Fink dupa un show impecabil la Bucuresti - "Nu fac niciodata poze dupa ce ma dau jos de pe scena"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre Fink, pe numele sau real Fin Greenall, s-au spus si s-au scris multe: ca a colaborat cu Amy Winehouse si cu John Legend, ca are in spate o cariera de 22 de ani (artistul avand, in prezent, 42 de ani), ca este un talentat compozitor, scriitor si DJ.

Insa nimeni nu a spus ca show-urile sale live sunt clipe pe care ai vrea sa le traiesti pe repeat, ca e ca un vrajitor care, fara sa te ademeneasca fortat, te poarta intr-o transa din care nu mai vrei sa iesi.

Muzica lui dominata de o emotie care se simte dincolo de inregistrarile de studio a fost preluata pe coloana sonora a unor seriale faimoase precum Lie to Me, House M.D., The Walking Dead, CSI:NY, Suits.

Cu Looking too closely in minte, am fugit spre Silver Church, caci eram in intarziere deja.

Pe Douglas Dare l-am prins, din pacate, spre final. Vocea lui sensibila aduce in balade acel element de "visul unei nopti de vara", iti vine sa inchizi ochii si sa te pierzi. Cu toate acestea, prezenta lui a fost timida, ca a unui artist la inceput de drum - Douglas are 23 de ani.


Foto: IonuČ› Rusu - Silver Church

Si...a aparut Fink intr-un peisaj alb-negru, caci vizualul show-ului sau este construit in asa fel incat sa ai senzatia ca vezi un film alb-negru, cu cadre contrejour, cu intuneric intre piese. Un nouvelle vague de 2015 pe care vrei sa il traiesti pe repeat.

Cand iti canta Fink, nu vrei sa stai pe mobil, sa faci poze, sa iti notezi ceva in telefon. Te vrajeste si te poarta DOAR prin muzica. Fara artificii vizuale, costume, scenografie. Cel mai greu este sa construiesti un spectacol sincer si puternic.

Ne-am simtit ca intr-o transa. Publicul s-a incalzit usor, la primele 3 piese nu s-a simtit mare lucru, insa de pe la a treia (Sort of Revolution), oamenii au inceput sa se manifeste si intreaga atmosfera s-a schimbat.

S-a aplaudat mult, s-a fluierat, s-a tipat. A fost asa cum trebuie sa fie la un show live - cu emotie si caldura dinspre public si inapoi catre noi de pe scena. Sala a fost plina, s-a fumat mult, la un moment dat nu mai stiam daca "valul ala din aer" e de la tigari sau de la fumul de pe scena.

Nu exista "momente memorabile", pentru ca intregul live este un "moment" care ti-ar placea sa nu se termine vreodata. Finalul pare ca vine prea repede, setlistul are 10 piese. Dar Fink reuseste sa te poarte, ca un vrajitor, fara sa iti dai seama cand trece timpul.


Intregul vizual este construit in asa fel incat membrii trupei sa nu se vada foarte clar, sa ramana niste siluete.

Pentru noi, climaxul a fost Looking to Closely, poate si pentru ca e una din piesele noastre preferate. Insa si la Shakespeare s-a cantat si s-a aplaudat indelung.

Trupa emana armonie, din privirile lor si din modul in care relationeaza pe scena, iti poti da seama ca se respecta intre ei si ca sunt fericiti cu ceea ce fac pe scena.

O imensa bila alba: sunetul a fost excelent, impecabil. Voci, chitari, tobe - toate setate la intensitatea potrivita, cu tonurile potrivite. Ah, Fink a venit cu o colectie impresionanta de chitari pe care le-a tot schimbat intre melodii.

Au iesit la bis pentru inca o piesa - This is the Thing si desi publicul ar fi vrut mai mult, asta a fost tot.

Am stat apoi de vorba cu Fink si ne-a povestit ca se grabeste sa stranga totul pentru ca "in 20 de minute trebuie sa plecam in Serbia. Cantam la Belgrad".

L-am intrebat ce i-ar mai fi placut sa faca, daca ar fi putut sa mai o zi in Bucuresti si ne-a spus ca i-ar fi placut sa vada orasul de sus si sa se plimbe pe malul unei ape. "Dar Dambovita este la cateva minute de aici."

A zambit resemnat si a spus ca trebuie sa isi ajute colegii sa isi stranga lucrurile si ca nu vrea sa se intarzie din cauza lui. Maybe next time.

O poza?

Nu, detest sa fac poze. De ce? Nu imi place deloc cum ies. Nu fac niciodata poze dupa ce ma dau jos de pe scena.

Fink, data viitoare promitem sa te ducem sa vezi Bucurestiul de sus si sa te plimbi pe malul unei ape. Trebuie doar sa vii sa ne mai vrajesti putin cu live-ul tau memorabil care ne-a facut pielea de gaina. #WeWantMore

Vezi mai multe poze aici.

Setlist FINK

Pilgrim
Warm Shadow
Sort Of Revolution
Yesterday Was Hard On All Of Us
Hard Believer
Wheels
Perfect Darkness
Shakespeare
Looking Too Closely
Berlin Sunrise
BIS: This Is The Thing

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje