Recenzie si poze concert Hercules and Love Affair la Fratelli Club, Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aseara clubul Fratelli a fost gazda unei trupe pe care am tot asteptat-o sa ajunga si la noi inca de la prima ascultare a albumului de debut din 2008: Hercules and Love Affair.

Seara a inceput cu doua ore de funk, electro si EBM asigurate de Rusu & Flore. Ne-am amintit de vremurile cand ii ascultam prin Ota sau prin Embryo si ne-a placut, dar un warm up de doua ore a fost parca prea mult. Nu doar pentru noi, ci si pentru restul lumii care a stat mai mult pe afara, la tigara si socializare. Pe la ora 12 si ceva, s-a "sunat clopotelul" si zona din fata scenei incepuse sa se aglomereze, asta si pentru ca Mark Pistel incepuse sa bage aparatura in priza si sa deschida laptopurile semn ca Hrecules and Love Affair vor incepe in curand. 

Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli

Daca in 2008 trupa era compusa din Andy Butler, Nomi Ruiz, Antony Hegarty (de la Antony and The Johnsons) si Kim Ann Foxman, pe scena din Fratelli au venit in formula actuala, adica: Andy, Kim Ann, Mark Pistel, Aerea Negrot si Shaun Wright. Adevarul e ca ne-ar fi placut sa prindem vechea formula, cu Antony Hegarty, dar pana la urma Area si Shaun au fost si ei incredibili.

Excentrici si plini de energie, s-au pus pe cantat si pe dansat de cum au pasit pe scena. Ne-au lovit cu piesa Athene, energica si funky, pe care Kim a fost cea care a luat prim planul la microfon. Apoi Shaun, Aerea si Kim si-au tot pasat microfonul.

Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli
Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli
Toata oboseala pe care o aveam in oase a disparut cand Aerea a inceput sa cante primele versuri din Painted Eyes. Superba piesa! De fapt, Aerea a fost cea care ne-a uimit cel mai mult prin vocea ei cand puternica, cand masculina, cand feminina, cand delicata, cand agresiva. Dar si prin energia pe care o emana, dansand tot timpul, sarind si incurajand publicul sa danseze si sa se simta bine. Lucru pe care cei din public l-au si facut, nici nu aveai cum sa stai locului pe muzica lor.

Cele trei soliste s-au completat reciproc, iar Andy si Mark s-au ocupat genial de beaturi si de sample-uri. Asa cum era de asteptat, playlistul a fost compus din multe piese de pe ultimul lor album (Blue Songs), dar printre ele s-au strecurat si hiturile de pe primul album: Blind, Athene, Blind, You Belong, Raise Me Up. Interpretarea live a pieselor a fost un pic diferita fata de varianta de pe albume, mai disco, mai dance, mai remixata. Astfel ca, nu pot spune ca mi-a placut foarte mult felul in care a sunat Blind, dar nici n-am putut sta locului. 

De pe noul album mi-au placut in special piesele My House, pe care Shaun si-a facut de cap si a sunat foarte bine, Painted Eyes si Step Up
 
Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli Hercules and The Love Affair @ Fratelli

Chiar daca clubul Fratelli nu s-a umplut, am ramas totusi impresionat de numarul de oameni care a venit sa-i vada pe Hercules and Love Affair. Cu siguranta nimeni n-a regretat, pentru ca nu se iveste prea des ocazia de a asista la un concert atat de bun de New York disco house. 

Playlist:
Athene
Raise Me Up
Falling
All Nite
Painted Eyes
Get Fresh
Classique
Step Up
Visitor
Rock Me
My House
Blind
I Can't Wait
You Belong
3 comentarii

Recenzie si poze concert Hercules and Love Affair la Fratelli Club, Bucuresti
florinitu
#1 -

Antony

Antony n-a fost niciodata mebru in HALA, ci doar guest singer & writer pentru Blind (cu siguranta n-a cantat live cu ei in turneul primului album si de alftel nu cred ca a cantat live vreodata cu ei). eu i-am vazut live in Polonia in 2008 si erau exact in aceeasi componenta.

Recenzie si poze concert Hercules and Love Affair la Fratelli Club, Bucuresti
Gruia
#2 -

Comentariu nou

cica pe primul album antony n-a contribuit doar la Blind, asa zice si wikipedia("Hegarty co-wrote and contributed vocals on some songs"), dar, da, in afara de andy butler cam toti membri sunt guest singers, pentru ca si el a spus ca vrea sa schimbe componenta trupei pe cat posibil (daca-mi amintesc bine). asa, de diversitate ;)

nu stiu daca antony a cantat vreodata cu ei live, indiferent de acest lucru, eu tot as fi vrut sa-l vad ieri in Fratelli.

cat despre componenta initiala, cica la inceput cantau cu kim si nomi, si abia mai tarziu shaun si aerea i-au luat locul lui nomi. ma bucur ca i-ai prins in polonia, pacat ca nu i-ai prins si cu nomi, aveai termen de comparatie.

e primul concert hercules and love affair pe care l-am prins. mi-a placut mult! :)

Recenzie si poze concert Hercules and Love Affair la Fratelli Club, Bucuresti
florinitu
#3 -

Comentariu nou

my bad, era si Nomi cu ei in Polonia :) http://youtu.be/9tjoz9unQCg

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje