Royksopp, momentul magic de la B'Estfest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fara doar si poate, Royksopp a reprezentat cel mai bun moment de la B'Estfest, de pana acum. Echipati cu arsenalul lor sonic Korg plin de butoane si cabluri si clape, costumati ca si cand ar fi venit la cel mai cool Halloween party (Svein Berge avea pe cap o casca a la Daft Punk) si insotiti de Anneli Drecker (minunata voce de pe toate piesele care au avut si parte vocala), cei doi norvegieni au cucerit B'Estfest-ul. Dar si B'Estfest-ul i-a cucerit pe ei, pentru ca la un moment dat nu mai voiau sa coboare de pe scena, iar Torbjørn Brundtland a si spus: "Word is on the street that you are the best!"

Dar s-o luam cu inceputul, cu So Easy, piesa prin care duo-ul norvegian isi tot deschide concertele de ceva timp. Cu pasi mici si usori, cu miscari lejere, asa am intrat in playlistul pe care Royksopp l-a prezentat la B'Estfest intr-un spectacol superb, cu jocuri de lumini si costume despre care ai fi zis ca sunt furate de pe alte planete, din alte lumi.

Royksopp @ B'Estfest 2012 Royksopp @ B'Estfest 2012

Timp de trei piese, scena a fost scufundata intr-o lumina albastra din care nu se intelegea mare lucru, dar din care mai tasnea din cand in cand, haotic, cate o lumina, iar pe piesa This Must Be It, pe scena a tasnit si Anneli Drecker. Nu stim daca Royksopp practica vreun fel de magie (magici au fost oricum aseara), dar Anneli ne-a dat toate motivele sa credem acest lucru despre ea - purta pe cap un coif ciudat, care-i lumina restul fetei intr-o culoare verde fosforescent, iar din cand in cand, pe corpul ei se aprindeau un fel de fulgere electrice. Apoi ne-a lovit drogul... adica The Drug, piesa de pe albumul Senior, care a oferit un moment mai chill, dar psihedelic, o mica pauza in care sa intelegem mai bine ce se intampla pe scena.

Royksopp @ B'Estfest 2012 Royksopp @ B'Estfest 2012

Dar nu pentru mult timp, pentru ca Anneli a revenit pe scena pentru The Girl and The Robot si ce a urmat. Piesa este o colaborare cu Robyn, dar Anneli si-a modificat perfect vocea pentru a nu simti diferenta, inca un motiv s-o suspectam de misticism. Moment dupa care scena s-a aprins intr-un joc de lumini superb. Superba a fost si interpretarea piesei  What Else Is There?

Iar Tricky Tricky, piesa care a pus punct concertului a fost minunata. Dar va spuneam ca si cei de la Royksopp au fost cuceriti de B'Estfest, asa ca s-au intors in repetate randuri pe scena, chemati de public la bis, si de fiecare data ne-au spus cat de minunati suntem si cat de mult le place aici.

La primul bis au cantat Only This Moment si Poor Leno, iar la cel de-al doilea Eple si Remind Me si probabil ca n-ar mai fi plecat daca n-ar fi fost obligati sa respecte line up-ul.

In concluzie, Royksopp au fost magici!

S-au cantat, nu neaparat in aceasta ordine, piese de pe toate albumele Royksopp: So Easy, Happy Up Here, This Must Be It, The Drug, The Girl and the Robot, Fat Burner, True To Life, Moduler Play, What Else Is There?, Remind Me, Have Another Cherry, Tricky Tricky, Only This Moment, Poor Leno, Eple.

Royksopp @ B'Estfest 2012 Royksopp @ B'Estfest 2012 Royksopp @ B'Estfest 2012 Royksopp @ B'Estfest 2012

Vezi mai multe poze de la Royksopp @ B'Estfest 2012

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
4 comentarii

Royksopp, momentul magic de la B'Estfest
Electro
#1 -

Concertul a fost fantastic!

O mica eroare in review: prima piesa n-a fost So Easy, ci Royksopp's Night Out. Ambele piese sunt de albumul Melody A.M.

So Easy are un vocal sample foarte usor de recunoscut dintr-o piesa din anii 60.

Royksopp, momentul magic de la B'Estfest
Electro
#2 -

Si inca ceva

"La primul bis au cantat Only This Moment si Poor Leno, iar la cel de-al doilea Eple si Remind Me si probabil ca n-ar mai fi plecat daca n-ar fi fost obligati sa respecte line up-ul."

Nu e chiar asa. Au fost 3 bisuri:
1. Only This Moment, Poor Leno
2. Happy Up Here, Eple
3. Remind Me (cantata pt. a doua oara)

Royksopp, momentul magic de la B'Estfest
Razvan G
#3 -

Paradoxal...

...mi-a parut concertul lor de aseara. Cu o cadenta remarcabila de una cu una, au alternat piesele extraordinare (in marea lor majoritate cele cu parte vocala) cu piese electro-banale, ce putea fi oricand produse si de DJ de gradinita.
Ma asteptam ca show-ul lor sa fie mult mai vizual, insa peste toate raman cateva piese interpretate si dansate de catre tipa aia, absolut fantastice.

Royksopp, momentul magic de la B'Estfest
Electro
#4 -

Rectificare

Scuze: a fost Royksopp's Night Out (intro) dar si So Easy.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje