Sweet Savage, legenda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Irlandezii din Belfast au o istorie cu destule hopuri. Formati prin 1979, s-au despartit in 1982, dupa care s-au reunit in 1984 dar n-a fost sa fie nici de data aceasta, s-au reunit din nou in 1990 si au ajuns sa scoata al patrulea lor album de studio in 2011. Sunt inclusi printre pionerii NWOBHM, alaturi de trupe ca Iron Maiden, Saxon sau Def Leppard, departe insa de a atinge faima colegilor de "val".

Tocmai de aceea recitalul lor de pe scena de la Rock The City trebuie privit ca un eveniment, indiferent de orice alte probleme despre care am putea discuta. Desigur, nu pot spune ca m-ar fi impresionat, pentru ca nu aveau cum sa faca asta. Pe deasupra, problemele tehnice le-au cam faultat recitalul, iar sonorizarea a fost departe de a fi ceea ce trebuie.

Sweet Savage Sweet Savage
Sweet Savage Sweet Savage

Insa am avut pe scena o legenda, poate mai putin cunoscuta amatorilor de rock, dar o legenda care a scris o pagina interesata, acum ani buni, pagina din care continua sa traiasca.

Altfel, Sweet Savage mi s-au parut departe de a fi "legati", iar solistul vocal ar putea renunta la aparutul in pielea goala pe scena, pentru ca incepe sa fie precedat vizibil de ceva sunculite adunate de-a lungul anilor. Nici vocea nu a impresionat, desi a incercat sa se foloseasca atat cat a putut de bine de timbrul aparte de care dispune. Pacat, pentru ca mi-as fi dorit altfel, pacat pentru ca am sperat sa se apropie de prestatiile de pe disc si nu a fost asa.

Sweet Savage Sweet Savage

Sa notam si faptul ca, ambitionati de succesul Metalicii in ceea ce priveste piesa respectiva, irlandezii au prezentat o varianta proprie a piesei "Whiskey in the jar". Din nefericire, departe de a fi gustat de public, in ciuda faptului ca din primele randuri se cantau versurile. Mai in spate, comparatia cu Metallica era inevitabila, si Sweet Savage nu au iesit deloc bine din ea.

Una peste alta, asa cum am spus mai sus, un concert al unei legende, si e bine sa ramanem cu impresia faptului ca pe scena am avut mai mult decat o trupa, am avut o bucatica de istorie.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Foto: Mugurel Tudor. Vezi mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/1 comentariu

Sweet Savage, legenda
brontozaurel
#1 -

mmm...

Mie mi-au placut, desi sunt de acord cu ce puncteaza cronica. Burta aia este... uofff... Pacat, foarte pacat de problemele tehnice serioase avute. Da, comparatia cu Metallica este inevitabila (cel putin pentru mine, care am descoperit Metallica fix cu piesa asta) si este adevarat ca Sweet Savage nu ies bine din ea.

Totusi... eu am cantat versurile piesei si m-am simtit bine. Per total, m-a impresionat pozitiv atitudinea lor. Plus ca in ciuda tuturor problemelor, tot au sunat mai bine decat inregistrarile groaznice pe care le-am gasit pe YouTube si care pentru mine, inainte de concert, au fost singura modalitate de a-mi forma o idee despre cum suna live.

PS - Inainte sa fie anuntati pentru Rock the City, eu nici macar nu stiam ca mai exista trupa si am fost socata sa-l vad pe noul chitarist, Phil Edgar - pare mai mic decat mine!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje