Mischa Blanos live in Control - omul care duce pianul in Tara Minunilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Alice in Wonderland merge in Control, inchide ochii pe warm-upul lui Calin si atunci cand ii deschide vede ca sala e plina. Nu se fumeaza, asa ca aerul se pastreaza curat, la fel si sunetele astea ambientale care te pregatesc de Mischa.

Am venit sa il vedem live pe Blanos. Mischa Blanos, cunoscut si sub numele de Mihail Simeonov, stabilit in Germania. Nascut la Bucuresti. Canta de la 7 ani si-a tot castigat concursuri si diplome. Cine-i Mischa? E pianistul acela care aduce in povestile lui live un mix de muzica clasica, jazz, electronica.

Creativitate este atunci cand transformi ceva complicat in ceva simplu.

Se urca pe scena la 9 si ceva. Sub lumina a 3 reflectoare care arunca lumina atat pe el, cat si pe oamenii din primele randuri.

Mischa are super puterea de a captiva oamenii prin sunetele pe care le trimite in sala.

Asa ti se trezesc emotiile si tot asa te duci in calatorii vizuale. Pentru ca fiecare sunet iti deschide un nou peisaj. Fiecare melodie vine cu filmul ei.

Mischa isi creste melodiile ca pe niste baloane care se umfla, treptat, cu aer sau cu apa. Unele explodeaza, altele se ridica in aer si mai sunt cele care plutesc.

Cinematica, agitata, cazuta-ntr-o mini depresie, energizanta - cam aici te aduce live-ul, pe masura ce avanseaza. Nu neaparat in aceasta ordine.

Oricum, trebuie sa fii acolo ca sa o simti.

E multa lumina, prea multa lumina. Asa ca ne refugiem in spate, langa sunetist, unde gasim un melanj de voci in surdina si pian cu ecou. Mergem sus, pentru experienta "prin invaluire". Nu e nevoie sa il vezi pe Mischa cum canta, ca sa simti, numai ca uneori energia lui de pe scena iti imprima si tie o parte din elanul lui.

Nici nu stii cat timp a trecut. Sa fi fost vreo 2 ore de pian nebun, suav, intens si alergat. Ca-ntr-o cursa, doar ca in loc de alergatori, avem taste de pian care fug spre finish-line.

Mischa canta ultima piesa. Oamenii fluiera. Aplauda. E ceva intim in noaptea asta. In Control. Oamenii s-au deschis frumos.

Revine Calin cu after-ul care creste, creste, creste. Dansam. Pana ne dor picioarele. "Mai stam o melodie si mergem, da?", zic de vreo 3 piese incoace.

Pentru cei care nu stiu, primul proiect lansat de Mischa a fost Classic Beat Orchestra.

Mai multe poze aici.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje