Preselectia pentru Trofeul Avanpost Rock Club A

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru ca am ajuns seara trecuta prin batranul Club A, la una din etapele preselectiei pentru trofeul "Avanpost Rock", ne-am gandit sa impartim cu voi cateva impresii, de dragul trupelor participante, trupe care se afla la inceput dar merita cateva cuvinte, pentru a face cunostinta cu publicul.

Despre Avanpost Rock trebuie sa stiti ca, dupa desfasurarea numeroaselor etape de preselectie, la finalul concursului, un juriu va alege o singura trupa castigatoare, care va canta la Exit Festival din Serbia.

Evenimentul nu este unul prea cautat de public, avand in vedere ca trupele sunt mai mult sau mai putin incepatoare si putin prezente in cadrul mai de varf al muzicii rock alternative romanesti, asa ca lumea nu se inghesuia sa se manifeste pe muzica. In seara de marti, 24 ianuarie, patru trupe si-au demonstrate talentul in Club A, si anume Luni la Teatru, Garda Financiara, Not That Kind si ruePavlov.

Trupa care a deschis seara, Luni la Teatru, din Bacau, au avut o cantare buna, care ne-a tinut atenti, un stil usurel de rock alternativ cu influente progresive, prezente mai ales prin efectele pe clapa, dar care necesita slefuire si mai multa joaca, dupa parerea noastra. Ii puteti asculta pe myspace si urmari pe pagina lor de facebook.

Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie

A urmat un duo cel putin intrigant, trupa Garda Financiara, care deriva din fosta trupa Negru Latent, cu component Gilbert Dragos Dumitru si Serban Mocanu. Stilul muzical nu poate fi definit foarte clar, ar face parte din categoria de zeflemea care ia in ras naravurile societatii, deci cu concentrare pe versuri, in timp ce instrumentalul combina clapele cu riffuri agresive de chitara. Este genul de trupa care pe unii oameni ii distreaza copios, iar pe altii ii face sa isi dea palme peste frunte. Aveti aici profilul lor de myspace.

Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie

A treia trupa, numita Not That Kind, nu prea a impresionat publicul din pacate, in ciuda faptului ca membrii trupei se amuzau si pareau sa se simta foarte bine pe scena.  Nu am reusit sa ii gasim pe myspace, ci doar pe facebook.

Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie

Trupa din incheiere a fost ruePavlov, cei mai experimentati din acea seara, schimband diverse formule in timp pana sa ajunga la aceasta de trio. Vocalistul Paul Danciu a colaborat inainte cu Calin Torsan la instrumente de suflat (Avant’n’Gard) sau Adrian Naidin (Orchestra Radio, Ovidiu Lipan Tandarica) la violoncel, experimentand muzica psihedelica, experimentala, minimalista, sau cum vreti sa o numiti.

In formula actuala, acelasi Paul Danciu (voce si chitara), alaturi de Daniel Prundeanu (tobe) si  Claudiu Gal (bass), abordeaza un stil de rock alternativ usor underground, cu influente de post rock, intensificat de adancimea vocii solistului. Ii puteti asculta pe myspace si le puteti urmari profilul de facebook, desigur.

Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie Trofeul Avanpost Rock Club A - 24 ianuarie

Concluzia serii a fost ca toate trupele au trecut preselectia, urmand ca urmatoarea etapa sa se desfasoare in luna februarie.

Metropotam promite sa va tina la current cu trupa castigatoare care va canta la Exit Festival in luna iulie. Bafta tuturor!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje