Timpuri Noi la Rock the City 2012 - ceva lipseste, ce sa fie oare?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incalzirea din prima zi (si asa torida) de Rock the City a continuat cu Timpuri Noi, alta trupa de care ne era dor si pe care ne impingea curiozitatea sa o reauzim live. Mai ales ca asta insemna sa vedem ce poate Dan Iliescu si gasca de muzicieni fara Artan.

Ne-am dat seama ca ceva lipseste inca de la reactia publicului la inceputul primei piese din concert. Charisma lui Dan Iliescu, desi impresionanta, nu a reusit sa stranga oameni tipand si fugind in fata scenei, asa cum am vazut ca se intampla "in vremurile bune", cand Artan inca nu parasise trupa.

Timpuri Noi Timpuri Noi
Timpuri Noi Timpuri Noi

Ne-a placut insa foarte mult de Sabin Penea si aerul raggae pe care-l aduce formatiei, prin atitudine, mod de ciupire al basului si - de ce sa nu recunoastem? - look. Chimia dintre el si Iliescu, modul in care simt muzica, canta impreuna si se completeaza iarasi sunt lucruri care ne-au placut.

Practic, Timpuri Noi sunt si acum ireprosabili. Au sunat brici; publicul s-a leganat multumit si nostalgic de pe-un picior pe altul sau a invartit plete prin aer, dupa caz, iar atmosfera relaxata a fost intregita de vocile catorva sute de oameni care inganau aceleasi versuri ultracunoscute, pe Tanta, Victoria, Adeline (cu un intro bestial de parada a instrumentelor), Helga, Tata, Maricica etc., etc.

Timpuri Noi Timpuri Noi
Timpuri Noi Timpuri Noi

Si atunci unde-i hiba? Nici noi nu stim. Nu suntem pricinosi si nu cautam defecte unde nu exista. Timpuri Noi va fi mereu o formatie buna, care mai ales live va avea un cuvant greu de spus pe scena muzicii romanesti.

Doar ca nu mai e... la fel. Ne-am dat insa seama ca suntem absurzi in momentul in care am vazut foarte multa pustime stransa in fata scenei, care se bucura de piese fara sa simta vreo mare ruptura in trupa. Ar trebui sa ne bucuram si noi ca generatiile tinere au parte de doua trupe misto, nu una, nu-i asa? :)

Timpuri Noi ne-au invitat, pe fond de ropote de aplauze, sa venim la un concert de-al lor care tine mai mult de o ora. "Cantam doua ore, si mai mult, pana obosim", au fost cuvintele lui Dan Iliescu. Noi sigur vom face asta, voi?

Voi ati fost la concertul Timpuri Noi de la Rock the City? V-a placut?

Foto: Cristina Petrescu

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
2 comentarii

Timpuri Noi la Rock the City 2012 - ceva lipseste, ce sa fie oare?
Razvan G
#1 -

Ridicoli

Cea mai slaba trupa a zilei si a festivalului, sunt sigur. Un chin recitalul lor, chiar si piesele alea obosite fiind masacrate.
Nici cu Artan nu erau ei cine stie ce insa acum sunt o calamitate. Asa cum se remarca si-n cronica, sunt buni numai pt a distra pustimea pe la cine stie ce paranghelii moka.
Sunt atatea trupe romanesti bune/ promitatoare si noi a trebuit sa ne pierdem timpul cu astia.

Singurul plus vine (subiectiv) pt momentul Tata. N-ai cum sa nu ramai impresionat daca ai suferit aceasta pierdere.

Timpuri Noi la Rock the City 2012 - ceva lipseste, ce sa fie oare?
Sergent
#2 -

Comentariu nou

Timpuri Noi se potriveste mai mult intr-un club incapator, decat pe o scena mare. Chimia dintre ei si carisma tovarasului Iliescu se simt mult mai bine cu un public mic.

O sa profit de comentariul asta sa-mi revars frustrarea fata de organizatori. Organizatorii au aruncat cu abonamente gratuite in stanga si dreapta iar 90% din spectatorii de aseara aveau abonamente promotionale castigate la diverse concursuri sau cumparate de la "baieti" cu 40-50 lei. M-am simtit aiurea ca chiar am dat 200 de lei cu 3 luni in urma.
Alte minusuri:
- jetonul 6 lei(dupa OST se pare ca asta e pretul verii).
- securitatea jalnica. Gorile de la Scorseze ce umblau prin multime cu "Ba, mai usor ca ai de-a face cu mine!".

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje