Vita de Vie - recital acustic la B’Estfest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-au intors la bis. Atat de buni au fost!

In a 2-a zi de B’Estfest, pe scena Ciuc, Despot si trupa au tinut un concert pe care nu-l putem numi altfel decat…o revelatie. Toate vocile nemultumite de dinaintea concertului au fost reduse la tacere: "De ce nu vin, frate, cu tot ce au ? S-au gasit acuma cu acoustic."

Ce s-a intamplat pe scena Ciuc a fost perfect, chiar si fara "tot ce au".

Vita de Vie @ B'Estfest 2012 Vita de Vie @ B'Estfest 2012

Am ascultat melodii reorchestrate de pe toate albumele trupei, piese care au 15 ani vechime sau unele mai noi, care nu se regasesc in setlist-ul lor obisnuit. Variante exceptionale de la Iamma, Basul si cu toba mare, Praf de stele si Visele au tinut publicul cu palmele stranse si ochii cascati.

Au ales piesele care suna din punct de vedere muzical. Pe unele le-au schimbat, la altele au mai scos sau adaugat versuri, ca sa "stea in picioare". Si, surpriza! Sunt piese care suna mult mai bine in varianta acustic decat au sunat vreodata in vreo alta. Basul si cu toba mare e un bun exemplu, piesa pe care baietii au pus-o pe ritmuri mai…jazzy.

De altfel, intreg sound-ul pe care l-a adus Vita pe scena de la B’estfest a fost pur si simplu eclectic. Jazz, folk, bossa-nova, putine beat-uri country. Sau combinatii neobisnuite din toate astea.

Vita de Vie @ B'Estfest 2012 Vita de Vie @ B'Estfest 2012

Despot a stat cuminte pe scaun, cu chitara in brate si, expresiv cum il stim, a cantat cum a stiut el mai bine. Reactia publicului a fost pozitiva. Ba nu, a fost foarte pozitiva ! Cei foarte multi oameni din fata scenei au empatizat cu trupa – chill, cand erau si ei, isterizati cand Despot scotea la inaintare grimase din alea…rockaresti.

Cert e ca atunci cand esti obisnuit sa faci pogo si sa sari ca nebunu’ pe piesele lor, mai greu iti imaginezi un Adi Despot care sta pe scaun si canta cu fiecare por al sau pentru public.

Dar s-a intamplat aseara la B’Estfest. Se mai intamplase si la Opera Romana sau in Garajul Europa Fm, prin martie cand trupa aniversa 15 ani de activitate. La cat de bun a fost, speram  ca acest gen de spectacol sa ia drumul vreunui turneu national.

Momentul Vita nu s-a incheiat cu Basul si cu toba mare, asa cum eram obisnuiti de la concertele lor, ci cu Praf de stele, piesa pe care solistul a cantat-o cu fiecare muschi al fetei.

S-au intors la bis cu o varianta de la Sunetul mai tare care ne-a dus cu gandul la muzica din folclor.

Si nici dupa bis publicul nu parea sa se fi saturat!

Vezi mai multe poze de la Vita de Vie @ B'Estfest

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
2 comentarii

Vita de Vie - recital acustic la B’Estfest
Roxa
#1 -

Comentariu nou

Au cantat Basul si cu toba mare pe linia melodica de la Dansul fetelor de la Capalna. :)) Despot being Despot.

Vita de Vie - recital acustic la B’Estfest
Tasuri
#2 -

Despot

De cantat or fi cantat bine, nu zic, dar Despot tot un cocalar ramane. Pe scena cealalta incepusera Mala Vita si el i-a intrerupt penca fanele lui isterice nu se mai saturau de el. Domnnu Despot mai are de invatat la capitolul respect fata de colegi...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje