Saxon. Si atat.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Saxon a fost a doua trupa din NWOBHM care a urcat pe scena de la Rock The City 2012, dupa cei care au deschis a doua zi a festivalului, Sweet Savage. Daca istoria primilor are sincope serioase, Saxon este un nume care insoteste de zeci de ani muzica, avand un cuvant greu de spus cand vine vorba de heavy-metal.

Saxon au fost nevoiti, din nefericire, sa se dueleze cu sunetul, departe de a fi la nivelul cerut de un asemenea eveniment. Desi am crezut ca doar prima zi va avea probleme din acest punct de vedere, am ajuns sa vad ca nici a doua nu s-a descurcat mai bine si este tare pacat. Asa ca Saxon n-a avut o misiune usoara, dar la final a reusit sa se ridice peste problemele tehnice ale momentului si sa le ofere celor prezenti acolo un recital asa cum asteptau.

Saxon Saxon
Saxon Saxon

Daca te uiti la energia folosita de britanici ai avea senzatia ca nimeni de acolo n-a imbatranit. M-am uitat mai ales la Biff Byford a carui voce, desi nu mai este aceea de pe vremuri, pare a fi un diavol cu plete albe interpretandu-si trecerea prin muzica. Nigel Glocker si Nibbs Carter alcatuiesc o sectie ritmica demna de luat in seama, in timp ce Paul Quinn si Doug Scarratt sunt exact chitaristii de care este nevoie.

Intr-o forma buna, Saxon a oferit un recital de zile mari, spaland putin rusinea de pe obrazul NWOBHM, instalata dupa primul recital al zilei, apartinand celor de la Sweet Savage.

Saxon Saxon
Saxon Saxon

A fost chiar foarte bine si speram ca Saxon sa se intoarca la Bucuresti intr-un concert care sa le apartina si intr-o locatie care sa le serveaasca mult mai bine din punct de vedere al sunetului, pentru ca o merita pe deplin.

In plus, un asemenea concert ar beneficia de prezenta publicului strict amator de astfel de sonoritati, un avantaj suplimentar pentru a beneficia de o viitoare prestatie de exceptie, pentru ca este greu sa te simti bine in fata unui amalgam de fani, veniti fiecare pentru formatia favorita.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

 

Foto: Mugurel Tudor. Vezi mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/1 comentariu

Saxon. Si atat.
br
#1 -

Comentariu nou

DA! Asa am urlat cand Biff a intrebat ce parere am avea daca ar veni si la anu' in turneu pe la noi. Daca revin, eu sunt acolo! Mi-ar placea la nebunie sa-i vad intr-un spectacol doar al lor, sa aiba timp sa cante ceva, nu sa intre pe scena inca indecisi ce naiba sa scoata din setlist.

Pentru mine, ei au fost trupa pentru care m-am hotarat sa merg la festival. A fost o experienta superba, nu m-au dezamagit. Am urlat pe absolut toate piesele (cantat nu se cheama ce scot eu), m-am bucurat enorm cand au inceput Crusader, pentru ca era piesa pe care imi doream cel mai tare s-o aud. Ironic, Crusader a scos din setlist fix o alta piesa pe care as fi vrut sa o aud - Strong Arm of the Law. Totusi, am fost extraordinar de fericita sa-i vad in fata mea, chiar si doar pentru 45 de minute. Si mi-a parut rau pentru ei ca sunt atat de devreme. Stiu cum stau lucrurile azi, dar nu-mi iese din cap ca Saxon au fost totusi enormi candva, ca au avut in deschidere nume ca Ozzy sau Motley Crue in turneele lor...

In legatura cu Saxon, au mai fost niste momente interesante.

La inceputul concertului lor, au fost aduse pe un carucior niste baxuri de sticle de 0.5l de apa. Am crezut ca sunt pentru toate trupele care urmeaza. Dar Biff le-a aruncat in public, sticla cu sticla. Gest foarte apreciat, mai ales pe caldura aia si la preturile alea la apa...

In timpul concertului BLS, am avut parte de un moment... luuung de crowd surfing cu Nibbs in rol principal. A fost atat de purtat pe brate incat a ramas fara nadragi, doar in slip, spre amuzamentul celor de pe scena. Daca nu i-as fi vazut pe ei razand si aratand spre el... nu m-as fi intors sa ma uit in spate (si nu mi-ar fi trecut prin cap ca dupa BLS sa-l caut pentru o semnatura). Ah, era descult. Spre deosebire de altii care isi imagineaza ca e in regula sa faca asta purtand chestii de cateva kilograme care ar putea trosni urat un cap sau un umar.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje