European Border Breakers Awards 2014 - cronica si poze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe 15 ianuarie, in orasul Groningen din Olanda, in cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor European Border Breaking 2014 (sau, pe scurt, EBBA). Ca in fiecare an, incepand cu 2012, am fost si noi acolo.

Festivitatea de premiere a avut loc in complexul De Oosterpoort si a fost transmisa in direct de cateva televiziuni din Europa si pe YouTube. Ca de obicei, ceremonia de decernare a premiilor a fost prezentata de omul de televiziune si muzicianul Jools Holland, care de aceasta data a si cantat un duet cu Caro Emerald.


foto Artur Lazar (sursa)

Din pacate, editia de anul acesta a fost plina de ghinioane: foarte multe absente (Disclosure, Icona Pop, Woodkid, Zedd etc.) si destul de multe probleme tehnice. Oricum, chiar si asa, spectacolul oferit a fost impresionant.

Pentru reusitele lor in afara granitelor tarilor natale au fost premiati zece artisti europeni: Asgeir (Islanda), Disclosure (UK), GuGabriel (Austria), Icona Pop (Suedia), Jacco Gardner (Olanda), Kodaline (Irlanda), Lukas Graham (Danemarca), Nico & Viz (Norvegia), Woodkid (Franta), Zedd (Germania). 

Contrar asteptarilor, premiul publicului a fost primit de cei de la Kodaline, nu de Woodkid sau de Icona Pop.


foto Artur Lazar / Bart Heemskerk (sursa)

Artistii care au avut momente live in cadrul galei de premiere au fost GuGabriel, Lukas Graham, Ásgeir, Jacco Gardner si Nico & Vinz, Caro Emerald si Maria Mena. Dintre acestea, doar trei ne-au atras in mod deosebit atentia: GuGabriel (cu o voce incredibila), Lukas Graham (foarte talentat, dar mai are mult de lucrat la prezenta scenica) si Nico & Vinz (foarte energici si carismatici).


foto Bart Heemskerk (sursa)

Kodaline, marii castigatori ai serii, au reusit sa se impuna in 2013 si sa depaseasca granitele Irlandei prin albumul In a Perfect World, de pe care fac parte si piesele All I Want, High Hopes si Love Like This. Acestea au fost folosite si in emisiuni si seriale de peste Atlantic, un factor care cu siguranta i-a facut si mai populari.


foto Bart Heemskerk (sursa)

In timp ce clipurile lor de pe YouTube strang milioane de vizualizari, Kodaline sunt destul de necunoscuti in Romania. Chiar ne intrebam cata lume si-ar cumpara bilet la un concert Kodaline din Romania. Probabil foarte putini. Dar e ok, au tot timpul din lume sa se faca cunoscuti si la noi. Si s-ar putea sa si prinda, mai ales ca aduc destul de mult cu Keane, Coldplay si Travis.

De asemenea, Kodaline au mai fost nominalizati si la MTV Music Awards (2012), pentru cea mai buna trupa noua, si la BBC Sound of 2013.

In curand va spunem si ce trupe ne-au placut de la Eurosonic 2014.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje