European Border Breakers Awards 2015 - cronica si poze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ca in fiecare an, la mijlocul lunii ianuarie (pe 14 ianuarie, mai exact) in orasul Groningen din Olanda, are loc ceremonia de decernare a premiilor EBBA (European Border Breaking Awards).

Carismaticul om de televiziune si muzician Jools Holland, a fost si in acest an gazda premiilor oferite de Comisia Europeana celor 10 artisti europeni care au reusit in anul precedent sa inregistreze un succes care sa depaseasca granitele nationale.

La aceasta editie, pe scena a urcat si Androulla Vassiliou, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Multilingvism si Tineret, avand un scurt discurs in care a spus:

As vrea sa ofer cele mai sincere felicitari castigatorilor EBBA din acest an. Le doresc sa se bucure de un succes si mai mare in carierele lor. Castigarea acestui premiu s-a dovedit in trecut o excelenta pista de lansare pentru artisti foarte diferiti, de la Adele la Zedd, ajutandu-i sa ajunga la un public diferit de cel din tarile lor si sa le mareasca vizibilitatea internationala si vanzarile."

European Border Breakers Awards 2015 European Border Breakers Awards 2015

Din pacate, si aceasta editie a fost marcata de foarte multe absente, dar chiar si asa am avut ocazia de a asculta cateva live act-uri de exceptie: Melanie De Biasio (Belgia), (Danemarca), Indila (Franta), The Common Linnets (Olanda), dar si The Ting Tings, castigatori mai vechi ai EBBA.

Marii absenti au fost Todd Terje (Norvegia),Tove Lo (Suedia), John Newman (Marea Britanie), Klangkarussell (Austria), Milky Chance (Germania), Hozier (Irlanda).

European Border Breakers Awards 2015 European Border Breakers Awards 2015
The Common Linnets // MØ

In cadrul EBBA si publicul are un cuvant de spus, oferind un premiu de popularitate unuia dintre cei 10 artisti. Ne-am fi asteptat ca MØ, Hozier, John Newman sau chiar Milky Chance sa-l castige, insa premiul a fost revendicat de o trupa total necunoscuta noua, dar care se pare ca face ravagii in Olanda si chiar in State: The Common Linnets. Castigarea acestui premiu a fost o surpriza vizibila si pentru ei.

European Border Breakers Awards 2015 European Border Breakers Awards 2015

Dintre artistii care au avut momente live in cadrul galei de premiere ne-au atras in mod deosebit atentia: MØ (un live act incredibil de energic), Indila (cu o voce incredibila si impecabila) si Melanie De Biasio (a carei muzica este ca o vraja).

In curand va spunem si ce trupe ne-au placut de la Eurosonic 2015.

Vezi mai multe poze de la EBBA 2015Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje