Tarkovsky Redux, reinterpretari audio-vizuale la nivel inalt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa cum va spuneam, sambata, 12 mai a avut loc la ArCub experimentul audio-vizual Tarkovski Redux, infaptuit de Lucian Ban, Mat Maneri, Silent Strike si Dan Basu.

Putem numi aceasta experienta o reinterpretare pe muzica a imaginilor proiectate de mintea regizorului rus Andrei Tarkovsky in filmele sale, care devine de fapt un nou produs artistic total diferit de cel initial.

Ce-i drept, prea multe cuvinte nu pot fi folosite pentru a descrie spectacolul, pentru ca acestea nu ar face decat sa indeparteze de la adevarata sa substanta, asa ca ne multumim in a va spune ca omagiul adus lui Tarkovsky a fost unul exceptional, cei patru reusind sa surprinda esenta sentimentelor si ideilor pe care acesta le transmite, intr-un mod neconventional.

Tarkovsky Redux, reinterpretari audio-vizuale la nivel inalt Tarkovsky Redux, reinterpretari audio-vizuale la nivel inalt

Montajul de imagini din filme precum, Calauza, Oglinda, Nostalgia sau Sacrificiul, sincronizat pe muzica experimentala de pian si viola care alterna in intensitate si in ritm, temperata sau amplificata de efectele date de Silent Strike si completata de vocile personajelor din filme, compuneau o atmosfera fie haotica, fie filosofica, fie nostalgica, parcurgand parca o lista a trairilor interioare ale umanitatii pe care Tarkovsky le subliniaza in lucrarile sale.

Desi este un spectacol intr-adevar greu de digerat, sala ArCub a fost plina, iar publicul a ramas cu privirea fixa pe ecran si pe muzicienii ascunsi in intuneric pe tot parcursul desfasurarii lui, care nu a acumulat mai mult de o ora.

Metropotam se opreste aici cu cuvintele si va lasa sa priviti o mostra din Tarkovsky Redux, cu Lucian Ban la pian, Mat Maneri la viola, Silent Strike la mixer si Dan Basu la visuals.

           
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje