Joshua Redman Trio la Bucuresti: 1,2,3 Inchide ochii si lasa-l pe saxofon sa iti vorbeasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

...Sau mai bine tine ochii deschisi ca sa vezi cum danseaza oamenii astia din priviri pe ritm.

Ora 20:13. Sala Radio plina. Joshua intra pe scena cu saxofonul, urmat de Joe Sanders la contrabas si Gregory Hutchinson la tobe.

Suntem la Joshua Redman Trio in cadrul Jazz Night Out.


Foto: Miluta Flueras

Canta, canta, canta, preludiu doar cu saxofonul, intra usor si tobele, contrabasul creste in intensitate.

E ca o poveste, iar mimica lor spune tot. Dupa primul calup pe piese, Joshua vine la microfon si ne spune ca in cei 25 de ani de cand tot calatoreste, e prima data cand se afla la Bucuresti si se simte onorat. Publicul e cald si entuziast, oamenii aplauda prelung si ovationeaza. Tot de la Joshua aflam ca am ascultat niste piese compuse de el, una din ele fiind creata pentru copiii lui - Pimples and dimples.

Joshua e dezinvolt si sincer, de altfel, intreg actul artistic debordeaza de feeling si de suflet pus in instrumente plus o tehnica grozava. Muzicieni impecabili, solo-uri memorabile.

La fiecare interventie sau grimasa a celor de pe scena se rade in sala, oamenii se bataie pe scaune, se mai aud urale din cand in cand.
Natural si degajat - sunt cele 2 elemente caracteristice Joshua Redman Trio.

 
Foto: Miluta Flueras

Urmeaza Setul 3 - mai dinamic. Mai ritmat. Mai aproape de finalul actului, caci totul creste gradual, inclusiv intensitatea.

Construim castele din note muzicale pe care le daramam in timpul pieselor ca sa reconstruim o alta fundatie din care se naste urmatorul capitol muzical.

Simti o stare permanenta de work in progress, de cautarea unui drum, de dialog intre muzicieni si intre instrumentele lor.

Cu aglomeratii, stopuri, schimbare de priviri, miscari bruste ale corpului pe ritm, inchis ochii. O permanenta conversatie din secunda 1 si pana in ultima clipa.


Foto: Miluta Flueras

Cat despre Joshua Redman, acesta se afla in clubul select al castigatorilor premiului Thelonious Monk, si are doua nominalizari la Grammy.

Nascut in Statele Unite in 1969, cu un tata muzician (legendarul saxofonist Dewey Redman) si o mama bibliotecara si dansatoare, creste inconjurat de discuri cu blues, jazz, rock, dar si cu muzica clasica, indiana, indoneziana sau africana.

Desi este considerat unul dintre cei mai tehnici performeri de jazz, declara intotdeauna cu modestie ca mai are enorm de exersat.

Are o cariera cu atat mai impresionanta cu cat, desi canta de mic, a ales sa se dedice full-time muzicii doar dupa ce a terminat colegiul, la Harvard. De atunci a inregistrat 15 albume si a concertat pe marile scene ale festivalurilor de jazz din toata lumea.


Foto: Miluta Flueras

Preludiu
Asteptare
Explozie

Urale. Bis. Toata lumea in picioare. Minute intregi de aplauze. Modest, cei 3 se intorc iara si ne (in)canta. Sala se ridica iar in picioare.


Foto: Miluta Flueras

Un show de nota 10, cam asa se simte.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje