Balkanik Festival, ziua 3 - final de poveste cu toate femeile pe scena

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa 4 ore de somn si after party-ul din The Ark la care am dansat pana dimineata pe muzica balcanica (si-am asistat si la o cerere in casatorie pe scena), ne-am propus sa ajungem mai devreme la Balkanik Festival. Nu de alta, dar era ultima zi. Cea mai calduroasa, cu un mix interesant de soare si nori.

Asa ca am impartit ziua in doua: inainte si dupa 19:30.

Inainte de 19:30

Fanfara de la Valea Mare a cantat printre mesenii de cidru, mici si bere. Am dansat cu tiganusii, am facut hore si am prins un apus superb.

Copiii mici au rezonat puternic cu muzica lor. Periodic, mai era cate unu' mic care se ducea glont spre orchestra si dansa fara sa ii pese de mustrarile parintilor care tot incercau sa il ia de acolo.

S-a citit boem, s-au facut tatuaje cu henna (45-50 lei), ateliere de pictura - ultima zi a fost pe relaxare si resetare.

 

Dupa 19:30

Amsterdam Klezmer Band 

Cu un background de 15 ani muzicali la activ, cei din Amsterdam Klezmer Band au fost buni de incalzire pe ritmuri balcanice, fara sa ne dea boost-ul acela de energie pe care l-am trait cu o seara inainte la Lemon Bucket Orkestra sau la Kocani Orkestra.

S-a remarcat saxofonistul si liderul trupei Job Chajes, publicul a fost constant animat sa aplaude la unison cu instrumentele. Ca particularitate a trupei: nu au tobosar si nici nu folosesc tobe electronice. Job povestea la un moment dat:

We still don’t have a drummer, nor do we use any electronics. Our musicians are not only part of the band but are all excellent soloists in their own right; this is part of the unique nature of the band.

Dupa ce ne-au amenintat ca am auzit ultima piesa, cei de la Amsterdam Klezmer Band au zis ca au obtinut permisiunea sa ne mai cante inca 20 de minute. Asa ca am auzit piese mai vechi, ceva mai ritmate, care ne-au miscat mai mult decat playlistul de pana atunci. 

Shantel & Bucovina Club Orkestar - Buna seara, ba! Sarumana, fa!

Si au venit! Si de la primul acord am simtit o explozie de energie dinspre scena catre noi si de la noi catre scena. Solistul este o combinatie de adrenalina, spirit balcanic, ritm-ametitor, urlele tribale si se vede ca adora sa fie pe scena.

Publicul a fost regizat perfect, ca intr-un fel de The Grand Budapest Hotel meets Run, Lola, Run. Am cantat cu ei, am tipat, ne-am pus toti pe jos - ca sa ne ridicam o data cu intensitatea melodiei si a tobelor, Shantel a sarit ca nebunul, s-a urcat pe schele, a venit in public.

 

Un moment puternic a fost cand Shantel, catarat pe gardul din dreapta scenei a cantat cu publicul, apoi a adresat un mesaj catre refugiati: All refugees are welcome, we are all human here! in aplauzele noastre.

S-a dansat, s-a aruncat cu sampanie iar la final "gagicile" au fost invitate pe scena cu trupa sa se unduiasca balcanic. Si s-au unduit cum au stiut ele mai bine. Unele mai timorate, altele mai dezinhibate. Bairam de Balkanik Festival. Shantal a aruncat cu cd-uri catre public. S-au lungit mai mult decat era prevazut in program, semn ca si lor le-a placut de noi.


Comentarii din public: Uite, e ca in viata! Cum asa? Plin de femei, da' numai una singura e la microfon

Desi nu era prevazut un after-party, s-a organizat ceva spontan la Dianei 4 si uite-asa au ajuns fani si artisti ciocnind pahare pe ritmurile balcanice, caci am avut playlist "de ocazie".

In loc de final, va lasam cu melodia cu care am incheiat noi seara. Si, cum nimic nu e intamplator, fiti atenti si la versuri. 

#declaratiededragoste

Da, Balkanik Festival 2015, ai avut magia aia balcanica si-ai dezinhibat oamenii care au dansat pana la epuizare.

Vezi mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:1 comentariu

Balkanik Festival, ziua 3 - final de poveste cu toate femeile pe scena
Hahaha
#1 -

Ce

,,ca intr-un fel de The Grand Budapest Hotel meets Run, Lola, Run'' - ce?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje