Live in Fabrica: I am waiting for you last summer, rusii care au compus muzica pentru Captain America si X-Men

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

I Am Waiting For You Last Summer (IAWFYLS) sunt o trupa din Rusia care creează muzica la intersectia intre indietronica, electronica, post-rock experimental, epic si atmospheric. Tocmai ce au incheiat un turneu gigant în Asia (noiembrie 2014 - februarie 2015) care a inclus tari precum China (Bejing plus alte 6 locatii), Singapore, India (6 locatii), Malaezia, Vietnam, Taiwan, Indonezia. Au ajuns si la noi in Fabrica, in seara zilei de 8 martie.

Dupa ce am facut clasicul tur de flori pe la bunici, mame si prietene, am ajuns in club la fix cat sa ii prindem pe cei de la I am waiting for you last summer si sa ii ratam pe cei din deschidere Mice on The Run. Ne asteptam sa ne strecuram in multime, numai ca sala era doar pe jumatate plina.

Trebuie sa mai stiti ca trupa s-a format în anul 2011 si a sutinut pana in prezent peste 100 de concerte. Au cantat alaturi de trupe ca: Maybeshewill (UK), Emika (UK), 65Daysofstatic (UK), Husky Rescue (FIN) sau The American Dollar (USA). IAWFYLS au urcat pe scena celor mai cunoscute festivaluri din Moscova, St. Petersburg si Kiev.

Latura lor cinematica este reprezentata de Alex Sokolov, unul din membrii trupei, care s-a facut cunoscut dupa ce a compus muzica pentru filme de la Hollywood si spoturi TV pentru Marvel: Captain America – Winter Soldier si X- Men – Days of Future Past.

Inceputul a fost unul destul de amuzant, cu influente tragice: Alex s-a apropiat de microfon si a rugat oamenii sa se apropie de scena. Apoi stativul de microfon a cazut pe podea, cu zgomot, cablul s-a desprins si tehnicii au alergat sa remedieze situatia.

Nici nu a inceput bine concertul ca celalalt chitarist, intr-un moment psihedeico-ritmat a dat cu chitara in drum-machine, care a cazut pe jos. Tehnicii au alergat din nou catre scena si l-au recablat.

 

Fara prea multe interactiuni cu publicul, actul a continuat cu accente post-rock experimentale. Publicul a aplaudat si a fost cald, chiar daca atmosfera nu a reusit sa fie prea animata din cauza numarului mic de oameni. Insa baietii reuseau sa te prinda intr-o transa de lumina, sunet si miscari "cu parul in aer".

Eugene, celalalt chitarist, a incercat sa anime atmosfera, rugandu-i pe oameni sa aplaude si sa danseze: "Nu prea sunteti voi cu dansatul, nu?"

Au cantat melodii ultimul album - In Eternal Lines dar si de pe Edge Party.

Au fost chemati la bis de 2 ori, dar s-au intors doar o data. I-am prins dupa concert si am schimbat cateva vorbe cu ei.

Asa ne-am dat seama ca nu au comunicat atat de mult cu publicul pentru ca nu prea stiu limba engleza. I-am intrebat de incidentele cu microfonul si cu drum-machine-ul care au cazut inca de la inceputul concertului.

"Ah, e ceva normal la noi, spune Eugene. Stai sa vezi cum e cand rupe Alex chitara-n doua."

Se pare ca sunt familiarizati cu incidentele de pe scena. Au mai spus ca urmeaza ca cante la Budapesta, apoi la Barcelona si Madrid, unde vor avea si o mini vacanta.

Fun fact: Ultimul lor CD costa 100 de lei si are o carcasa de lemn incrustat cu numele melodiilor. Si nu, melodiile sau albumele nu se pot cumpara de pe net.

Per total a fost o experienta intensa. Ruseasca. Experimentala. Fara caldura din partea trupei, dar cu sunete care ne-au incalzit.

Na si albumul. Enjoy!

Mai multe poze aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje