a cantat, s-a strigat si s-a dansat incontinuu, cel putin, in partea de Golden Ring unde se putea face asta.

Efectele vizuale speciale au fost cele care au facut din concert un show cu adevarat spectaculos. Ne-am simtit de parca luam parte la filmarea unui super videoclip cu roboti si lumini nebune.

Camerele mobile si imaginile de pe monitoare iti antrenau simturile si privirile. Designul showului a fost facut de Gary Trew (Production Manager) si Rob Sinclair. Cei doi fiind considerati cei mai buni designeri de lumini din lume. Totul a fost o combinatie de vechi, clasic si modern.


Foto: Alex Chelba

Concertul a continuat cu felul principal unde ne-am putut bucura de melodiile Secret World, The Family And The Fishing Net, No Self Control, Solsbury Hill si Why Don't You Show Yourself?.

S-au cantat melodii si de pe albumul So: Red Rain, Sledgehammer, Don't Give UP, That Voice Again, Mercy Street, Big Time, We Do What We're Told, This is The Picture si In Your Eyes.

Peter Gabriel a reusit in doua ore sa ridice o sala intreaga in picioare, sa cante, sa danseze si sa se simta bine.


Foto: Alex Barbulescu

In finalul concertului s-a cantat si piesa Biko dedicata tuturor tinerilor care s-au jertfit pentru poporul lor si in special pentru Stephen Biko (activist antiapartheid din Africa de Sud).

Noua ne-a placut concertul, vocea inconfundabila si neobosita a artistului si show-ul in general. Organizarea a fost de nota 10, nu am simtit nicio secunda ca ne lipseste ceva sau ca avem nevoie de ceva.


Foto: Alex Barbulescu

Dupa cum va spuneam si in alte ocazii, muzica live te face sa simti ca traiesti si iti ofera senzatii tari pe care nu le poti simti stand pe canapea si vizionand clipuri pe youtube.

Credit foto: Alex Chelba, Alex Barbulescu. Mai multe fotografii aici.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje