Tribut Depeche Mode: Devotees @ Hard Rock Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa concertul trupei britanice Depeche Mode in Romania din 2006, fanii inca retraiesc regretul ca al doilea concert programat in 2009 a fost anulat. Dar niciodata nu refuza invitatia de a participa sau a viziona un concert tribut. Sambata seara am luat parte cu mic cu mare la o cantare reusita in Hard Rock Cafe al trupei Devotees, una dintre cele mai apreciate formatii tribut din Europa a celor de la Depeche Mode.

Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe

Cu sase ani in spate in care si-au dedicat cariera muzicala exclusiv trupei Depeche Mode, Devotees isi inspira prestatiile live din atmosfera celebrului documentar 101, realizat de membrii trupei originale in 1989. Solistul este singurul care aduce un pic a celebrul Dave Gahan. Martin Gore si Andy Fletcher sunt prezente al caror tribut nu este simtit in performantele celor de la Devotees, desi, la un moment dat, in timpul piesei Enjoy The Silence solistul l-a prezentat (in stilul lui Gahan) pe "Mr. Martin L. Gore" si a aratat spre cineva din spate, insa respectivul nu a facut niciun solo de chitara sau ceva care sa aminteasca de creierul din Depeche. Pe langa solist, au mai fost doar 3 membri in spate la clape.

Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe

Originari din Italia, Devotees au cantat mai bine decat asteptat. Solistul incerca sa imite vocea grava a lui Dave Gahan, iar pe alocuri ii iesea. La capitolul miscare scenica probabil ca un fan devotat ar fi de acord cu mine cand spun ca nimeni nu il poate imita nici substitui live pe orginal, nici macar italianul care s-a chinuit pret de cateva ore, chiar si imbracat accordingly.  

Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe
 
Desi m-am asteptat sa vad macar razlet pe unii din membrii fan clubului Depeche Mode din Romania, nicio figura cunoscuta nu s-a intrezarit. Majoritatea oamenilor veniti la concert erau genul de bucuresteni dornici de o sambata seara in oras, asezonata cu un pic de entertainment, cocktailuri si ceva mancare.

Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe

La capitolul playlist, s-au bifat marile hituri (Enjoy the Silence, Never Let Me Down, Freelove, World In My Eyes, Wrong, Stripped, Useless, Shake the Disease etc) plus o serie de cateva piese de la inceputurile Depeche ca Master and Servant si Photographic.  

O prezenta surpriza si bine primita a fost cea a solistului Directia 5, Cristi Enache, care a urcat pe scena si a facut un duet destul de reusit cu solistul Devotees pe melodia I Feel You.

Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe Tribut Depeche Mode @ Hard Rock Cafe

Luat pe de-a-ntregul, concertul a fost ok si probabil ca data urmatoare cand ar mai veni prin Bucuresti am merge sa-i mai vedem o data. Daca v-am facut un pic curiosi, Devotees pot fi gasiti pe Myspace si pe Facebook.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje