Ugly Kid Joe la Rock the City 2012 - concertul ce ne-a ajuns doar pe-o masea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum sa-i chemi pe Ugly Kid Joe in Romania si sa-i lasi sa cante abia o jumatate de ora? CUM?! Cu dilema asta arzatoare am trait inainte, in timpul si mai ales dupa concertul lor de la Rock the City.

Concert care a inceput la 923823828 de grade, pe un soare care ierta nimic si pe nimeni. Nu ne venea sa credem, Whitfield Crane era in fata noastra! Oh, dar stati, nu pentru mult timp. Nici n-a apucat sa paseasca bine pe scena, ca solistul a inceput un veritabil tur de forta prin publicul care a venit sa-i vada atat de devreme.

Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe
Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe

A sarit intai in mijlocul oamenilor de la Golden Circle, apoi, dand mana, in fuga, cu fanii extaziati, a ajuns si in Normal Circle. Pentru cei care au avut norocul sa il salute, sa ii vorbeasca sau doar sa il atinga - va uram cu pasiune!

Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe
Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe

Energia incredibila de care dadeau dovada americanii s-a transmis si publicului, iar noi ne-am turnat apa in cap ca sa putem rezista in mijlocul haosului fara sa ne prajim. "You are a stadium crowd!", a spus Crane la microfon, incurajandu-ne sa ne apropiem si mai mult de scena. Noua ne-a placut atat de mult concertul, incat ne-am fi dus pana pe scena, ca un public de stadion ce se respecta.

Setlist-ul a fost ca o pastila concentrata de atmosfera anilor '90. Ugly Kid Joe este una dintre putinele formatii care este atat de vie si in forma incat sa ne poata transmite acel feeling. S-a cantat Milkman's Son (cu refrenul pe care l-am urlat pana am ramas fara aer), Neighbor, Panhandling Prince si un Goddamn Devil superb, cu Whit Crane trantindu-se pe spate pe scena. Ce voce ragusita, ce timbru, cata energie!

Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe
Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe

Toate ca toate, dar cei de la Ugly Kid Joe au reusit sa starneasca, in numai 30 de minute, cea mai lunga si intensa sesiune de crowd surfing din intregul festival, pe fundal de chitare cu sunet californian.

Intr-o pauza (necesara) dintre piese, Crane, care era tare pus pe sotii, a luat o foaie si a citit cateva lucruri in limba romana. Dintre toate, "Faceti zgomot!" a starnit cel mai mare val de rasete. Sa zicem doar ca romana nu e punctul lui forte, dar am apreciat mult gestul.

Nu a putut sa lipseasca nici Cats in the Cradle. Ugly Kid Joe a ales sa o cante usor si incet, lasand astfel vocile oamenilor din public sa se faca auzite. Si acum se ridica parul pe noi cand ne amintim cum refrenul era cantat in cor de multime.

Ugly Kid Joe Ugly Kid Joe

Totul s-a incheiat cu arhicunoscuta Everything About You, piesa care le-a fost dedicata soferilor de autobuz ai trupei, "who got us here in one piece". Am topait si ne-am destrabalat din nou cu nerusinare. Cat de repede trece o jumatate de ora!

Ugly Kid Joe ar fi meritat sa cante cel putin o ora. Mare pacat ca au trecut pe la noi si s-a ratat sansa unui concert mai lung. Speram sa revina cat de curand in Bucuresti, pentru ca ce-am vazut la Rock the City e de neuitat si merita experimentat inca o data, si-nca o data, si-nca o data...

Voi ati reusit sa ajungeti la concertul Ugly Kid Joe? V-a placut?

Foto: Cristina Petrescu. Mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
2 comentarii

Ugly Kid Joe la Rock the City 2012 - concertul ce ne-a ajuns doar pe-o masea
brontozaurel
#1 -

haha

A dat mana cu mine prima data cand a trecut prin fata mea si credeam ca si a doua oara va face la fel, dar nu... mi-a apucat capu' in maini :))

Ugly Kid Joe la Rock the City 2012 - concertul ce ne-a ajuns doar pe-o masea
O
#2 -

Super

Trupa o trupa prea tare ca sa cante atat de putin si primi.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje