Recenzie si poze concert Roxette la Zone Arena, Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pentru prima data in Romania, Roxette au urcat aseara pe scena de la Zone Arena intr-un show de zile mari, incendiar si foarte asteptat de publicul numeros venit aseara pe Blvd. Barbu Vacarescu din Bucuresti.

Evenimentul a fost cel putin la fel de bun precum ne-am asteptat, presarat cu flori si urari de la multi ani pentru solista Marie Fredriksson, care ieri a implinit 53 de ani, un super-setlist de 21 de melodii, scandari si multe refrene cunoscute, de la Sleeping in My Car si It Must Have Been Love pana la Opportunity Nox sau recentul She Has Nothing On (But the Radio).

Roxette @ Zone Arena Roxette @ Zone Arena

Foarte punctuali, urcand pe scena la ora 20.00, nu mult dupa incheierea recitalului celor de la VH2, Marie Fredriksson si Per Gessle s-au prezentat intr-o forma de zile mari si au intretinut publicul pret de aproape 2 ore.

Evenimentul a fost precedat de o ploaie torentiala care din fericire s-a oprit pana cand suedezii au inceput concertul. Piesa de start a fost Dressed For Success, urmata de Sleeping in My Car si The Big L, Marie salutand apoi bucurestenii si marturisind ca este o seara deosebita. "Tonight it's a special night and I know you know it".

Roxette @ Zone Arena Roxette @ Zone Arena

Au urmat hituri din perioada de glorie a trupei suedeze, dar si piese de pe noul album, Charm School, lansat in urma cu 4 luni, al 8-lea lor material discografic si primul in 10 ani. De altfel, romanii i-au cantat "Happy Birthday" solistei imediat dupa interpretarea primului extras pe single de pe Charm School, She's Got Nothing On (But The Radio).

Spectatorii s-au aratat entuziasmati toata seara, suficient incat la un moment dat, inainte de prezentarea trupei adjuvante, Per Gessle sa spuna ca misiunea lor pe scena este mult usurata de atmosfera creeata de cei din public. Suedezul a fost si el exceptional, atingand toate notele si cantand impecabil la chitara si chiar muzicuta. Cel mai mult a iesit in evidenta la momentul unor melodii precum The Look si mash-up-ul How Do You Do / Dangerous.

Roxette @ Zone Arena Roxette @ Zone Arena

Seara per ansamblu a fost foarte reusita: sonorizarea impecabila, un public titrat, organizare foarte buna. La capitolul minusuri am adauga poate faptul ca Marie nu pare sa mai aiba vocea de acum 20 de ani, toata seara cantand intr-un registru mai grav, arareori incumetandu-se la note inalte reusite. Insa a fost ziua ei si incet-incet am trecut cu vederea peste asta.

Metropotam ii ureaza si el La Multi Ani si o asigura ca este aproape neschimbata, ca trecerea timpului nu se simte in prezenta ei, iar Listen To Your Heart pe care l-a cantat la final a emotionat aproape la fel precum reusea la sfarsitul anilor '80.

Roxette @ Zone Arena Roxette @ Zone Arena

Piesa care a inchis seara a fost Church of Your Heart, Roxette luandu-si la revedere de la fani si culegand buchetele de flori aruncate pe scena. Chiar si dupa 2 bis-uri, spectatorii i-ar mai fi vrut pe scena, motiv pentru care i-au cantat din nou "La Multi Ani" solistei.

Noua ne-a placut in mod deosebit, atat de mult incat astazi ne prezentam un pic fara voce. Zone Arena s-a dovedit a fi cel mai bun spatiu de concert in aer liber de la stadionul Lia Manoliu incoace, oferind o acustica surprinzator de buna. Pana si traficul a fost bine gestionat, lucru la care nu ne-am asteptat, avand in vedere strazile inguste cu numar minim de benzi din zona. Totul a fost nesperat de ok, concertul fiind pentru noi o constatare ca e foarte posibil ca nu ABBA sa fie cel mai mare succes muzical pe care l-a dat Suedia, ci Roxette.

Abia ii asteptam sa revina si a doua oara!

Roxette @ Zone Arena Roxette @ Zone Arena

Setlist:


Dressed For Success
Sleeping in My Car
The Big L
Wish I Could Fly
Only When I Dream
She's Got Nothing On (But The Radio)
Perfect Day
Things Will Never Be the Same
It Must Have Been Love
Opportunity Nox
7Twenty7
Fading Like a Flower
Silver Blue
How Do You Do
Dangerous
Joyride

BIS 1:
Watercolours In The Rain
Spending My Time
The Look

BIS 2:
Listen to Your Heart
Church of Your Heart
4 comentarii

Recenzie si poze concert Roxette la Zone Arena, Bucuresti
M.
#1 -

Marie a avut o tumoare pe creier care a lasat-o cu o semi-pareza pe partea dreapta, inabilitatea de a scrie, citi, pierderea vederii in ochiul drept etc. asa, fyi..

Recenzie si poze concert Roxette la Zone Arena, Bucuresti
Toni
#2 -

Recenzie Ok

Am fost la concert, am fluturat inimioara, steluta, am umflat si lansat baloane la Joyride, am cantat Happy Birthday, a fost foarte Ok totul!
Insa nelamurirea mea este legata de absenta la deschidere a trupei Magnolia, stie cineva motivul?

Recenzie si poze concert Roxette la Zone Arena, Bucuresti
Veronica
#3 -

Comentariu nou

s-a argumentat ca magnolia nu a mai cantat din cauza ploii din jurul orei 18.00. probabil ca lucrurile s-au decalat si pentru ca firescul sa isi urmeze cursul, nu au mai urcat pe scena dupa ce ploaia s-a oprit.

marie este o eroina! am suferit enorm acum 10 ani cand s-a descoperit ca are cancer. faptul ca a urcat pe scena aseara si singurul lucru pe care l-am obervat a fost doar o schimbare de registru, inseamna ca in ochii mei s-a prezentat ca o profesionista de mare angajament. m-am bucurat foarte mult ca i-am vazut live si sper ca lumea s-a simtit cel putin la fel de in febra momentului ca si mine!

Recenzie si poze concert Roxette la Zone Arena, Bucuresti
adore
#4 -

de la fani pentru fani

multe impresii, filmulete inedite, poze si discutii - roxette.ro
multumim tuturor care ni s-au alaturat!
have fun, be fan!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje