Concert Byron solo - inchide ochii langa soapte si urlete

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Una soptita, una urlata, voce din suflet, timbru vocal inconfundabil, un om si o chitara, nimic mai mult, niciun artificiu de regie: Dan Byron singur pe un scaun rosu la Clubul Taranului.

In sala au fost aranjate banci de lemn, toata lumea se putea aseza. In jurul nostru - multe familii venite cu copii si indragostiti. Atmosfera de vacanta intima. Nimeni nu vorbeste tare. La inceput se aplauda timid. Dan canta si pune suflet. Iar asta se simte. 


Foto: Anya Dimitrov

Intensitatea creste gradual, iti vine sa inchizi ochii si sa ii urmaresti vocea.

Vorbeste cu publicul ca si cand ar fi la o bere cu niste prieteni, ne povesteste despre cum a compus diverse piese, ne face recomandari muzicale. Zice ca ar trebui sa vorbim cu Ciolos sa (pre)schimbam imnul national in Granita-n Ranita. 

Urmeaza mai tarziu in set o melodie pe care nu a mai cantat-o de 10 ani. Isi aminteste de Timisoara si 2 accidente avute in aceeasi seara in drumul spre intoarcere.

Si uite-asa din 2 accidente s-a nascut o piesa. 

Recomandarea obsesiva este - Jeff Buckley de la care ne canta Grace. Il lauda din tot sufletul "daca nu i-ati ascultat albumul TREBUIE sa o faceti!. Omul asta a scos un singur album, apoi a murit dupa 3 ani. Un album care a schimbat lumea muzicala."

Pai daca trebuie, trebuie - voila:

Ne anunta ca pe 18 noiembrie va fi eveniment mare in Fratelli - 10 ani aniversare de Byron si vom avea parte de fix opusul acestei seri intime cu un om si-o chitara.

Vine si capitolul de final al actului artistic.

"Urmeaza o piesa despre... "joie de vivre". (rade) Nu stiu franceza, deci probabil am zis o tampenie."

Extrase din cele mai iubite versuri dupa reactia publicului

Un ochi normal are 3 riduri de râs

(...)

Propun ca nu ajungem niste tristi
Sa ne comportam ca niste turisti


Fotografii de Anya Dimitrov

 

Publicul a fost din ce in ce mai entuziast. S-a lasat cu aplauze prelungite + bis.

O seara intima cu Dan Byron solo la Clubul Taranului. The End. Ne vedem pe 18 noiembrie la Fratelli.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje