Eurosonic 2015, ziua 2: Moonlight Breakfast, Intergalactic Lovers si Vok

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A doua zi de Eurosonic 2015 am inceput-o sub semnul trupelor romanesti ce aveau sa se desfasoare pe 15 ianuarie in doua dintre cluburile din Groningen: Village si Moonlight Breakfast. Insa, pana la concertele lor mai era de asteptat. Asa ca am ne-am facut incalzirea cu alte trupe.

Sisters (Marea Britanie) a fost prima trupa de pe lista celei de-a doua zile de Eurosonic. Sonorizarea le-a cam stricat momentul, cel putin la inceput, pentru ca vocea solistei a fost constant acoperita de chitarele zgomotoase. Cu toate acestea, daca va place noise pop-ul, Sisters este o trupa pe care trebuie s-o urmariti. Pe noi nu ne-a incantat prea tare.

Sisters, Eurosonic 2015 Sisters, Eurosonic 2015

Urmatorii pe lista au fost Triana Park (Letonia) si mai zgomotosi, cu un mix inedit de rock, jazz si swing, si o solista foarte carismatica si energica. Insa, live nu au sunat deloc la fel de bine ca si in varianta inregistrata. Noi am recunoscut cu greu piesa Iron Blue, una dintre cele mai bune ale trupei din Letonia.

Triana Park, Eurosonic 2015 Triana Park, Eurosonic 2015

In orice caz, merita tinuta minte, mai ales ca au un mare potential daca vor continua cu piesa la fel de reusite ca Iron Blue.

Au urmat islandezii de la Vok (Islanda), cu o muzica minimalista, dar de impact si care respira un aer cool, cum numai in tarile nordice intalnesti. De asemenea, saxofonul lui Andri si vocea solistei Margrét sunt o combinatie de impact, ce aduce aminte de multe ori de Tegan and Sara

In scurt timp ar putea deveni una dintre trupele de succes ale Islandei, mai ales ca live sunt foarte buni si isi tin publicul conectat la tot ce se intampla pe scena.

Vok, Eurosonic 2015 Vok, Eurosonic 2015

La Intergalactic Lovers (Belgia) am ajuns mai mult din intamplare, dar ne-am dat seama ca am fi regretat daca i-am fi ratat. Begienii aduc destul de mult cu PJ Harvey si Yeah Yeah Yeahs, in plus au o prezenta scenica exploziva, cu o solista care nu se opreste din dansat pe toata durata concertului, iar energia ei este mai mult decat contagioasa.

Tinand cont si de faptul ca au piese foarte reusite si catchy, precum No Regrets, Intergalactic Lovers ni s-au parut predestinati pentru scenele mari ale festivalurilor, mai ales ca deja se bucura de un succes destul de mare in Belgia, Olanda, Germania, Franta etc.

Intergalactic Lovers, Eurosonic 2015 Intergalactic Lovers, Eurosonic 2015

Dezamagirea serii a reprezentat-o Shannon Saunders (Marea Britanie), care a gafat si falsat destul de mult, avand per total o prezenta scenica foarte slaba. Dar, tinand cont ca are doar 20 de ani, are tot timpul sa invete din greseli.

Daca mai adaugam si emotiile si faptul ca a gresit de 3 ori inceputul unei piese, va putem spune clar ca live nu seamana deloc cu piesele impecabile pe care le puteti asculta pe YouTube si care au sute de mii de vizualizari.

Am plecat repde de la Shannon pentru a prinde loc la Mapei (Suedia). Chiar si asa, cu 30 de minute inainte de inceperea concertului, am intrat cu greu in sala.

Insa, si de aceasta data, nu am fost prea impresionati de prestatia overrated a suedezei. Amestecul de hip-hop si dance-pop ne-a parut interesant, dar muzica ei nu ne-a ramas prea mult in cap dupa ce am plecat de la concert. Oricum, este de-a dreptul surprinzator cum unele dintre piesele sale au milioane de vizualizari.

Mapei, Eurosonic 2015 Mapei, Eurosonic 2015

Village (Romania) este numele de scena a lui Valentin Dragomir, DJ-ul de origine romana care a reusit anul trecut sa lanseze prima sa piesa la o casa de discuri internationala, "The Touch" (Kitsuné). Aceasta a primit urmatoarea descriere de la publicatia Mixmag:

    A classy, modern-sounding masterpiece from start to finish."

Intr-o sala micuta si cu destul de putin public, acesta si-a revarsat remixurile foarte bune intr-o atmosfera care nu te lasa deloc indiferent. Nu degeaba unele dintre remixurile sale au sute de mii de "invartiri" pe Soundcloud. Ne-ar placea sa mai auzim si pe viitor de Village (poate cu un nume de scena ceva mai reusit si mai original).

Village, Eurosonic 2015 Village, Eurosonic 2015

A urmat Moonlight Breakfast (Romania) cu un concert foarte apreciat de publicul olandez. De asemenea, concertul Moonlight Breakfast a fost cel mai de succes concert romanesc de pana acum din cadrul tuturor editiilor festivalului olandez.

Ce-i drept, Moonlight Breakfast a reprezentat atat Romania cat si Austria la Eurosonic 2015.

Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015 Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015 Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015 Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015
Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015 Moonlight Breakfast, Eurosonic 2015

Totul le-a iesit impecabil, dezlantuind o energie incredibila intr-o sala in care toata lumea dansa. De asemenea, Christie, solista trupei, a comunicat permanent cu publicul, fara niciun fel de inhibitii sau emotii, glumind si flirtand nevinovat cu cei din sala.

Dupa concertul sustinut la Eurosonic, bagam mana in foc ca Moonlight Breakfast o sa fie prezenti la foarte multe festivaluri europene in 2015.

Vezi mai multe poze din ziua 2 @ Eurosonic 2015Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje