Soulfly la Rock the City 2012 - inapoi la primitivisme (muzicale)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

"Hello, you psycho bitch Romanian motherfuckers!". Nici n-a apucat Max Cavalera sa termine de inlantuit epitetele din caldurosul salut, ca a si fost acoperit de chitare zguduitoare. Fireste, la Rock the City incepuse Soulfly.

Ne era tare dor de ei si de o bubuiala serioasa in timpane, iar asteptarea ne-a fost rasplatita cu varf si indesat. Cu o sonorizare impecabila, Soulfly a dat clasa tuturor asa-ziselor rautati din muzica rock. Efectiv am simtit cum intregul festival ia o turnura agresiv-tribala.

Soulfly Soulfly
Soulfly Soulfly

Norul de praf care plutea deasupra celor din moshpit, realimentat pe parcursul intregului concert, parea sa ne dea dreptate. Desi Soulfly si-au inceput concertul cu cateva piese de pe ultimul album, nu am fost atat de impresionati. Insa cu cat se intorceau mai mult in timp, cu atat tobele si percutiile se faceau tot mai "utile" in sound-ul trupei.

Inca o data, ne-am convins ca perioada Back to the Primitive ramane cea mai buna din muzica Soulfly. Toata lumea era cu pumnii in aer, strigand la unison "Primitive!!!". Am mai auzit Refuse/Resist, Porrada si Prophecy, care iarasi au agitat spiritele.

Soulfly Soulfly
Soulfly Soulfly

Spre deosebire de antecantatorii lor, Soulfly e o trupa care se leaga si se incheaga de minune live. Cu aproape doua decenii de activitate la activ, Max Cavalera este deja un guru al aparitiilor pe scena: stie exact ce sa "livreze" publicului pentru a-l multumi si a se simti si el, la randul sau, bine.

Poate tocmai de-aceea n-am scapat de Triunghiul Bermudelor al muzicii brutale: spre final, am avut parte de Angel of Death (Slayer), Jumpdafuckup si Eye for an Eye, condensate si cantate dintr-un foc. "Let's entertain this fuckin' circle", a zis brazilianul cu engleza sa stricata, placandu-i ce vedea in public.

Soulfly Soulfly
Soulfly Soulfly

Si-a mai zburat o tura de tricouri si pahare prin aer, iar ruperile de ritm ne-au lasat din nou masca si cu chef de... dans. Da, n-am innebunit. Suntem noi singurii care in perioada liceului, dimineata, dadeau drumul la Soulfly si dansau prin casa? :)

Ole, ole, ole, ole - Soulfly, Soulfly! Muzica de evadati din jungla a rautatilor ne-a purificat din nou urechile, la doar cativa ani distanta de la dezastrul acustic de la Sala Polivalenta. Noi speram ca Soulfly sa revina in Romania cu frecventa anuala, si atunci ne putem declara fericiti.

Voi ati dat din cap si pe la Soulfly, la Rock the City?

Foto: Mugurel Tudor. Mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
4 comentarii

Soulfly la Rock the City 2012 - inapoi la primitivisme (muzicale)
Razvan G
#1 -

Chaos in cronica...

Nu stiu ce Chaos AD ai auzit tu ieri. Exista vreo piesa cu numele asta macar? Ce-ai auzit a fost o piesa DE PE Chaos AD, Refuse/ Resist.
Iar sonorizarea impecabila s-a tradus printr-o prima piesa fara vocea lui Max, ultimele 2 cu un ecou straniu pe voce si o baterie care s-a auzit ca un butoi cu varza.
Ce dor mi-a fost de Igor...

Soulfly la Rock the City 2012 - inapoi la primitivisme (muzicale)
Roxa
#2 -

@Razvan G

Ai dreptate, am corectat. Nu stiu unde ai stat tu, la noi s-a auzit perfect tot. Cel putin in comparatie cu sufletele chinuite de dinainte...

Soulfly la Rock the City 2012 - inapoi la primitivisme (muzicale)
asd
#3 -

Comentariu nou

In fata langa scena sa auzit impecabil te zdruncinau tobele daca stati departe nu poti avea pretentii sa auzi bine..primele 2 trupe sau auzit binisor de la lacuna coil incolo sa auzit excelent tot lacuna coil a avut si o gafa Cristina a cantat un timp cu microfonu inchis :)

Soulfly la Rock the City 2012 - inapoi la primitivisme (muzicale)
Tammuz
#4 -

Comentariu nou

"Noi speram ca Soulfly sa revina in Romania cu frecventa anuala, si atunci ne putem declara fericiti." Subscriu la asta!
Din pacate,primele 2-3 minute vocea lui Max nu se auzea absolut deloc,dar tre sa recunosc ca odata ce s-a rezolvat problema, mi-as fi dorit sa se opreasca timpul sau sa cante ei la nesfarsit!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje