Cronica de concert: Fink la Bucuresti 2017 - inchide ochii si simte energia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Renumitul artist britanic Fin Greenall, pe numele sau de scena, FINK, a revenit alaturi de trupa sa la Bucuresti dupa showul sold out din 2015.

Evenimentul a avut loc in Club Control, sambata, 7 octombrie, de la ora 20:00. Si a fost SOLD OUT.

 

Despre Fink  s-au spus si s-au scris multe: ca a colaborat cu Amy Winehouse si cu John Legend, ca are in spate o cariera de 24 de ani (artistul avand, in prezent, 44 de ani), ca este un talentat compozitor, scriitor si DJ.

Insa nimeni nu a spus ca show-urile sale live sunt clipe pe care ai vrea sa le traiesti pe repeat, ca e ca un vrajitor care, fara sa te ademeneasca fortat, te poarta intr-o transa din care nu mai vrei sa iesi.

Muzica lui dominata de o emotie care se simte dincolo de inregistrarile de studio a fost preluata pe coloana sonora a unor seriale faimoase precum Lie to Me, House M.D., The Walking Dead, CSI:NY, Suits.

In Control a venit cu 2 tobosari, un basist, un chitarist care a cantat si la orga si multe lumini. Practic, toata scena era plina de pedale, cabluri - la fiecare melodie Fink schimba chitara. Ce am trait, e dincolo de cuvinte si de filmari. S-au adunat cele 2 energii: ale trupei si ale publicului si s-au unit intr-un show memorabil.

Fink urca pe scena si incepe sa cante. Jocurile de lumini sunt perfect regizate, sincronul pare sa fie cuvantul cheie al serii. Ma uit in jurul meu: unii oameni inchid ochii, altii au ochii-n lacrimi. E multa emotie in spatele pieselor si se propaga de la unii la altii.

Fink e intr-o forma buna, face glumite, ne spune ca a venit de la Kiev si a mers cu bus-ul 26 de ore. E tare entuziasmat de public, se vede ca se simte bine pe scena din Control.

Piesele curg unele dupa altele intr-un ritm relaxat, nu se simte niciun pic de crispare, toata lumea isi face treaba cum trebuie.

De foarte mult timp nu am mai auzit un sunet atat de IMPECABIL.

La un moment dat, ne zice "We're going deeper and deeper. I know it's Saturday night, but we're in a deep place."

Te poarta, ca intr-o transa, in mai multe locuri. Sunt momente in care esti complet prezent acolo si altele in care gandurile iti calatoresc in locuri indepartate.

Fink canta si la orga, si la chitara.

There's no such thing as faith or luck. It's just the universe and all these connections...

 

Instrumentalul vine uneori ca o avalansa, alteori ca o cascada. Sunt melodii care pornesc de la un singur instrument si cresc in intensitate gradual, pana ajung toate instrumentele impreuna intr-un haos controlat.

Ma uit la oameni. Inca inchid ochii si asculta. E ceva special cu concertul asta.

SETLIST

Se incheie. Aplauze puternice. 2 melodii la bis. Baietii astia se sincronizeaza pana si la aplecarea de final. 2,3 si.

Se vede ca sunt sudati tehnic si emotional, bazele-s solide, iar intreaga constructie a pieselor si a show-ului are o inima mare pe picioare puternice.

Aplauze pentru JOCUL DE LUMINI - a dat un aer cinematic intregii reprezentatii.

Pe aceeasi tema:


1 comentariu

Cronica de concert: Fink la Bucuresti 2017 - inchide ochii si simte energia
sukamin88
#1 -

suka
A very interesting topic that I have been looking at, I think this is one of the most important pieces of information for me. And I'm glad to read your article. Thanks for sharing! atari breakout

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje