Cum a fost la Balkanik 2017 - oameni care danseaza in ploaie si muzica de inima saltareata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am mers in fiecare an la Balkanik si-am dansat pana ne-am tocit talpile tenisilor, sandalelor,  pantofilor. Am prins frig, cald, ploaie, vant si, de fiecare data, muzica i-a tinut pe oameni uniti.

Anul acesta s-a schimbat locatia - am trecut de la Gradina Uranus din Rahova la Gara Regala Baneasa, iar intrarea a fost libera. Trei zile de dezmat, ca-n povesti.

Ceea ce e fascinant la festivalul asta e ca aduce impreuna muzica balcanica, mestesugari, experiente culinare, iti poti cumpara oale, linguri de lemn, bijuterii, haine, agende facute manual.

Printre highlighturile noastre se numara:

- Yasmine Hamdan - femeia asta a cantat atat de frumos, incat oamenii si-au pus statusuri pe FB cu "Ea ar trebui sa conduca lumea!". Cu miscari lascive, un sound psihedelic, o voce percutanta, Jasmine ne-a tinut cu gura cascata langa scena. A ramas si la after party, a dansat cu oamenii, a ras si-a glumit.

- Fanfara Ciocarlie. Au muzica-n inima. Se simte, se vede. Nu ne mai saturam de ei.

- mancarea indiana. in special chiftelutele de mazare cu cartofi. Delicioase. Si sandvisul cu ou, super bun. Preturi decente. Buna treaba.

- oamenii care au dansat in ploaie. Asta e de nedescris. Ploaia se intetea si din ce in ce mai multi oameni ieseau de sub copaci, dansau in cerc, sareau in balti, a fost ca in filme.

- atelierele de tâmplărie, de fierărie, de țesut la război, de ceramică, de hârtie manuală, de lucru cu papura

- Yallah Bye: Jawhar feat. Mitsoura. BUN DE TOT, vai, cat am dansat.

- Barcelona Gypsy Balkan Orchestra. Ii vrem si la anul!!! S-a auzit?

Cu ce-am ramas? Cu oameni care zambeau din tot sufletul, prieteni cu care nu am reusit sa ne vedem de luni de zile, copii care alergau si se jucau printre capitele de fan, parinti relaxati si mult ritm balcanic.

Festivalul asta se traieste, nu se povesteste. Aruncati un ochi pe pozele astea care exprima perfect ce-am simtit in 3 zile de Balkanik.

Ne vedem la anul!

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje