HeyDay Music Festival 2016, cele mai cunoscute "tribut acts" internationale la Bucuresti - poze si impresii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Articol scris de Adriana Novac

Anul 2016 se anunta a fi unul plin de evenimente si festivaluri si daca nu v-ati hotarat inca sa mergeti in Vest (Electric Castle sau Untold), aflati ca exista optiuni interesante si in Capitala.

Cine s-ar fi gandit ca intre atatea evenimente o sa isi faca loc si un festival de trupe tribute - primul de pana acum din Romania.

Hey Day - a adus impreuna unele dintre cele mai cunoscute "tribute acts". Beatles, Michael Jackson, Queen, Guns'n Roses, U2, Nirvana sunt doar cateva din trupele care au urcat pe scenele amenajate in Parcul Izvor.

Pentru 3 zile, Bucurestiul s-a alaturat marilor festivaluri de tribute din lume.

Metropotamii au pierdut ziua de vineri, insa au ajuns acolo sambata si duminica, pe o vreme mai mult decat perfecta pentru festival.

Ce ne-a uimit a fost spatiul foarte mare alocat festivalului - cam o treime din parc.

Concertele au avut loc pe 2 scene imense, perpendiculare una pe alta, alternativ. Nu am inteles foarte bine de ce erau necesare 2 scene, insa e drept ca in felul acesta nu au existat deloc pauze intre trupe si am avut parte de un live continuu.

Trupele pe care le-am prins noi in concert s-au auzit foarte bine, unele incredibil de aproape de original, in special Adele. Sonorizarea a fost impecabila, desi, poate pentru anumite gusturi muzica nu s-a auzit suficient de tare.

Unul dintre avantajele unui spatiu atat de mare a fost faptul ca publicul a fost rasfirat. Atmosfera in mod cert a fost una relaxata - am vazut familii cu copii veniti cu paturica de acasa, foarte multi tineri tolaniti pe iarba cu berea in mana, pusti care jucau tenis de picior sau volei.

Am identificat si cateva categorii de public:

 • rockerii "batrani" - usor de identificat dupa hainele de piele, plete, accesorii cu tinte, bratari, multi dintre ei veniti pentru a asculta muzica legendelor preferate precum AC/DC, Metallica, Black Sabbath.
 • familiile cu copii, unii dintre ei foarte mici
 • adolescentii, amatori de artisti din noul val, precum Adele sau Rihanna, multi dintre ei cu varste sub 18 ani
 • fanii atmosferei de festival, pe care nu ii regaseai musai in fata scenelor, ci oriunde pe iarba sau la terasa amenajata in zona de food.

In afara concertelor, organizatorii au pregatit si alte activitati:

Aproape de intrare am gasit un cort unde se proiectau documentare, insa probabil ca nu e cea mai buna idee sa amenajezi un cort inchis pentru genul acesta de activitati, din cauza efectului de sera.

Am trecut si pe langa un cort unde doritorii puteau sa-si faca tatuaje temporare cu aerograf, sau sa se coafeze si sa se machieze ca artistii lor preferati, iar imediat langa era un studio foto, care printa poze pe loc pe magnetei.

Zona de food nu a fost cea mai variata, insa puteai alege intre: mancare spaniola, pizza & burgers, carnati & hot dog, ice cream truck, espresso van.

De asemenea, a fost amenajata si o zona de bazar de unde puteai cumpara tricouri imprimate, CD-uri, dar si diverse alte accesorii.

Ce ne-a placut:

 • alegerea spatiului. E prima data cand ajungem la un festival in parcul Izvor si recunoastem ca ni s-a parut o idee buna
 • trupele si sunetul. Atat trupele locale cat si cele din afara s-au auzit impecabil si au tinut publicul in picioare (cel putin o parte a publicului)
 • organizarea - e posibil sa fi fost un avantaj si faptul ca nu a fost exagerat de multa lume, insa nu am prins cozi decat la bilete, duminica, lucru cauzat probabil de existenta unui singur ghiseu la intrare.

 • varietatea activitatilor intre care puteam alege
 • diversitatea publicului si faptul ca au fost multi copii
 • faptul ca biletele au fost foarte accesibile ca pret - doar 15 lei

Ce nu ne-a placut:

 • lipsa de variante in zona de food - noi suntem de parere ca intr-un spatiu atat de mare era oportun sa regasim mai multe restaurante, mai ales pentru cei care petreceau acolo intreaga zi
 • mancarea scumpa - am platit 40 lei pentru un fel de mancare cu o urma de garnitura, fara bauturi si 15 lei o prajitura (mica si, din pacate, calda)

Ne bucuram ca astfel de festivaluri ajung, in cele din urma, si in Romania si speram ca urmatorul sa se bucure de si mai mult succes.

Noi am plecat tristi ca nu am prins Queen si Michael Jackson, dar asteptam sa ne spuneti voi cum au performat.

Album foto

LINE-UP

27 mai 2016:
Black Sabbath Tribute – Prefix (RO)
Rihanna Tribute – Rihanna Reloaded (GB)
Guns'n'Roses Tribute - The G'n'R Experience ( GB)

AC/DC Tribute - The Rock (RO)
Amy Winehouse Tribute – Lioness Tribute (GB)
Led Zeppelin Tribute - Led Into Zeppelin (GB)

28 mai 2016:
James Brown Tribute - Buzz D'Angelo (GB)
Whitesnake Tribute – Forevermore (RO)
The Doors Tribute - Red Cat Bone (RO)

Elvis Tribute - Elvin Priestley (GB)
Aerosmith Tribute - Aeroforceone (GB)
U2 Tribute - The One U2 (IT)

29 mai 2016:
Adele Tribute - J'Adele (GB)
Metallica Tribute – Masterpiece (RO)
Pink Floyd Tribute – Speak Floyd (RO)

Beatles Tribute – The Fab Beatles(GB)
Michael Jackson Tribute - David Boakes (GB)
Queen Tribute - The Vipers (IT)
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje