Control Day Out 3: When Saints Go Machine, Chinawoman si Alexandrina - cum ni s-au parut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ziua de vineri ne-am petrecut-o, alaturi de peste 1000 de bucuresteni, la Control Day Out 3, evenimentul care l-a avut ca headliner pe Tricky.

Colega mea Ioana a scris deja despre cum i s-a parut muzicianul trippy de trip-hop, asa ca eu o sa va povestesc putin despre cum a fost la artistii dinaintea lui - When Saints Go Machine, Chinawoman si Alexandrina.

Control Day Out, dar si alte evenimente de genul, cred ca reprezinta o iniativa foarte buna in peisajul urban din Capitala, asa ca, pe langa cei de pe scena, a contat foarte mult si intreaga atmosfera chill.

Este nevoie de astfel de iesiri si spectacole: practic, ne-am simtit ca la o mare petrecere in aer liber, cu mancare, bautura, muzica live pe fundal si oameni cool si ok. Ne-a placut mediul relaxant si senzatia ca am parasit orasul pentru cateva ore, dar precizam ca n-am fost prea incantati de noroiul care s-a creat si faptul ca a acoperit gazonul.

Intorcandu-ne la muzica, o sa incepem prin a nota ce-i mai important: sonorizarea a fost foarte buna, am putut auzi artistii clar si ne-am putut bucura de show-uri fara intreruperi din cauza problemelor tehnice.

When Saints Go Machine

Primii pe care i-am vazut, in jurul orei 7.30, au fost cei de la When Saints Go Machine, o trupa daneza care canta electro-pop si care ne-au cucerit cu prima lor piesa, Parix.

Trupa a luat nastere in 2007 si este formata din Silas Moldenhawer (tobe), Jonas Kenton (sintetizator/vocal), Simon Muschinsky (clape) and Nikolaj Manuel Vonsild (solist).

Baietii ni s-au parut in lumea lor, se miscau constant si dansau, insa nu si-au dezamagit deloc fanii cu prestatia de pe scena. Sunetele lor tripante ni s-au parut a fi mai potrivite pentru timp de noapte si in mod cert s-ar fi pliat mai bine pe un spatiu unde s-ar fi ascultat numai muzica de genul.

 

Chinawoman

Urmatoarea pe scena a fost artista din Toronto. Ea a urcat pe scena imbracata in negru, sobra, alturi de band-ului ei.

Noi ne-am dorit sa o vedem live si recunoastem ca este extrem de talentata, iar timbrul ei vocal este minunat si suna la fel de bine ca in materialele inregistrate. Michelle Gurevich, asa cum o cheama in realitate, a stat tot concertul fara sa schiteze niciun zambet si fara sa aiba nicio miscare scenica si aproape nicio interactiune cu publicul.

Muzica ei se potriveste unui mai intim, iar de la un punct incolo ni s-a parut obositoare, apasatoare si voiam foarte tare sa schimbam ritmul monoton. Nu contestam profesionalismul de care a dat dovada, dar dupa o zi obositoare de munca ai nevoie de ceva care sa te incarce de energie si nu sa-ti creeze conditiile ideale de somn si visare.

 

 

Alexandrina

Imbracata in gheisa, insotita de orchestra, dar si de band, a urcat pe scena Alexandrina. Suntem convinsi ca foarte multi au venit sa o vada pe ea live, iar asta este usor de inteles, mai ales ca, din punct de vedere vocal, artista din Republica Moldova este fara cusur si are o voce absolut superba.

Melodiile Alexandrinei, multe dintre ele fiind triste, te poarta intr-o stare de moleseala si te pun pe ganduri. La fel ca in cazul lui Chinawoman, o vedem pe Alexandrina intr-un spatiu linistit, unde publicul are starea necesara de a se bucura de muzica ei.

Show-ul cantaretei a fost unul elegant, insa, in cadrul respectiv, stand in picioare, am simtit cum nu mai avem energie. Alexandrina a cantat si o melodie in rusa si a incheiat concertul cu o melodie compusa din triluri, precizand ca ar mai fi cantat, dar nu vrea sa-i taie din timpul lui Tricky.

Per total, a fost o seara inedita de vineri, am ascultat muzica buna live si am incheiat pe show-ul dulce-amarui (depinde cum l-a perceput fiecare) semnat Tricky; n-o sa uitam prea curand Control Day Out 3 si seara de 27 iunie 2014. Big up!

Mai multe poze aici

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje