Balkanik ziua 1 - muzica buna invinge vremea rea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am fost astazi la prima zi din festivalul Balkanik 2015 si ne-am intors ca dintr-o transa muzicala. Desi vremea nu a tinut cu noi, putem spune ca muzica buna, cantata din adancul sufletului, invinge vremea rea.

Programul din prima zi a fost decalat, astfel ca accesul s-a facut incepand cu ora 17:00, nu 14:00, insa asta nu i-a retinut pe oameni din a se distra. La inceput au fost prezenti cam 100 de oameni, insa dupa ora 9 seara toata Piata Uranus era plina.

Cand am ajuns la Piata Uranus, locul cu istorie unde se tine festivalul de muzica balcanica, oamenii asteptau deja nerabdatori prima trupa, Roots Revival. Artistii au ajuns pe scena in jur de ora 19:00 si de atunci a inceput si magia.

Desi afara ploua, spectacolul in premiera al Doinei Revival a ridicat in picioare oamenii, in numar destul de mic, si i-a pus pe dans. Pur si simplu, ne transmiteau energie si fericire. Si, pe masura ce isi continuau playlistul, publicul devenea tot mai alert: aplauda mai tare, striga mai tare, canta mai tare.

Erau programati Kalyi Jag si Ivo Papasov & His Wedding Band de la 21:30. Programul per total a fost respectat, avand in vedere problemele meteo. Am simtit artistii ca pe o familie care ne incanta cu muzica din adancul sufletului. Au cantat parca in deschidrea cerului, care a plans asta seara peste Bucuresti. Lacrimi de fericire, de dor, de duca.

Nu ne-am simtit tristi, insa artistii au reusit sa ne transmita o melancolie a timpului trecut, a istoriei noastre. Au fost momente de pura veselie, amestecate cu momente de pura melancolie. Cam asa am descrie atmosfera muzicala din prima seara.

In ceea ce priveste organizarea, oamenii au fost rapizi, au pus mult corturi pentru a feri lumea de ploaie, au existat suficiente banci si locuri unde puteai sta. Nu am putut sa nu seziam mirosul de mamaliguta si kurtos, alaturi de cel de ceai sau cafea. Au fost de toate, din belsug.

Sistemul de cumparare este cel clasic de festival, cu jetoane la pretul de 3 lei bucata. Berile au costat 6 lei, ceaiurile 3 lei, iar cafeaua era 6 lei. Au existat doua tipuri de jetoane: pentru bar si pentru food court, toate la acelasi pret, diferite fiind culorile (albastru si alb).

Per total, ziua 1 la Balkanik a fost o zi buna, oamenii au venit cu sutele pe seara si s-au simtit extraordinar de bine. O sinteza a primei zile ar suna cam asa: muzica buna invinge vremea rea.

Mai multe imagini puteti vedea in album.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje